Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***240***
Raspunsuri - Pagina 13
Pisik06 spune:
Neatza!
Multumesc pentru suport
AYLA, multumesc pentru documentatia bogata, ca deobicei
. ORL-ista la care am fost in iunie (la inceput) ne-a spus sa renuntam chiar de atunci
la suzi si apoi, tot imediat
la bibe. Motivatia era ca Ana are oricum buza superioara mai ridicata si, prin supt, se ridica bolta palatina, astfel ca spatiul destinat cailor respiratorii se ingusteaza, copilul e tentat sa respire pe gura (ceea ce se si intampla, Ana e mereu cu gura deschisa), astfel producandu-se si crescand polipii. Cand nu are suzeta Ana sforaie, de aia am ajuns la ORL-ist (printre altele). Ideea era sa incercam astfel sa o scapam de bisturiu pt polipi, undeva dupa 2,5 ani. Eu nu am luat chiar mot-a-mot ce mi-a spus dr., ca dovada ca nu am renuntat atunci la ea, dar am zis totusi sa ma preocup.
Ana nu mai foloseste suzi in timpul zilei. Nu o vede, deci nu o cere (ca la Maia). Cand se trezeste mi-o da singura sau o da lui Winnie de pe usa si face cu gurita ca si cand ar suge din ea
. Uneori se supara dupa ce o da si o vrea inapoi, dar daca o iau cu diverse nu mai plange. In masina nu o mai cere (am avut problema asta dupa BG, pt ca statuse mult cu ea la drum in masina), e mai linistita. Doar seara si la somn e problema, ca nu se poate linisti fara, sta cu ochii inchisi, plange si se zvarcoleste. Asa ca nu functioneaza lista aia lunga cu recompense si explicatii. Asta poate ar merge ziua, dar cand e rupta de somn sau chiar cand doarme si se semi-trezeste e clar ca nimic rational nu merge. De asta sunt eu asa speriata.
Mami de minune mica
Gianina34 spune:
Buna dimineata,
astazi sunt un pic mai bine si sper sa se observe si din prestatia de pe aici![]()
in primul rand vin cu cisterna de cafea
in al doilea rand
simina si-i spunem La multi ani! (ca poate-poate ne capatam cu ceva ramasita de tort)
in al treilea rand - pisik: sa stii ca urmarind pozele voastre, am observat ca s-a schimbat forma buzei Anei; nu mai este asa ridicata ca acum cateva luni, acum arata absolut normal - asta este un aspect. Apoi, poate problema nu este suzi ci operatiunea adormitul care este un chin pentru amandoua. Sa stii ca la fel pateam si eu: dupa tinut in brate, sasait 1 ora, cand sa o pun in patut deschidea ochii mari si incepea plansul. Solutia gasita de mine: cand e ora de somn ne bagam amandoua in pat, sasai un pic si in 10-15 minute adoarme. Asta a fost acum cateva luni. Acum stingem lumina si o mai tin intre picioarele mele rezemata de mine si-i cand nani-nani puiul mami (am descoperit ca o linisteste ff mult cantecul asta - doar primele 2-4 versuri care le repet la nesfarsit) si cand da sa o ia somnul o mut in patucul ei si ori ii mai cant putin, ori sasai. Si gata.
Daca totusi vrei sa o dezobisnuiesti de suzi, eu nu stiu ce sfat sa-ti dau ca mai nou am observat ca aboarme chiar mai usor si linistita daca are 2 (sau chiar 3 cateodata
) - le tot roteste, care-n gurita, care-n manuta si... adoarme fff usor. Asa ca noi am facut progrese de la 1 suzi la 2
. Si chiar ne-am improspatat stocul ca le cam sparsese si imi era frica sa nu traga de ele si sa ramana cu vre-o bucata de cauciuc in gurita - asa ca avem suzi noi-noute![]()
anca -ma bucur ca ai mai intrat pe aici
, bb3 este bine?
toate fetele si ... revin![]()
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, patru luni si-un pic
Gianina34 spune:
Bianca - tare mult m-am bucurat cu pozele voastre
pupam copilul solar (si pe mami-a-lui bine-nteles)

Gianina34 spune:
chatonel - iti deresc din tot sufletul sa ai o vacanta cat mai placuta, fara nici ce-a mai mica durere/suparare
nu trebuie sa-ti faci probleme cu vremea ca astia au anuntat iarasi canicula asa ca...![]()
pupam pogonicea si subscriu la cele spuse de ilinca
, ca tare ne-am bucura de pogoniciul numarul 2
georgiana310 spune:
Pisik, nu ma pricep foarte tare la treaba cu ORL-ul. Daca n-ar fi (foarte!) musai, nici eu nu as incepe demersul eliminarii suzetei. Cum zicea si Ayla... e o treaba necesara lor.
Pe mine ma si enerveaza cei din jurul lui Bris care zic: hai sa dam suzi jos ca esti mare acum!
Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009
Gianina34 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui georgiana310 Pe mine ma si enerveaza cei din jurul lui Bris care zic: hai sa dam suzi jos ca esti mare acum! ![]() |
da, da... si noi tot de deastea avem parte mai ales ca la dr cand mergem limbutim de zor suzi pentru a mai diminua din stres
Ilinca_M. spune:
Io ce sa mai zic ca se protzapeste cate un mosh la caruciorul lui Phiphi si-i orona:"scoate degetelele din gura!". Pana amu am tacut, ca deh, sa respectam vrasta a 3 a si metehnele ei...dar si cand oi exploda!!![]()
Uali, unde esti, ca vreau sa-l intreb ceva pe sotzul tau?![]()
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
adrisimo28 spune:
citat din mesajul lui Ayla21 "Cu cata bucurie descopera copiii lumea! Se sucesc, se invartesc incantati, intind bratele ca si cum ar vrea sa imbratiseze deodata toata magia ascunsa in lucruri - vantul trecand prin frunze, o raza de soare, o pasare, un pestisor, o mica balta. O lume surprinzatoare." |

dragastoasa de Drg
adrisimo28 spune:
| citat din mesajul lui Ayla21 "Fiecare copil este mai pretios si mai minunat decat toate minunile universului - mai invaluitor decat soarele - mai surprinzator si mai supus trasformarilor decat orice alta forma de viata. Iar pentru noi, care te iubim - intre toti copiii - tu esti cel mai valoros, esti bucuria noastra. Ochii tai vor vedea, mintea ta va scormoni, inima ta va iubi, mainile tale vor crea. Bucura-te de viata, de viata intreaga - de acest dar extraordinar." [/i] |

UN VOT
dragastoasa de Drg
georgiana310 spune:
Ayla, mie toate textele imi plac. Fiecare mi se pare ca transmite minunea de a fi parinte, sau cel putin, in jurul unui copil.
Asadar, de la mine fiecare are un vot!
Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

"Cu cata bucurie descopera copiii lumea! Se sucesc, se invartesc incantati, intind bratele ca si cum ar vrea sa imbratiseze deodata toata magia ascunsa in lucruri - vantul trecand prin frunze, o raza de soare, o pasare, un pestisor, o mica balta. O lume surprinzatoare."