necesar clasa 1 scoala Waldorf

necesar clasa 1 scoala Waldorf | Autor: jozsaerika

Link direct la acest mesaj

Din toamna baiatul meu va merge la scoala in clasa 1 la o scoala waldorf si ma gandeam ca mamicile care au copii la astfel de scoala ar putea sa ma ajute cu necesarul: ghiozdan, creioane, penar etc.
mutumesc
Erika

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Ceau!
In primul rand felicitari pentru alegere , noi suntem la waldorf in Timisoara in clasa a 2-a.
Probabil ai aflat deja de ce este nevoie in clasa 1 la o scoala waldorf dar poate mai sunt si altii curiosi .
La noi la Timisoara am comandat blocuri cerate si creioane stockmar . Caietele cu foi veline le cumparam de la Simeria si sunt destul de ieftine si foarte bune .Penarele trebuie cusute de o mamica (bunica) - la noi asa a fost.
In afara de acestea am mai avut nevoie de ghiozdan , trening si adidasi pt sport, restul lucrurilor necesare le-a cumparat Doamna invatatoare pt toti la fel .
Daca te mai pot ajuta cu ceva , nu ezita sa scrii un mesaj.
Un an frumos va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Fetele, puteti sa ne spuneti ce are mai deosebit scoala waldorf fata de una normala?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Au mai fost discutii aici pe forum despre ce inseamna Waldorf si de ce tot mai multi parinti aleg aceasta alternativa .
Pot sa spulber cateva mituri in primul rand :
- nu este o scoala usoara
- nu este o scoala fara teme
- nu este o scoala pentru copii cu probleme
Am simtit nevoia sa scriu aceste lucruri pentru ca ma lovesc de ele de fiecare data cand spun cuiva ca am copii la Waldorf.
Este un sistem foarte frumos care se bazeaza pe personalitatea fiecarui copil in parte , educatorii (invatatorii si profesorii) sunt deosebiti si trateaza copilul cu mult tact si intelepciune .
Eu sunt in acest sistem de 5 ani si sunt foarte mandra de alegerea facuta.Stilul de predare difera de cel traditional in sensul ca la noi se scrie pe caiete albe (fara linii) , nu scriem cu stilou din clasa I ci cu creioane cerate si desenam foarte mult .(lb.romana ,engleza , germana , religie ..etc) .Cursul principal dureaza primele 2 ore si incepe cu o parte ritmica in care copii impreuna cu Doamna invatatoare canta si se misca ritmic (cantecele au legatura cu epoca in care sunt - romana sau matematica) .
Imi place enorm ca fac engleza si germana din clasa I , la fel si instrument muzical (block fleute -fluier), de asemenea mi se pare genial modul de invatare , numerele se invata in siruri (exemplificat) gen Sirul lui 1: 1,2,3 apoi sirul lui 2: 2,4,6...etc.La limba romana fiecare litera a fost exemplificata printr-o poveste transpusa in caiet printr-un desen exemplificativ pe care copilul cu siguranta nu-l va uita .Eu nu am patit sa incurce litere intre ele , e practic imposibil .
Sunt foarte multe de spus , si putine pot fii spuse aici in cateva randuri , poate facem un subiect separat pentru Waldorf si acolo se poate scrie mult mai multe .

Puteti gasii detalii despre acest sistem cu poze si filmulete de la serbari pe un mic blog al scolii noastre : http://liceulwaldorftimisoara.wordpress.com/

Este un sistem minunat care din pacate este ignorat total de statul nostru dar este pe deplin sustinut de tot mai multi parinti .

Mergi la inceput