Delfinasi de iulie-august (184)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angharad spune:

Salutare!
Revin in delfinariu dupa o luna plina, cu momente minunate dar si clipe de disperare... Luana-Maria s-a nascut pe 22.07.2010, la ora 12.38, cu 3810g, 50cm si apgar 10. Multumim frumos pentru sustinere si gandurile frumoase (am vazut ca am fost cap de afis la un capitol). Sunteti niste dragute.
Totul a decurs snur la nastere si apoi cu perioada de acomodare. Problema a aparut pe la doua saptamani cand peste criza hormonala (cand i-a aparut un edem la sanuletul stang) s-a suprapus o infectie, ce s-a dovedit a fi cauzata de stafilococul auriu de care am fugit de la Iasi, si am ales clinica de la Brasov. Sambata noapte, pe 7 august, am sunat la urgente cu speranta ca va veni cineva sa evalueze starea bebelusului (speram ca imi va recomanda un unguent ceva) dar mi s-a spus ca trebuie sa mergem de urgenta la chirurgie pentru a inciza abcesul ce se formase acolo. Cu doua zile inainte de internare a fost medicul de familie in vizita si mi-a spus ca totul e in regula, chiar daca deja sanuletul avea o pata vinetie, sa continui sa pun comprese cu rivanol... La spital ne-au internat si n-am avut voie sa alaptez de la ora 3am pana la 10 am cand a fost oparata cu anestezie generala. Pe la ora 1am plangeam ca o disperata pe culoarul de la chirurgie-ortopedie cand auzeam copilul tipand in timp ce asistenta ii monta branula si recolta probele pentru analize. Au fost 3 zile de cosmar...Spitalul Sf Maria din Iasi arata infiorator...sunt cred vreo 9 etaje din care doar 2 sunt renovate, restul arata ca dupa razboi: linoleum rupt, podele denivelate (copiii sunt zdruncinati in paturi cu roti sau carucioare dinspre sala de operatie spre salon), pereti cu tencuiala cazuta si cu egrasie, usi rupte, un singur grup sanitar functional pentru 7 saloane (plafonul era negru,faianta cazuta pe jumatate, un wc in care trebuia sa torni apa cu galeata, o cada dar fara baterie, prin urmare imposibil de folosit pentru un dus, colonie de furnici). Mi-a fost greu sa rezist...Personalul si-a facut datoria si a fost atent cu noi fara a baga ceva in buzunare (le-am dus ciocolata la externare pentru ca asa am simtit eu)...Conditiile sunt insa inumane...ma gandesc cat de crunt trebuie sa fie si pentru ei sa mearga zilnic la un astfel de loc de munca, unde te asteapta si suferinta micilor pacienti...
Diagnosticul final a fost de abces mamar cauzat de stafilococul auriu. La 3 zile de la operatie am primit invoire de la medicul curant sa mergem acasa si sa revenim doar la tratament (am primit 7 zile de antibiotic intravenos, a trebuit sa schimbam de 3 ori branula din cauza de vene firave la bebe).
Acum suntem bine, ne-am recuperat total, papam la tzitzi foarte bine, noaptea dormim, ziua ne mai chinuie colicii dar mama are deja experienta. Am iesit deja de doua ori doar noi fetele cu masina (mami, pitzigoiul si lutz) si ne-am descurcat foarte bine...avem un cd cu muzica pentru copii care rezolva orice incercare de revolta.
Vrem sa uram si noi o zi minunata si binecuvantata primului delfinas care va primi sfantul botez. Noi vom fi crestinati sambata viitoare iar petrecerea pentru pitici si parinti va fi la iarba verde (toti prietenii nostri au copii de varsta apropiata si va fi un chef pe cinste).
Am scris multime, dar n-am intrat de mult si aveam atatea sa va spun.
Felicitari tuturor mamicilor si bun venit delfinasilor! Sa creasca mari si sa fie sanatosi! Tinem pumnii si gravidutelor care vor incheia frumoasa noastra odisee.
Va imbratisam cu drag si sa va uram crestere usoara!

mami de Luana-Maria (22.07.2010) si Ioana-Miruna (28.01.20090

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Citat:
citat din mesajul lui angharad

Salutare!
Revin in delfinariu dupa o luna plina, cu momente minunate dar si clipe de disperare... Luana-Maria s-a nascut pe 22.07.2010, la ora 12.38, cu 3810g, 50cm si apgar 10. Multumim frumos pentru sustinere si gandurile frumoase (am vazut ca am fost cap de afis la un capitol). Sunteti niste dragute.
Totul a decurs snur la nastere si apoi cu perioada de acomodare. Problema a aparut pe la doua saptamani cand peste criza hormonala (cand i-a aparut un edem la sanuletul stang) s-a suprapus o infectie, ce s-a dovedit a fi cauzata de stafilococul auriu de care am fugit de la Iasi, si am ales clinica de la Brasov. Sambata noapte, pe 7 august, am sunat la urgente cu speranta ca va veni cineva sa evalueze starea bebelusului (speram ca imi va recomanda un unguent ceva) dar mi s-a spus ca trebuie sa mergem de urgenta la chirurgie pentru a inciza abcesul ce se formase acolo. Cu doua zile inainte de internare a fost medicul de familie in vizita si mi-a spus ca totul e in regula, chiar daca deja sanuletul avea o pata vinetie, sa continui sa pun comprese cu rivanol... La spital ne-au internat si n-am avut voie sa alaptez de la ora 3am pana la 10 am cand a fost oparata cu anestezie generala. Pe la ora 1am plangeam ca o disperata pe culoarul de la chirurgie-ortopedie cand auzeam copilul tipand in timp ce asistenta ii monta branula si recolta probele pentru analize. Au fost 3 zile de cosmar...Spitalul Sf Maria din Iasi arata infiorator...sunt cred vreo 9 etaje din care doar 2 sunt renovate, restul arata ca dupa razboi: linoleum rupt, podele denivelate (copiii sunt zdruncinati in paturi cu roti sau carucioare dinspre sala de operatie spre salon), pereti cu tencuiala cazuta si cu egrasie, usi rupte, un singur grup sanitar functional pentru 7 saloane (plafonul era negru,faianta cazuta pe jumatate, un wc in care trebuia sa torni apa cu galeata, o cada dar fara baterie, prin urmare imposibil de folosit pentru un dus, colonie de furnici). Mi-a fost greu sa rezist...Personalul si-a facut datoria si a fost atent cu noi fara a baga ceva in buzunare (le-am dus ciocolata la externare pentru ca asa am simtit eu)...Conditiile sunt insa inumane...ma gandesc cat de crunt trebuie sa fie si pentru ei sa mearga zilnic la un astfel de loc de munca, unde te asteapta si suferinta micilor pacienti...
Diagnosticul final a fost de abces mamar cauzat de stafilococul auriu. La 3 zile de la operatie am primit invoire de la medicul curant sa mergem acasa si sa revenim doar la tratament (am primit 7 zile de antibiotic intravenos, a trebuit sa schimbam de 3 ori branula din cauza de vene firave la bebe).
Acum suntem bine, ne-am recuperat total, papam la tzitzi foarte bine, noaptea dormim, ziua ne mai chinuie colicii dar mama are deja experienta. Am iesit deja de doua ori doar noi fetele cu masina (mami, pitzigoiul si lutz) si ne-am descurcat foarte bine...avem un cd cu muzica pentru copii care rezolva orice incercare de revolta.
Vrem sa uram si noi o zi minunata si binecuvantata primului delfinas care va primi sfantul botez. Noi vom fi crestinati sambata viitoare iar petrecerea pentru pitici si parinti va fi la iarba verde (toti prietenii nostri au copii de varsta apropiata si va fi un chef pe cinste).
Am scris multime, dar n-am intrat de mult si aveam atatea sa va spun.
Felicitari tuturor mamicilor si bun venit delfinasilor! Sa creasca mari si sa fie sanatosi! Tinem pumnii si gravidutelor care vor incheia frumoasa noastra odisee.
Va imbratisam cu drag si sa va uram crestere usoara!

mami de Luana-Maria (22.07.2010) si Ioana-Miruna (28.01.20090

M-ai lasat fara cuvinte... dar spre sfarsitul mesajului m-ai emotionat cumplit. Sanatate multa multa si tot binele din lume! Vinerea viitoare si noi avem botezul!
Racusoru' Sanatate multa lui Andrei si noroc mult!

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_goga spune:

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

si eu am una bucata baietel cumintel..care sta treaz din ce in ce mai mult...dar nu singur...asa ca mami e in urma cu somnul, cu toate...

el plange cand e marait, cand ii e foame, cand s-a plictisit si s-a saturat de locul in care e...daca sta prea mult in balansoar si il mai las si singur, la un moment dat plange si tre sa ma duc sa stau langa el, sa vorbim, sa gangurim, sa il legan...sau sa il iau in brate...mai greu e cand e obosit si devine marait pana ii gasim acel ceva care ii place, dar apoi sta cumintel...

aseara de exemplu nu a dormit pana la 12 dar vreo ora a stat in balansoar, tati il legana si se uitau impreuna la meci

tati e seara la rand la obosit copilul, ca mami e franta..ea vine cu desertul final, il pune putin la tzitzi sa adoarma

maine avem botezul

mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010

Si noi tot maine avem botezul!!!
Am niste emotii!!!

mami fericita de mamutzica Bogdan-Andrei
13 iulie 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

M-am certat cu sotu ca nu a vrut sa ma ia la cumparaturi.Am inceput sa disper ca stau toata ziua numai in casa,simt ca o iau razna intre 4 pereti iar el nu ma intelege.Si i-am zis ca il fereasca sfantu sa nu cumpere ce i-am scris pe lista si sa ia alte prostii ca ii dau cu ele in cap.Am niste nervi pe el,abia astept sa vina acasa sa ma iau de viata lui

Bytz,Ovi si bebe PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beluistef spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorina_goga

Citat:
citat din mesajul lui racusor2010

si eu am una bucata baietel cumintel..care sta treaz din ce in ce mai mult...dar nu singur...asa ca mami e in urma cu somnul, cu toate...

el plange cand e marait, cand ii e foame, cand s-a plictisit si s-a saturat de locul in care e...daca sta prea mult in balansoar si il mai las si singur, la un moment dat plange si tre sa ma duc sa stau langa el, sa vorbim, sa gangurim, sa il legan...sau sa il iau in brate...mai greu e cand e obosit si devine marait pana ii gasim acel ceva care ii place, dar apoi sta cumintel...

aseara de exemplu nu a dormit pana la 12 dar vreo ora a stat in balansoar, tati il legana si se uitau impreuna la meci

tati e seara la rand la obosit copilul, ca mami e franta..ea vine cu desertul final, il pune putin la tzitzi sa adoarma

maine avem botezul

mami de brotacel Andrei Ioan
9 iunie 2010

Si noi tot maine avem botezul!!!
Am niste emotii!!!

mami fericita de mamutzica Bogdan-Andrei
13 iulie 2010

Multa sanatate si noroc in viata si micutului tau. Petrecere frumoasa

Elena, mamica fericita de Yanis Stefan(08.07.2010)
si de Luisa ( 23.07.2005) & Beatrice ( 02.06.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

buna

am revenit in sfarsit acasa
am trecut ieri si pe la mama de l am debarcat pe vlad si am facut provizii de legume
plus una bucata de aer conditionat demontat de la ap din slatina si montat acasica in bucu
noi suntem ok
bbii se misca, mai ales cand conduce tatii, pe semne le place in masina

aseara cred ca am avut ceva contractii, ca am fugit in pat si am stat intinsa pe partea stanga
s au linistit si am adormit un pic

luni as vrea sa ma duc la un eco sa vad ce mi fac puii, acum sa vad unde, ca medicul cu care am tot facut eco e in concediu
o sa caut unul la filantropia, poate ma hotarasc o data, ca doar acolo nasc si n am medic nici acum

nu mi vine sa cred ca se termina si odiseea delfinasilor
ati facut niste copilasi asa de frumosi
felicitarile mele

pupici fetelor

+17 si mami de Vlad (12.12.1999)

Mergi la inceput

Noi botezul nu stiu cand il vom face.Era stabilita data de 11 sept ca sa fie dublu eveniment (pe 10 noi ne-am cunoscut) insa nasii initial nu puteau,pe 18 nu putea socru,pe 25 nu puteau ai mei asa ca ramasese pe 2 oct.Dupa cateva zile nasii ne-au anuntat ca nici pe 2 nu se poate si sa ramana data initiala insa dragul meu sot s-a enervat ca tot comanda nasii si nu mai vrea el.Asa ca eu voi ramane cu el nebotezat o perioada din ce vad.

Plus ca nu vrea sa plecam la Barlad in week-end,i-am explicat ca mi-e dor de casa (nu am mai fost din iunie),ca vreau sa ma odihnesc avand in vedere ca sunt mereu singura si tatal lui nu ma ajuta deloc cum a promis,insa el fiind foarte suparat pe ai mei nu intelege.Si cel mai rau este ca eu sunt la mijloc,nu pot sa le zic alor mei adevarul deoarece nu vreau sa creez tensiuni si fac ceva ce nu imi place: sa ii mint.E atat de rau sa fii la mijloc

Ma scuzati fetelor insa nu am cui sa povestesc,eu de cand am terminat facultatea acum un an am ramas fara prietene,voi sunteti singurele care ma asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

[]racusor, sorina, petrecere frumoasa, bebei cumintei si o viata binecuvantata micilor crestini!

btz[/b] draga mea...aici ne gasesti, nu plecam nicaieri...descarca-te, noi te ascultam si daca se paote sa te ajutam cu vreun sfat o facem cu placere... imi pare rau ca treci printr-o asemenea situatie, e greu sa nu gasesti sprijin nicaieri, sa fii la mijloc si sa simti ca nu mai poti...sper doar ca totul sa revina la normal cat mai curand posibil sau cel putin sa gasesti tu linistea si pacea interioara de care ai nevoie...

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Angharad, ma bucur ca s-a terminat totul cu bine.

Sorina, o zi perfecta maine! Sa aveti petrecere frumoasa!

Mirela, e bine cand sunt miscacioci, iubitii de ei!!! Te asteptam cu vesti de la eco! Da, ar fi bine sa ai un medic sa te monitorizeze toata sarcina.

BTZ, nici nu stiu ce sa iti zic... Nasol sa tot amani botezul ca nu poate unul, altul. Io am fixat data si apoi am anuntat lumea. Sa faca un efort sa fie prezenti, daca isi doresc, nu fac eu program copilului dupa fiecare.

Al meu urla intr-una!!! Fac cu nervii! L-a scos mama in curte, sa nu il mai aud. Nu se linisteste nicicum!!! Mor! Cred ca il duc la o tura cu masina, poate, poate...

Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)

Mergi la inceput

Crispo draguta ca intotdeauna.Ce bine de tine ca ai mama alaturi...te invidiez

Botezul noi il facem la ai mei la curte,iar nasii sunt sora si cumnatul meu.Asa ca depinde si de ei.
Stiu,e f nasol ca tot se amana,simt ca nici unu nu are chef de un botez si cu cat e mai tarziu cu atat nu imi convine deoarece vreau sa fie inca cald,sa stam pe terasa si nu in casa plus ca ma simt eu mai bine daca ar fi el botezat.Dar cand toti sunt suciti

Mergi la inceput