Delfinasi de iulie-august (184)
Raspunsuri - Pagina 8
Mycya spune:
Adriana pai la mine daca ar fi sa ast sotu sa ma ajute ar trebui sa ii fac baie la 11 noaptea ca at vine de la servicisi uite asa eu fac mai totul de una singura
Mami de Andra Maria 02.08.2010
beluistef spune:
Acum ca tot am un pic de ragaz, ca Yanis doarme....iar al meu sotz este la peste in noaptea asta...cica sa se recreeze si el un pic ...dar eu ???...ce fac ???si tot ,plus ca mai si cand suntem in crize cu colicii....in fine...vorbeam la inceputul capitolului de predarea stafetei si de fetele care se pricep la a intocmi un mesaj .... putem veni fiecare cu idei si fraze, cum a spus ALina si asa sa iasa un mesaj frumos.
Acum m-a cuprins nostalgia si imi aminteam cum a inceput odiseea noastra minunata...asa ca am compus un mesaj ...sper sa nu fie prea lung...
Elena, mamica fericita de Yanis Stefan(08.07.2010)
si de Luisa ( 23.07.2005) & Beatrice ( 02.06.2003)
beluistef spune:
Fetelor mai tinei minte aceste prime mesaje de la deschiderea acestei minunate odisei:
"
Trimis la - 04/11/2009 : 09:35:07 -de Beluistef
--------------------------------------------------------------------------------
Buna tuturor fetelor care asteapta cele II liniute si celor care deja le-au aparut
Eu mai am deja doua zane si acum il astept pe bebe nr.3 care speram sa fie un printisor.
Conform calculelor de pe net( inca nu am facut programare la gine) DPN ar trebui sa fie prin 08.07.2010.
Astept si alte viitoare mamici sa ni se lature sa parcurgem impreuna cea mai frumoasa perioada din viata
unei femei ' Odiseea in 40 de saptamani'
Sa ne ajute Domnul ca sa avem sarcini usoare si lipsite de probleme si sa jungem cu bine la final.
Trimis la: - 04/11/2009 : 12:57:20 -de Giorgia23
--------------------------------------------------------------------------------
Ma alatur si eu ...pana acum am mai scris la odiseea de mai_iunie si ma bucur ca ai deschis aceasta odisee.Sper sa ne inmultim repede si sa avem parte numai de bucurii.
Trimis la: - 05/11/2009 : 13:47:38 de Eladea2005
salutare burtici si viitoare burtici!
vin si eu, sper ca pana la final...de data asta...
am fost la prima eco, sarcina e acolo, embrionul la locul lui...deocamdata e in regula...
DPN: 3.07.2010...
Trimis la: - 05/11/2009 : 14:15:30 -de Tanti
Salut
Ma alatur si eu voua sunt o viitoare mamica , sper de fetita am deja un baietel
Ultima UM 25.09.2009 si DPN 02.07.2010
Urez la toate fetele sarcina usoara si fara probleme
Trimis la: - 08/11/2009 : 19:19:04 -de Victo
-----------------------------------------------------------------------------------------sa ma inscriu, sa nu ma inscriu?
de azi sunt posesoare a II :):)
Deci, UM 06.10.2009.
Trimis la: - 08/11/2009 : 22:58:44 -de Mya85
Salut tuturor!
Si eu am vazut II saptamana trecuta...:D
UM:9.10.2009
DPN: 16.07.2010
Alte detalii nu mai stiu :)
Trimis la: - 10/11/2009 : 10:54:48 -de Ooana
Hello
...saptamana trecuta, am sesizat ca intarzie uratii sa apara cam multisor, 5 zile ...si am zis, hai sa fac un test ....surpriza II
mi-am zis ca nu intru la voi, desi va urmaream , pana nu ajung la un control sa vad ca totul e in regula....si uite ca nu am reusit sa ma abtin
merg la control maine, o sa va povestesc ce si cum, abia mai am rabdare...nu a fost o sarcina planificata, ba mai degraba o surpriza pentru noi desi ne gandeam noi la un bebe pentru la anul, imi inchipui ca trebuie sa fac o gramada de analize
va doresc la toate o sarcina usoara si sa dea Doamne Doamne sa ramanem aici pana la final impreuna.
Doamne ajuta-ne!
Trimis la: - 11/11/2009 : 09:50:14 -de Alina2005
Buna fetelor! Ma primiti si pe mine aici, printre voi? Eu sunt mamica in 5 saptamani, data probabila a nasterii: 13 iulie 2010. Suntem foarte fericiti, si eu, si sotul, ne doream foarte mult un bebe. Norocul nostru a fost ca nu am asteptat prea mult sa vina, din a 2-a incercare am reusit si acum ne pregatim sufleteste pentru venirea mititelului pe lume. Nu am ajuns inca la control, vineri, pe 13 o sa ajung si o sa va povestesc mai multe.
Nu am senzatie de greata, nu mi-e mai foame decat inainte, dar nu mai pot manca nimic dulce sau prajit. Si e de bine, nu?!
Ma bucur mult ca v-am gasit aici si ca ne putem impartasi din experienta.
Pupicei pe burtici
Trimis la: - 12/11/2009 : 18:31:41 -de AdrianaBuc
buna fetelor.
Sunt si eu posesoarea unei burtici de 5 saptamani. DNP 09.07.2010 (dupa ultimul cm), 12.07.2010 (dupa eco). Eu am mari emotii, pentru ca am pierdut o sarcina cu cateva luni in urma. De data asta vad ca merge mai bine. Am facut de ja 2 eco sa ma asigur ca totul e bine, avand in vedere ca am avut dureri destul de mari de burtica.
Simptome pana acum: sani durerosi, dureri de cap, dureri de burtica si foame (dar ce foame permanenta!).
----------------------------------------------------------------------------------
Acestea au fost primele mesaje de la odiseea noastra...ce momente ce trairi si frici aveam pe atunci...acum insa avem altele
Asa a inceput odiseea delfinasilor, iar acum am intrat incet incet in cele "365 de zile din viata unei comori"
Ce repede a trecut timpul, ati fost si sunteti niste prietene minunate si ma bucur ca am petrecut impreuna perioada cea mai frumoasa din viata unei femei...perioada in care am purtat un sufletel timp de 9 luni in burtica...si sa petrecem in continuare si la clubul scutecelor.
Va multumesc ca ati fost alaturi de mine in momentele critice din sarcina, in care ma plangeam de greturi, voma si tot felul de dureri si mi-ati oferit "umarul virtual" de a plange pe el si ati fost gata cu un sfat cand am avut nevoie.
Sa fiti fericite alauri de comorile acestea mici si alaturi de familie si celelalte comori...cele care mai au......
Cate un -ic si un buchet mare de la fiecare....hai ca m-am intins, dar m-a cuprins nostalgia celor zile... ...cum ne plangeam de toate cele, iar acum avem comorile langa noi...nu mai sunt IN noi...si ne plangem de alte cele...colici, nopti nedormite, alaptat...INSA TOATE ACESTEA FAC PARTE DINTR-UN CICLU CARE PE NOI CA FEMEI NE FAC FOARTE SPECIALE, NE FAC MAME.
CarmenAlbu spune:
Btz, si de la mine un pupic si un sfat!
daca te enervezi il enervezi si pe sot si veti ajunge sa va certati permanent in loc sa va luati in brate sa va bucurati de fiecare clipa, tu trebuie sa te calmezi si sa readuci armonia intre voi, unii barbati stiu sa se ocupe de copii altii nu, al tau poate a crezut ca te ajuta facand piata, al alteia poate tinand copilul in brate sa ia mama o pauza, sunt barbati carora le este frica sau care se ataseaza mai tarziu putin de bebelus, nu este nimic anormal, sa ai insa in vedere si sentimentele lui si sa fii generoasa cu el si sigur si lui ii va disparea stresul si frica si te va ajuta mai mult, al meu sot nu indraznea la inceput si eu cu calm i-am pus pe letizia pe burtica lui sa ii invete mirosul, acum e deja rutina, fireste ca e diferit, el are partea in care bebe e hranit, curat, doar pentru pupat, dar munceste mult si nu vreau sa se surmeneze si mai tare acum cand eu mai am inca timp..daca as astepta de la el, sau m-as certa cu el ca sunt obosita situatia nu s-ar schimba iar noi am strange frustrari in loc sa ne zambim, imbratisam acum cand avem cea mai mare nevoie de astfel de momente!
Nu stiu daca e aplicabil si la tine, dar daca este cu siguranta ti-ar aduce mai multa liniste!
Barbatul este provider el asta stie sa faca si daca o face el considera ca asta e contributia lui ( cei mai multi~),si poate asteapta sa ii fie recunoscuta calitatea asta!
Iti scriu toate astea ca vad ca esti stresata, obosita, nervoasa si trebuie sa stii ca tot tu esti cea care trebuie sa gaseasca linistea si sa-l regaseasca pe barbatul iubit sa ii arate cu delicatete pasii de tata! Cunosc multi barbati cumsecade si soti iubitori care au invatat sa fie parinti intr-un ritm lent, si-au asumat atributiuni treptat incepand de la cele mai simple,si abia cand bebe avea de la 3 luni in sus au fost parintii pe care ii vroiau partenerele!
Sper ca te-am mai binedispus!
beluistef spune:
Noapte buna mamici,burtici si delfinasi scumpi...
CarmenAlbu spune:
Bellu ce m-am emotionat, si ce dor mi s-a facut de burtica
Eu pe bebe l-am planificat inca din 2007 , deci l-am asteptat asa de mult ca acum cand ii vad ochisorii ma topesc, ii vanez un zambet mic, ma preocupa orice durere, eu care lucram nebuneste am devenit vanator de kk, gazute, aer scos bine, laptic mancat la cel putin 3 ore sa nu o doara burtica, muls, stimulat.. totul pentru comfortul ei, cand ma saluta cineva si ma intreaba cum e Letizia am poza pregatita sa o arat, sotul a trimis poze la toti prietenii , chiar si cei de liceu, cand am avut cele 2 liniute nu mi-a venit sa cred, am facut teste zilnic pana la 8 saptamani cand i-am ascultat inimioara, sa ma asigur ca este inca acolo, am luat de la cele mai ieftine la cele mai scumpe si am avut zile la inceput cand le-am facut pe toate sa vad daca sunt toate pozitive, ulterior , daca ieseam undeva mergeam la baie la 15 minute sa vad daca sunt urme de rusi, cand nu mergeam eram mai atenta la posibile dureri menstruale decat la orice altceva, am trait 9 luni sublime chiar daca 3 le-am petrecut in pat, am fost intotdeauna cu pitica ce avea sa vina in viata noastra, pe care urma sa o cunoastem, a fost singurul moment in care am fost pentru ea universul! Sper sa aiba o viata fericita si sa fie mereu sanatoasa, si sa fiu acolo pentru ea cand va trai odiseea ei!
rodyka spune:
oofff, fetelor, ce noapte!!!
citesc de btz si-mi amintesc cand se mutase cat era de increzatoare ca va avea ajutor aproape si cand colo mai rau ii fac... nu stiu ce sa-ti spun, e bine ca te descarci la noi. sunt de acord cu ce zice carmen, trebuie sa fii tu care sa mentii flacara iubirii, barbatii sunt asa cum sunt, din alt aluat... unii se adapteaza mai usor, invata si le e draga noua situatie, altii raman deoparte ca spectatori...
apoi am citit mesajele voastre si iar imi amintesc ca v-am urmarit aproape de la inceput dar nu am avut timp si energie sa intru si eu la taclale pana prin martie cand am ramas in concediu... si ati fost pentru mine cele mai bune prietene, uneori ati fost si mama si tata, si sora si sot... am avut unde sa spun ce ma doare si ce ma bucura, am ras si-am plans, am agitat motate de serviciu, am nascut cu fiecare din voi si v-am pupat bbii, am incredere in voi cum am in mine si va multumesc din suflet...
si apoi, ca sa fie noaptea completa, am citit subiectul "Iadul din rai..." de la DoliuDC si am mai tras o tura de plans...
am trecut prin atatea emotii in ultima ora ca ma simt pustie de orice sentiment, ca nu e nimic prea tare sa ma mai doara sau sa ma mai bucure acum, ca nimic nu poate stinge o durere de mama care-si pierde copilul si ca nu este cale de a trece peste disperare... dar imi intorc fata si o vad pe maria adormita la televizor, la picioarele leaganului in care viseaza fericita isabela... si-mi spun ca sunt o mare norocoasa ca le am, MULTUMESCU-TI TIE DOAMNE!
_
delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
imaya spune:
Buna dimineata fetelor. Felicitari tuturor mamicilor din aceasta minunata odisee. V am mai citit din cand in cand si sunteti minunate si voi si delfinasii bineinteles.
Am o probema cu bebitza al meu. Are 6 saptamani si azi noapte a fost fonfanit. Nu are nasul infundat dar are un fel de harait in gat si s-a trezit de vreo 2 3 ori. Stiti ceva remedii?
In alta ordine de idei bebitza al meu e cuminte, doarme bine, mananca bine, in prima luna a luat 1500gr. Problema colicilor am rezolvat o cu Colic Baby de la Erba Vita dimineata si seara, iar in timpul zilei ii dau ceai de chimen si fenicul de la Humana (cca 50 ml pe parcursul zilei). Acum ce sa zic mai are si el mici strangeri de picioruse cateodata dar nu plange, ragaie bine, dupa ceai da gaze de il auzi din camera cealalta, una peste alta zic eu e bine.
Happy mom
racusor2010 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui imaya Buna dimineata fetelor. Felicitari tuturor mamicilor din aceasta minunata odisee. V am mai citit din cand in cand si sunteti minunate si voi si delfinasii bineinteles. Am o probema cu bebitza al meu. Are 6 saptamani si azi noapte a fost fonfanit. Nu are nasul infundat dar are un fel de harait in gat si s-a trezit de vreo 2 3 ori. Stiti ceva remedii? In alta ordine de idei bebitza al meu e cuminte, doarme bine, mananca bine, in prima luna a luat 1500gr. Problema colicilor am rezolvat o cu Colic Baby de la Erba Vita dimineata si seara, iar in timpul zilei ii dau ceai de chimen si fenicul de la Humana (cca 50 ml pe parcursul zilei). Acum ce sa zic mai are si el mici strangeri de picioruse cateodata dar nu plange, ragaie bine, dupa ceai da gaze de il auzi din camera cealalta, una peste alta zic eu e bine. Happy mom |
felicitari imaya pentru bebelus!! cand micutul meu era fonfanit pediatra mi-a recomandat sinupret...e natural si ajuta la dizolvarea mucozitatilor. cate 5 picaturi de 3 ori pe zi...si daca e nevoie un capacel pe zi de oscilococcinum! cu jumate de ora inante sau dupa masa...
sanatate multa micutului delfinas!
mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010
Creatza11 spune:
bts-ovi, imi pare rau sa aud ca si acum ai probleme cu toti, nu ti-a ajuns soacra acra in timpul sarcinii, acum parca sunt toti pe langa tine cu fundu-n sus, tocmai cand ai cea mai mare nevoie de liniste, de intelegere din partea tuturor. Incearca pe cat posibil sa fi tare, mamico curajoasa, o sa treceti si peste asta, iar grasunelul Paul merita orice. Si eu zic, ca si Mycya sa mergi totusi pe la ai tai, acolo macar te a mai ajuta vrand nevrand si mama. Multi .
Sorina, multa sanatate si petrecere frumoasa si voua azi!
Delfinasul meu a mancat la san de pe la 5.30 la 6.30, dar cate 2 min, cate 5 min, in total adunate minutele au fost sa zic maxim 20, si doarme de atunci. Asta inseamna ca s-a saturat, nu? Bine, el maraie cam mereu in patut dar de la faptul ca-l doare burtica, caci din scaunul apos de zilele trecute, acum a dat-o in ....nimic. Nu a mai avut scaun de ieri de la 2 cred.....si ce se mai chinuie mtitelul, ce se screme.....