M-am hotarat.....adoptie(70)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Kora ma bucur ca sunteti bine si ca ati reusit sa va integratzi, fara probleme. Inca odata demonstrezi contrariul . Multi spun ca daca este copilul mai mare acesta nu se adapteaza. Eu zic ca nu este asa, pentru ca daca el se simte iubit se adapteaza la noile conditzii fara probleme. Sa stii ca si la mine a functionat faza cu slabitul..
Anca este o mare problema cu gradinitza, si daca nu-i place de educatoarea de ce nu incerci sa-i schimbi gradinitza. Si acuma imi aduc aminte cind cautam gradinitze pentru fete. M-am dus cred pe la 10 gradinitze. Erau gradinitze in care nici nu vroiau sa se dea jos din masina. Plingeau de nu se opreau, apoi am fost la alte gradinitze in care au acceptat sa intre dar pur si simplu nu vroiau sa mearga. Cind eram disperati si nu mai stiam unde sa mergem am facut o ultima oprire, si spre norocul nostru au acceptat sa intre si nici nu au facut o criza de plins. Aici un rol important l-a avut si directoarea gradinitzei care a stiut sa le intre in voie si a stiut sa comunice cu ele ca un adevarat pedagog. Asta nu inseamna ca nu am avut portii de plins dupa ce am inceput gradinitza,... si acuma mai avem , mai ales lunea ca ne este mai bine cu mami si cu tati decat la gradinitza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Kora ma bucur ca vii cu vesti bune.Felicitari pentru kg date jos!

Anca daca nu-i place doamna noua nu prea ai ce face decat sa o muti la alta gradi sau sa o convingi ca si asta noua e buna.E cam greu acum mai ales ca e ultimul an de gradi...nasoala situatie.

Noi am facut azi prima vizita cu Razvan la ortodont.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Fetelor, la asta cu schimbatul gradinitei m-am gandit si eu, dar nu cred ca e cea mai buna varianta. La scoala ce voi face daca nu ii va place doamna, o voi muta la alta si daca nici aia nu ii va placea caut alta????

Din pacate nu le putem alege pe toate in viata. Ma gandesc cum sa fac sa gestionez inteligent problema acum. Sa aflu cauza. Spune ca o pedepseste, dar intrebata de ce o pedepseste aflu ca face si prostioare pt care as pedepsi-o si eu.

E sensibila, dar prea multa sensibilitate cateodata strica.Offfff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Kora iti dai seama ca pt copil orice schimbare a educatoarei reprezinta un mare stres. Unde mai pui si ca am auzit de multe cazuri in care chiar doamna marginaliza copilul doar din cauza propriilor prejudecati legate de faptul ca baietelul/fetita e adoptat/adoptata.

Eu am chiar o cunostinta care e ff de treaba in general si e invatatoare, iar la un moment dat imi povestea ca are in clasa un baietel infiat si ca e cel mai rau copil din clasa, ca e rasfatat, etc.

Dar eu ma intreb daca nu stia ca e infiat mai spunea asta despre el?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpluhovici spune:

buna feletor,

Kora felicitari mamico, ce vesti minunate si este doar inceputul

Anca Wish si noi avem aceeasi problema cu Antonia (suntem oare colege de gradi?),ni s-a schimbat educatoarea cam de o luna, iar Antonia a fost bolonavioara si 2 saptamani nu a mers la gradi, va dati seama ce a fost in momentul in care am dus-o......... a trebuit sa stau o ora cu ea la gradi sa o pot potoli din plans, si asa se intampla in fiecare zi, dar nu de aceeasi intensitate, incepe sa o placa, dar toate astea dupa ce am vb cu ea si i-am spus ca este adoptata si ca trebuie sa faca cumva ca Antonia sa o placa. Acum saraca invatatoare facde tot posibilul sa-i intre in voie, sa o atraga, nu o marginalizeaza, daca face prostioare nu o pedepseste chiar daca sunt grave ne spune,iar noi vb cu pitica. cred ca si tu ar trebui sa vb foarte serios cu noua, sa o tina mai mult pe langa ea, sa o mituiasca cumva pe pitica ma refer la bombonele, sa ii traseze sarcini prin care o ajuta pe educatoare adica sa imparta fisele de lucru, sau sa le stanga, etc mai ales ca sunt grupa pregatitoare, iar lucrul asta poate sa-l faca cu toti copii. La noi lucrurile incep sa mearga, dar incet.........adica cand ajungem la gradi Antonia plange putin (cred ca de impresionare )si apoi se linisteste . cu rabdare mai ales din partea educatoarei totul se va rezolva .

Mariaa ce mai faceti?
pupici fetelor
acum pitica este calare pe mine si vrea sa se joace putin .......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

kora- felicitari!!!!ma bucur mult pentru tine!!
si sa stii ca vei slabi bine de tot..eu una am dat jos vreo 7 kg in jumatate de an dar nu-mi pare rau
ancawish- te-ai gandit ca poate educatoarea cea noua nu are capacitatea sa-si atraga copiii?
Daca la educatoarea cea veche nu erau probleme......
cred ca nu copilul are probleme din contra....
Alex e la gradinita si sincer mie nu-mi place educatoarea pentru ca toata ziua se vaita ca ba copilul alearga ba ca nu stiu ce a facut....insa la intins mana pentru bani....mama mama ! e prima!
eu i-am explicat ca nu poti tine un copil de 3 ani lipit de scaun si e normal sa fuga si sa fie activ.....
si sincera sa fiu imi spune de parca numai copilul meu e o problema dar nesansa ei este ca in grupa noastra mai sunt inca doi copii cu care noi suntem prieteni foarte buni cu parintii lor si ce crezi?si lor le spune la fel astfel incat fiecare are impresia ca baiatul lor este singura problema din grupa..
stii ca de obicei copii au un feeling foarte bun la oameni....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Eu nu vreau s-o mituiasca in vreun fel. Am inteles ca o pedepseste fara sa-i explice de ce face lucrul asta. I-a tras scaunul unui copil, cand acesta s-a ridicat si cand a vrut sa se aseze a cazut. Sigur, banuiesc ca toti copii au ras, ea s-a simtit in centrul atentiei, educatoarea a pedepsit-o fara sa-i spuna ce se putea intampla. A inteles asta abia acasa, cand printre lacrimi mi-a zis ca iar a fost pedepsita. Nu vreau sa fie tinuta in brate, vreau sa inteleaga, sa i se explice DE CE este laudata sau certata. Ghinionul
nostru ca e primul an de munca al educatoarei noastre. Probabil ca e depasita de situatie dar.... ea a plans, cu pauza de cateva luni, mereu la gradi. Ii place sa fie lider, sa fie prima, sa asculte toti copii de ea. La gradi nu se intampla asta si de aici tragedia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

Este oare specifica puiutilor adoptati dorinta de a fi lider sau poate este dorinta lor de a fi, in sfarsit, si ei in centrul atentiei? Si despre Stefan pot spune ca isi doreste sa fie lider, dar ma intreb daca nu cumva lucrurile sunt mai complicate.
Oricum, Anca, e bine ca puiul tau sa nu schimbe gradinita, nici macar educatoarea pentru motivele pe care le ai deja in vedere. Vroiam de mult sa iti spun: fetita ta e cu totul speciala, nu pentru ca e tiza mea, ci pentru ca asa e ea
Danaionela, indraznesc sa iti dau un sfat sau, ma rog, sa iti spun ce as face eu. La alegerea scolii nu le-as lua pe fetite cu mine. Cand as gasi scoala le-as spune pur si simplu aici veti merge la scoala.
Kora, povestea voastra seamana atat de mult cu a noastra!

Tuturor o seara buna!

Mergi la inceput