Clasa a 5-a, anul scolar 2010-2011 (1)
Raspunsuri - Pagina 20
helbi spune:
Vic, ma bucur ca ai revenit si printre noi (eu am mai citit pe la adolescenti ca sa stiu ce mai facetzi) si sper ca au ajuns cu bine bunicii.
Ma bucur ca atzi adus in discutzie cadourile de Craciun...la noi e o "mare" pb ca la citeva zile are si ziua de nastere si SINGURUL cadou pe care-l vrea e ....un HAMSTER
a plins acum 2 zile ca ea alt cadou nu vrea, nu o intereseaza.....s-a informat pe net despre ce maninca, cum trebuie hranit.......la cite zile trebuie facut curat ca el lasa anumite urme ca sa se orinteze si, daca faci curat zilnic, ii stergi urmele si e derutat.......vrea un "Zwerkhamster" auriu, (hamster mic).......a vb cu o colega, in caz ca pelcam sa-l lasam la ea.....po alta colega de-a mea s-a oferit si ea sa-l tzina..........inca nu am luat o decizie, dar-...........Are cineva hamster, ma poate informa.......
Revin cu rasp. la intrebarile CristineiT
helbi spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CristinaT In alta ordine: ce-si doresc copilasii de Craciun? Un hamster Au inceput sa se intereseze de haine, de muzica? Nu Au acces la mess sau poate chiar la facebook? Are cont de mail, a vb dupa ce am venit din Ro 2 zile pe mess cu prietenele din RO, dar de atunci, nu. Rar mai vb eu cu ea cind ea e acasa si eu nu. La FB nu are acces Se mai joaca cu jucariile? Uneori mai mult deseneaza sau face din diverse materiale, casute, rochite la papusi, etc Au voie la Tv sau la calculator/wii/etc in timpul saptamanii? La Tv se uita aproape zilnic seara la un serial pt tineret, care dureaza vreo juma de ora. La calc. nu se joaca deca fff rar....cind intra pe calc. fie isi face lectiile, fie cauta anumite info.....stie insa sa intre pe youtube.com si sa se uite la filme, sa asculte muzica.....Cu WII -ul s-a jucat ultima data pe 16 Mai cind am avut musafiri. Cu Nintendo am vazut-o acum vreo 3 sapt. jucindu-se, cind a primit un joc nou.... |
Vic spune:
Multumesc de urari!
Bunicii au ajuns cu bine, repede, si au trecut si de vama rapid si fara probleme.
Mihai ne spune in general ce ii place, ce-si doreste. Si el vrea hamster, dar noi am decis ca nu-i cazul. Avem pestisori si o broasca testoasa cu gatul lung. Testoasa e tare haioasa.
La noi copiii au fiecare calculatorul lui in camera lui. Dar au restrictii la ce pot accesa. Calculatorul e folosit in primul rand la obtinut informatii pentru teme. Mihai se joaca destul de mult pe calculator sau DS, pe Wii mai putin, desi a fost ce si-a dorit anul trecut de ziua lui. Mai nou intra pe calculator pentru mathletics, un program pe internet pentru matematica, care face parte din activitatea scolara. Daca intra si lucreaza serios pe mathletics macar jumatate de ora pe zi pe langa temele zilnice pentru scoala, in rest se poate juca linistit. Incercam totusi sa impunem o oarece limita, si sa-l mai impingem spre jucarii. Acum prefera star wars, mai ales Lego. Si mai citeste cate ceva, dar e destul de greu sa gaseasca carti pe placul lui. Mihai se uita la TV dimineata cat mananca si pana plecam spre scoala, si dupa ce vine de la scoala se mai uita intre 30 si 60 de minute, apoi se apuca de lectii, sa le termine pana venim noi de la servici.
Email au amandoi copiii, dar numai cel mare il si foloseste. Messenger si facebook nu au.
Mihai e inca copilaros, alintat, si-i place sa se "bebeluseasca".
Sivota spune:
buna seara, sunt noua pe forum, l-am tot rasfoit sa vad daca gasesc cate ceva la intrebarile mele, cum vi se pare clasa a 5-a? Eu o gasesc destul de incarcata si programul de dupa-masa f aiurea.
Clasa a 5a mi-a mancat deja sufletul, eu stiu ca el nu prea e constiincios, inafara de lectii nu ar mai face nimic, dar eu tocmai asta gasesc, ca acum nu mai e suficient doar lectiile, trebuie sa citesti si sa lucrezi la mate din toate culegerile alea interminabile. Parca nu-mi aduc aminte de asa bazaconii la mate, erau mai mult calcule, cate ceva mai simplu si gata. Ce au astia in mod frecvent in culegeri noi le faceam la cerul de mate, 1 data/saptamana, unele nu le-am stiut niciodata, le-am invatat abia acum pt el.
Vi se pare normal cu Atata materie si asemenea asteptari?
Eu le gasesc exagerate, nesimtite chiar. Eu sunt ingrozita, copilul meu nu mai are timp sa se joace deloc, pt joaca avem program: sambata dimineata de la 9 pana in jur de 3 dupa masa, ca apoi la 4 incepe baschetul, apoi eventual cate ceva usor din lectii, pt meditatii ceva. E normal?
Astept pareri cu nerabdare
cge spune:
Asa, sa raspund si eu la intrebarile Cristinei:
1. Ce-si doresc copilasii de Craciun?
Victor vrea o perna gonflabila pe care sa poata citi.
In scrisoarea Mosului, i-a dat 2 variante una mai scumpa, alta mai ieftina (din Ikea). Si l-a sfatuit cu prietenie sa o aleaga pe cea din Ikea :)
http://www.ikea.com/ca/fr/catalog/products/20166754
2.Au inceput sa se intereseze de haine, de muzica?
Daaaaa.
E f. atent cu ce se imbraca, spre disperarea mea prefera camasile.
Si vrea haine de firma ![]()
Oricum si prietenii lui sunt tot la camasa si vesta. Sunt mortali !!
3.Au acces la mess sau poate chiar la facebook?
Nu, nici la messenger, nici la facebook.
4.Se mai joaca cu jucariile?
Da, se joaca mult cu Anca.
Cel mai mult de-a avionul, de-a restaurantul, de-a scoala.
El e tot timpul seful![]()
5. Au voie la Tv sau la calculator/wii/etc in timpul saptamanii?
Da.
Victor nu e pasionat de televizor, pe cand sora-sa da.
Are laptop in camera lui, de cand am venit in Ca.
Unul asa mai de baza.
Cauta foarte multe informatii pe internet, e pasionat de avioane in perioada asta.
De exemplu, dimineata cand s-a trezit, primul lucru care mi l-a zis ca azi nu stiu ce companie aeriana reia zborurile.
Avem Nintendo /Wii dar nu se joaca decat cand prieteni de-ai lui in vizita.
5.Au inceput fitele de adolescenti?
A avut o perioada de revolta prin primavara, acum suntem f. buni prieteni.
Ma intreaba daca sunt trista/obosita, cum ma poate ajuta.
Gatim impreuna, face literele cu sora-sa.
Imi mai si zice cateodata sa fac mai multe eforturi, ca toti din casa fac.![]()
Oricum, ce ma bucura ca vine si ne intreaba:"Zi-mi ce pot sa fac ca sa reusesc un anumit lucru". Si tine cont de raspunsurile noastre.
Inca le stim pe toate![]()
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
cge spune:
Vic, bine au ajuns bunicii.
Cred ca ati fost stresati. Vacanta placuta in formula completa !!
Referitor la calculator, avem un program de supraveghere parinteasca (cred ca asa e in romana) instalat.
El nu se joaca cu Nintendo, nu ii place sa se uite la televizor.
Ne uitam vineri seara la un film in familie.
Ii place sa citeasca mult, pentru el e un rasfat sa il lasi sa citeasca.
Si profesoara l-a laudat la scoala ca are niste compuneri de A+ avand in vedere vocabularul din carti.
De multe ori este singurul din clasa care cunoaste semnificatia vreunui cuvant.
Are rezultate f. bune in primul buletin de anul asta. Se vad pasiunile lui la istorie, geografie, stiinte, franceza si engleza.
Si la matematica, se descurca bine. Unde nu stie, intreaba, si nu se lasa pana nu are explicatiile pe care le intelege.
Profesoara lui a zis ca e "fascinata" de el.
A, si asculta muzica. Si canta peste tot, sora-sa zice ca o dor urechile din cauza lui.
Cam atat despre el, ca i se urca la cap cat l-am laudat.
Cristina,
marius spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Sivota buna seara, sunt noua pe forum, l-am tot rasfoit sa vad daca gasesc cate ceva la intrebarile mele, cum vi se pare clasa a 5-a? Eu o gasesc destul de incarcata si programul de dupa-masa f aiurea. Clasa a 5a mi-a mancat deja sufletul, eu stiu ca el nu prea e constiincios, inafara de lectii nu ar mai face nimic, dar eu tocmai asta gasesc, ca acum nu mai e suficient doar lectiile, trebuie sa citesti si sa lucrezi la mate din toate culegerile alea interminabile. Parca nu-mi aduc aminte de asa bazaconii la mate, erau mai mult calcule, cate ceva mai simplu si gata. Ce au astia in mod frecvent in culegeri noi le faceam la cerul de mate, 1 data/saptamana, unele nu le-am stiut niciodata, le-am invatat abia acum pt el. Vi se pare normal cu Atata materie si asemenea asteptari? Eu le gasesc exagerate, nesimtite chiar. Eu sunt ingrozita, copilul meu nu mai are timp sa se joace deloc, pt joaca avem program: sambata dimineata de la 9 pana in jur de 3 dupa masa, ca apoi la 4 incepe baschetul, apoi eventual cate ceva usor din lectii, pt meditatii ceva. E normal? Astept pareri cu nerabdare |
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
cge spune:
Helbi, felicitari pentru rezultatul la inot si mult succes la teste !!
Ce frumos ne-am caracterizat copiii!!
Cristina, buna idee cu intrebarile !!
Cu hamsterul noi am avut in Ro.
E inca o fiinta de care sa ai grija. Si cand pleci de acasa, trebuie sa il lasi undeva.
Si Anca cu Victor ar vrea animale, dar inca nu cedam![]()
Oana, copiilor li s-a facut dor de Antonia.
Abia asteapta sa se intalneasca.
Cristina,
CristinaT spune:
Buna
am atatea raspunsuri sa va dau si am tot intrat de cateva ori
dar nu am avut timp sa scriu
sunt cam terminata de oboseala numai pe la miezul noptii ajung acasa
Cand a trecut anul asta?
Acusi dam primele teze si apoi se termina semestrul
sper in week end sa raspund si eu la intrebarile mele ;))
Lala_D spune:
Andreia se pare ca veti avea un nou membru al familiei
Bianca vad ca e decisa pentru hamster. Eu am spus stop joc cand s-a adus vorba de pet-uri, am avut catel aproape 20 de ani nu mai duc la implicarea emotionala.
Cristina felicitari pentru Victor ! La voi se cunoaste enorm cum a crescut emotional Victor,cred ca s-a maturizat mult odata cu mutarea, imi plac mult interesele lui si vad ca si la voi joaca principala a ramas cu fratele/sora din dotare ca si la noi.
Sivota bine ai venit!
Adaptarea la gimnaziu este grea pentru toti mai ales la cei care invata dupa amiaza.
Pustiul meu lucreaza suplimentar doar inainte de teze,olimpiade si concursuri in weekenduri ,cate o ora. In rest temele zilnice sunt uriase si nici nu ar mai avea cand sa faca ceva in plus.
Al meu si-a facut lectiile singur in camera lui inca de la inceputul clasei I, nu a suportat nici el nici eu sa-i stea cineva in ceafa cand lucreaza iar de prin clasa a III a am renuntat si sa i le controlez fiind astfel doar responsabilitatea lui strict si personala.Eu atunci am nascut si bb nr 2 si chiar nu mai aveam cand sa stau sa-i verific lui temele.
Asta l-a responsabilizat mult de tot inca de atunci.
Daca nu stie ceva vine si intreaba dar se intampla rar si numai la matematica, la probleme dificile. El a avut noroc cu o profesoara dedicata care le explica foarte bine si care ii pune sa lucreze mult formand astfel automatisme de calcul.
Al meu a dat deja teza la mate, destul de greuta si complexa, asteapta corectarea ei. La romana vine teza odata cu Mos Niculae iar pe 3 dec au si Cangurul la romana. Olimpiadele ni s-a spus la sedinta ca vor fi in ianuarie in acest an scolar, anul trecut au fost mult,mult mai devreme astfel incat fazele pe scoala vor fi ori inaintea vacantei ori imediat dupa ea.
Bafta multa la teste si teze tuturor scolarilor!