ne intoarcem in Romania sau nu?

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J
Inainte sa sariti in sus iarasi ca sintem off-topic, eu stiu ca mi-as pune intrebarile astea daca ar fi sa ma mut in alta tara.

Ceva imi spune ca putina lume, chiar foarte putina lume, si-a pus aceste intrebari retorice inainte de a pleca din Romania in the first place.
Am ales sa credem cu totii ca aici totul este roz bombon.

Banuiesc ca pe autoarea topicului nu o framanta prea tare problema medicala in tara la ora actuala. Si nici cea sociala.
Ei nu-i place aici, nu s-a acomodat societatii asteia si vrea inapoi de unde a plecat.

Orice argumente ati aduce voi, in sprijinul sau contra ideii de a face cale intoarsa in tara, sunt cam inutile pentru cineva care nu s-a integrat tarii de adoptie.

My posts represent my own opinions, thoughts, etc. and no one else's.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

www.youtube.com/watch?v=ckFvoGRPiCU&feature=related/" target="_blank">Shape up, Anca!
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Autoarea topicului ne-a anuntat cu mai multe pagini in urma ca deja stie ce are de facut, cred ca nu ne mai citeste.
Eu am emigrat cu parintii, erau alte vremuri, acces redus la informatie etc.
Nu stiu altii cum sint, dar eu imi pun intrebarile astea cind e vorba sa ma mut undeva, mai ales de cind am si copii. Recunosc ca la 20 de ani probabil ca nu mi-as fi batut prea mult capul cu asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pentru chestii mai "speciale" poti trage o fuga la Viena. Daca si-asa banii nu sunt o problema...nu vad de ce sa ramanem ancorati doar in posibilitatile tarii gazda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Mie intrebarile firesti care imi vin in minte sunt : daca copilul meu se imbolnaveste de boli "comune" pot sa-l tratez in Romania? Si raspunsul este DA - daca ai bani sa te duci la particular.

Sigur ca daca incep sa fac tot felul de scenarii - iata ghinionul poate aduce o boala ca a Sabinei care este "rara" si "cu probleme" pe toata palneta Pamant ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Haide mai, ca nu-i Somalia! Normal ca daca face copilul streptococ se gaseste un antibiotic, nu?
Uite de exemplu ce s-a intimplat acum citeva zile cu nou-nascutii despre care a fost subiect separat. Tu crezi ca asa ceva s-ar intimpla aici?
Eu nu ma gindeam la nu stiu ce boala rara, ci la urgente mai mult sau mai putin majore (de exemplu). Ca in situatii din astea nu prea poti rezolva s-o ia salvarea spre Viena, nu?
In fine, to each his own - eu ma si mir ca ai ales sa traiesti aici. Citindu-te am citeodata impresia ca te tine cineva legata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

bre, la mine nu boala e chiar asa de rara, ci persoana
si eu oricum am cam epuizat Ro la investigatii...asa ca o sa plec pentru alta opinie in curand.

acu serios, pt copii oricum facem sacrificii si la o enterocolita nasoala de exemplu as da bani la privat fara sa clipesc, nu i-as interna la stat, iar pediatrii romani de la spitalul medlife se par ca-s f ok si moderni.
Eu insami am un pediatra nemaipomenita la copii.

Dar nu bag mana foc pt o operatie de apendicita...cei mai buni chirurgi sunt la Gr Alexandrescu, acolo insa conditiile e spital sunt groaznice, mamele stau pe scaun langa copil samd samd
Poti cere rezerva, dar poate fi ocupata....

My point, si pt chestii aparent obisnuite te chinui rau in sist medical romanesc, indiferent cat de multi bani ai.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Eu cred ca in discutia asta Ro vs. US sau CND sau nu stiu ce alta tara nu ia in considerare faptul ca in ro sunt aprox 4M de oameni care muncesc din care jumatate ofera servicii celor productivi. De unde sa produca aia 2M atat de mult ca sa poate sustina pensionari, sisteme de invatamant, medical,MI. MApN, politic, etc?

Buflea, mersi de info.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Eu cred ca in discutia asta Ro vs. US sau CND sau nu stiu ce alta tara nu ia in considerare faptul ca in ro sunt aprox 4M de oameni care muncesc din care jumatate ofera servicii celor productivi. De unde sa produca aia 2M atat de mult ca sa poate sustina pensionari, sisteme de invatamant, medical,MI. MApN, politic, etc?

Buflea, mersi de info.

Foarte adevarat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Edip, chiar m-ai facut curioasa si m-am pus sa caut. Tu datele cu 2M romani ce muncesc le ai din ceva oficial ori e aproximatia ta? Mie 2M de oameni ce muncesc si sustin restul de 20M mi se pare mai mult decit ingrijorator.

Pt US, la nivelul lunii in care suntem, am gasit publicat ca employment-population ratio 59.3 (US Departamentul Muncii/Biroul de Statistica Muncii).

Acuma ma uit sa gasesc cit la suta din cei nu muncesc reprezinta baby-boomers

So...what about Canada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

In anul 2005 exista situatia de 4 milioane de salariati la 6 milioane de pensionari si restul populatiei.

Cifrele in prezent s-au schimbat putin, iar in viitor vor fi si mai multe probleme.

trecut:
http://www.riscograma.ro/1905/19053-greseli-care-au-compromis-3-generatii/

prezent:
http://www.wall-street.ro/articol/Economie/64358/Romanii-si-bulgarii-Cei-mai-optimisti-europeni-in-legatura-cu-viitorul-pensiei-de-la-stat.html

viitor:
http://www.newz.ro/stire/107963/romania-in-anul-2050-15-milioane-de-locuitori-doi-angajati-vor-intretine-trei-pensionari-si-tineri-platind-taxe-uriase-video-.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Iulianm, iata :

http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidien/100526/dq100526b-eng.htm

despre situatia Canadei. Baby-boomers ar fi, din cate am citit, cam 10 milioane in total, deci aproape 30% din populatia Canadei. Cat despre batrani, cred ca link-ul pe care l-am pus este o sursa valabila de informatii in ce-i priveste.

Mergi la inceput