Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (1)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ramona, ce seamana Alex al tau cu Victor al nostru la idei si vorbarit!!
Super faza cu schimbatul bancilor in clasa.

Victor a convins profesorul la inot sa inoate in latul bazinului si nu in lungime.

Victor trebuia azi sa se descrie la engleza:
"Why you are a star?"
raspuns Victor :"Because I,m speaking a lot"

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Succes tuturor copiilor in noul an scolar!!!

Cristina, tare Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

O zi incarcata cu emotii dar frumoasa.
Am inceput-o pregatind dimineata un scolar si un gradinar :)
L-am lasat pe micul gradinar, la 08.00 la grupa lui mica , plina ochi azi de copilasi, mai mult sau mai putin plangaciosi, el fiind deja veteran s-a asezat cuminte, la joaca lui obisnuita cu masinutele , apoi am plecat spre scoala noua, sa facem cunostinta cu noua diriginta, cu noii colegi.
Doamna diriginta i-a placut de la prima vedere, este o doamna tanara, cu voce blanda, a facut cunostinta cu noii sai elevi transferati ( pe cei vechi ii cunostea deja).
Se pare ca a nimerit bine, clasa este predominant baieteasca sunt doar 9 fetite restul pana la 30 de elevi sunt baieti.
In clasa este cu prietenul lui din gradinita, vechiul si actualul coleg de banca :) plus inca un bun prieten si coleg din fosta lui clasa.
Toti trei au mers la vechea scoala sa isi salute doamna invatatoare si sa isi ureze reciproc un an scolar nou si plin de succese :)
Toti 3, vazand boboceii, au exclamat intr-un glas " noi nu am fost atat de mici!!! " :))))
Au trecut de la doamna lor invatatoare blonda, blanda si frumoasa la doamna diriginta tot blonda blanda si frumoasa ceea ce presupunem ca-i semn bun :)
Maine incepe in forta , are 6 ore , termina cursurile la sapte seara !

Au 5 ore de romana pe saptamana, 5 de matematica, 3 de engleza, 2 de istorie, 2 de sport,2 de franceza, cate una de biologie, geografie, desen, ed tehnologica, muzica si religie.
Per total se anunta un an greu, clasa e competitiva, nivelul ridicat.

Mult succes scolarilor, sa fie un an bun pentru toti!

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ramona, imi place ce spui despre povestea cu joburile!

Un an nou cu succese, impliniri si bucurii copiilor care au inceput scoala azi in Romania si parintilor lor ; am trecut atitia ani prin asta ca elev/student/parinte in doua tari (student si parinte) si tot simt emotiile in fiecare an; sper sa ajungem sa le traim si cu nepotii

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cristina, sa stii ca Alex nu-i un vorbaret de felul lui. Dar le coace.

Lala, ce de ore pentru limbi straine! Mi-e ciuda ca aici le incep tare tirziu. Succes in noul an scolar, cred ca de acum toti copiii au inceput scoala, nu?

Ana, imi place ca-i responsabilizeaza cu joburile astea. Cum copiii de clasa a cincea sint cei mai mari din scoala si au si cele mai multe responsabilitati, nu-ti spun cit de importanti se simt! Il vad eu la anul pe Alex, cind o fi iar printre mezinii din scoala.
Bine zici cu emotiile de inceput de an scolar. Dupa atitia ani tot ma emotionez de fiecare data.

Mergi la inceput

Lala, din ce am numarat la voi, aveti cca 25 ore pe sapt. Asa e?
Aici fara optionale, au 30, cu optionale ajung si la 33-35.

Noi avem asa: 6 ore germana, 5 mathe, 5 engleza, 2 geografie, 2 biologie, 2 desen, 3 muzica, 2 sport, 2 ethica/religie, 1 dirigentie

De sapt. viitoare la noi incep testarile dinaintea vacantei de toamna. S-a mai anuntat un mini-maraton, peste 4,2 km la care vrea sa participe.

La muzica au invatat gama sapt. trecuta si pt maine le-a dat de compus cite un cintecel, pe care-l va cinta proful aoi la pian:-))

In rest, merge bine, ii place.

Mergi la inceput

La noi e structurat un pic diferit.
Au cite 95 de minute pe zi de mate si respectiv engleza. Mai au ceva ce se numeste IC (integrated curriculum). Aici invata diverse chestii: istorie, geografie, biologie. Se schimba tot la sase saptamini, sau amesteca doua sau mai multe materii de genul asta. IC este 100 de minute zilnic.
Mai au 50 de minute de Specials. Aici intra educatie fizica, muzica si arta - cu educatie fizica de trei ori pe saptamina.
Merg in fiecare saptamina cite jumatate de ora la biblioteca scolii, asta din timpul orelor de engleza.
Practic n-au pauze intre clase, doar o pauza mai lunga de jumatate de ora. Plus jumatate de ora pentru lunch.
Dimineata au zece minute de "morning routine" cu stirile lor (morning announcements) si teacher ii pregateste pentru noua zi de scoala.
La sfirsitul zilei au tot asa, timp de pus toate la punct si apoi ii incoloneaza dupa nevoi. Unii merg intr=o parte a scolii unde vin parintii si-i iau cu masina, altii sint "walkers" si merg acasa pe jos ca-i aproape, iar altii merg cu autobuzul scolar. Mai sint si cei care ramin la after school.
Materii optionale sint doar de la middle school, adica la anul incepe varianta asta.
Edit sa zic ca daca stau sa ma gindesc alea zece minute de dimineata sint ca un fel de dirigentie.
Eu ma bucur ca au destul de multa educatie fizica in program.

Mergi la inceput

Interesant si la voi programul, Ramona!

La Bianca sunt 90 min "ore" (caci au 2 ore de aceeasi materie), apoi 30 min pauza, iar 90 "ore" iar 30 pauza si la final inca 90 min "scoala". Dupa aceea se pleaca acasa/ se ramine in after schooll sau se merge la optionale, care sunt insa, dupa pauza de prinz de 55 min.

La un alt gymnasiu, de linga cel la care invat aBianca, ora de clasa are 65 min. si nu 45 cit e "normal" aici. Se "experimenteaza" daca fac fata copii la 65 min aceeasi materie, fara pauza. Mie sincer, mi se pare cam mult, pt ca ei au zilnic ore de la 7,40 - 14 (nu ca la noi 7,45-13).

Acum am venit cu Bianca de la dentist si o sa aiba nevoie de aparat dentar, desi, la ea nu se vede din afara ca ar avea pb cu dintii. Aici e o "moda", si copiilor si tinerilor pinba in 18 ani li se cam pune la totzi, pt ca 80% din costuri le suprta casa de sanatate s 20% noi, dar acesti 20% ii primim integral inapoi, dupa ce se termina tratamentul, adica...peste vrewo 3 ani

Cum e in alte parti cu aparatul dentar?

Mergi la inceput

Aici programul este de sapte ore pe zi. Pauza plus masa de prinz este o ora in total. De fapt sint si legate. In rest nu-i nici o pauza, trec de la una la alta, iar "orele" vezi ca-s lungi in general.
Ma rog, atmosfera-i mai relaxata fata de cum era la scoala cind eram eu mica, dar tot sint multe ore.
Sint si eu cu ochii pe Alex, parca e un pic ciudat cu dintii lui. Astept si premolarii, sa vedem intii cum se aseaza toti dintii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

La noi sunt 5 ore in 4 zile, o zi cu 6 ore, pauze de 10 minute intre ore.
Pana in momentul acesta fi-miu declara ca-i interesant in gimnaziu , cica ii place mai mult chiar decat in primara. Sa-l tina placutul asta cat mai mult, din partea mea.
A intalnit aproape toate profesoarele, mai are azi 3 noi, verdictul a fost: "sunt dragute si amabile, mami ".
M-am abtinut sa-i spun ca sunt probabil amabile pana incep sa le dea note
Noii colegi par dispusi sa-i accepte sa se integreze in colectiv astfel incat incep sa ma linistesc, in final, ca am facut o mutare buna, pana la urma, din toate punctele de vedere.
Ieri au dat si niste teste , unele orale, altele in scris, usurele as spune eu,asa cat sa nu-i sperie din prima zi .Si au aparut si primele teme pentru acasa.
Azi astept cu interes ora de mate, sper sa ii placa noua profesoara, la el functioneaza faza asta cu placutul de la prima vedere, daca-i place isi da apoi tot interesul .

Din ce am vazut eu, prin jurul meu, aparatele dentare sunt destul de rarutze, tin minte ca pe vremea mea, in clasa I aveam aproape toata clasa , acum nu cred sa fi vazut mai mult de 2 copii in 4 ani de zile.

O zi excelenta !
Lala.

Mr B si Mr A

My hobby

Mergi la inceput