Ne ajuta sau nu Ord. 'Riscul Maternal'??!!

Ne ajuta sau nu Ord. 'Riscul Maternal'??!! | Autor: laura miu

Link direct la acest mesaj

Mai fetelor am deschis acest subiect ptr ca pe mine ma revolta atata nepasare din parte DOMNILOR de sus..
as vrea sa-mi spuneti daca aveti vreo parere despre noua Ordonanta si daca chiar credeti ca ne va ajuta vreun pic..
eu una nu, deja am auzit pe seful meu ca de acum in colo nu va mai angaja decat baieti si ca nu are cum sa dea voie gravidelor acasa sa lapteze 4 ore (2ore alaptatul si 2 ore drumul dus-intors)pe zi ptr ca el nu are bani sa le platesca orele nemuncite..si tot asa...
nu pot sa stau acasa 2 ani cu banii dati de dansi, nu pot sa plec acasa sa-mi alaptez copilul, nu pot sa-mi gasesc un loc de munca mai bun ca nu prea se mai uita nici un angajator la mine ca am o varsta care sigur vreau si eu un copil..si tot asa..deci nu imi vine sa cred ca se dau Ordonante numai in defavoarea noastra..
eu nu zic ca intra toata lumea aici..dar sa fiti sigure ca vorbesc in numele multor femei

uite asa ne stresam cu tot felul de probleme, le avem deja pe cele cotidiene, pe cele cu sterilitate si acum si cu Statul..de ce sa avem ceva de partea noastra?..
sper din suflet sa nu va suparati pe mine..sunt cumplit de nervoasa pe EI..nu am intentia sa va enervezi si pe voi sub nici o forma..doar sa-mi spuneti parerea vostra, poate cine stie vad eu numai partea rea a lucrurilor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

laura ai dreptate. si desi nu sunt de acord nici cu noua constitutie si nici nu muuuuuuuulte din magariile pe care le fac cei de ...sus...ma gandesc dac ei sunt idioti sau chiar au vrut sa ne ajute. fires ca patronii vad altfel situatia.
eu una nu prea stiu ce sa zic. stiti cum se spune...ca pana nu te lovesti cu capul de situatie, nu te doare...deci nu intelegi bine problema. spun asta pt ca eu inca sunt la fcultate, stiti, si nu sunt angajata. iar daca domnul bebelush a binevoit sa coboare la mine in burtica luna asta sau cayt de curtand, nu o sa prea am parte de ncii o regelemantare a acestei ordonante. AICI INSA intervine o alta problema la fel de importanta sau chiar mai importanta pt mine este acea caACEST SISTEM COMPLECT SI ABSOLUT IDIOT ...ups...scuze de limbaj... nu imi ofera mie ca si stundeta, mamica, ABSOLUT NICI O POSIBILITATE!!!!!!! adica dac eu pana acum am studiat si nu sunt angajata nu beneficiez ca mamica, din partea statului de nici un leu! ceea ce mi se pare abominal si dincolo de orice limita...macar un echivalent al unui minim pe economie in somaj...care sa aiba menirea de ai putea oferi unei mamici sau viitoare ori posibile mamici, ca mine, dreptul de a primi ceva ...tip compensatie a unui cncediu postnatal.
in fine..nici nu mia vreau sa discut si sa ma enervez. cred ca ati inteles ideea. nu stiu cum se lauda ei ca incurajeaza natalitatea in romania ....

pupici dulci...
anne-marry

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Voi vorbiti de Ordonanta aia care apare si pe prima pagina aici pe site? Am citit-o si eu si mi s-a parut ca ei chiar incearca sa ajute cumva. Din ce ziceti voi aici, mie mi se pare ca nu legea e tampita ci mentalitatea oamenilor, cred ca asta e buba de fapt. Adica sefii nu o sa mai angajeze femei ca vezi-Doamne pot ramane insarcinate si nu se mai pot purta urat cu ele. Am mai citit si pe aici pe site de cat de rai devin oamenii cu o femeie insarcinata, sefi indiferent ca-s femei sau barbati, de unde oare vine rautatea asta? Stiti de ce cred ca e vorba de mentalitate? Ziceam intr-un alt mesaj de o tipa din Canada ce o cunosc si care acum e insarcinata. Ea este asistenta la dentist si inainte sefa ei era romanca, care cand a auzit ca e insarcinata i-a zis ca nu prea are de lucru oricum (auzi, nu are de lucru la dentist) si ca o sa puna se lucreze doua saptamani si doua o lasa acasa. Fata si-a cautat intre timp un alt loc de munca si acum lucreaza la un alt cabinet. Am intrebat-o cat are de gand sa mearga la munca si a zis ca atat timp cat o sa poata.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Buna fetelor, vreau sa va povestesc si eu ceva apropo de angajare si de legi cu privire la protectia mamelor:
Eu in ultimii 2 ani am stat acasa pe motiv de stress mare la ultimul loc de munca si de terminat facultatea, plus ca printre picaturi am incercat chiar sa-mi ridic propria afacere. Din pacate s-a dovedit a fi un esec aproape total (spun "aproape" pentru ca inca sunt convinsa ca tipul ala de afacere are potential mare la noi in tara dar eu nu sunt omul potrivit ca manager, cel putin la inceput). Ma rog ideea este ca de un timp de vreme banii pe care ii aducea sotziorul meu nu ne mai ajungeau, datoriile incepand sa se cam ingrase... Incep sa-mi caut de lucru...Nu-mi faceam probleme pentru ca in trecut gasisem cu usurinta de lucru, deci ma gandeam ca voi fi angajata cat se poate de repede . Dar surpriza! "Aaa, suntetzi casatorita ... ihi, siii ce planuri de viitor avetzi?... Ceva copii?" Eu prima data am ramas masca apoi am observat ca intrebarile se cam repetau la fiecare interviu... Am fost foarte revoltata ca in urma modificarii starii mele civle se modificase si atitudinea angajatorilor fata de mine, incat chiar am vrut sa postez un subiect pe forum cu titlul "Viitoare posibile mamici discriminate la angajare" si chiar am sa postez acest subiect.
Iar acum cu ordonanta sau fara, am reusit in sfarsit sa-mi gasesc un loc bun de munca, cu ajutorul unor prieteni nu asa oricum si la interviu mai in gluma mai in serios a fost atins si acest subiect. Tocmai acum cand vroiam sa incep sa fac analize de toxo si toate cele si sa renunt la protectie... ca sa facem si noi un bb. Drept pentru care acum ma vad nevoit sa amin pentru a nu stiu cata oara momentul din acest motiv...
Asa ca ma scuzatzi dar eu ma lipsesc de ordonantele lor ca oricum nu le respecta niminea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

Buna Androix, ma bucur ca ai povestit intamplarea ta,nefericita, dar exact acest lucru vroiam si eu sa ating prin acest subiect..
din nefericire, ma repet, acest lucru se va intampla si mai des ca inainte..numai daca ai norocul sa cunosti pe cineva sau sa ai deja un loc de munca stabil..ceea ce nu este normal
nu consider ca este o crima sa fi casatorita si sa-ti doresti un copil si un loc de munca bun.. dupa ce ai stat sa-ti termini o gramada de scoli si cursuri si consideri ca meriti acest post te impiedici de un obstacol ridicol..
asta este..ne vom descurca cum putem, sunt sigura, dar nu asa este normal..
cum a mai spus si OanaB este vorba de mentalitae si acest lucru este greu de schimbat..un angajator considera ca isi ia o gramada de probleme pe cap cand angajeaza o femeie..
ok..nu este un subiect care sa se dicute aici unde exista o alta tema..eram doar suparata si bineinteles ca cu cine sa vorbesc decat cu voi..pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

laura ai maaaare dreptate, pui! prietena mea a trecut prin asa ceva. eu am spus insa ca fiindca acum nu am de gand sa ma angajez, fiind in ultimul an la facultate....si pricum , degeaba nu stau ca il ajut pe al meu barbat care are (avem) o mica afacere despre care nu pot spune ca este un fiasco, dar dac nu lupotam din toate puteriler departe nu va ajunge...din pacate,...ca sa revin, spuneam ca mie statul nu imi va acorda nici un fel de "bonificatioe" cas ama exprim asa, fiindca nu lucrez...si in ceea ce ai spus, ai mare dreptate. deci vor fi apte pt angajat cele care deja au un copilas amaricel...nu mic ca poate zic, de doamne!@ ca nu are cine sta cu el si iar ai belele, si pe deasupra mai cer si experienta!!!!!!!! intre 3si 5 ani! pai de unde daca nu ai lucrat? dac ai fcut o facultate si apoi un bebe ca pa a atunci fe nu te angajeaza fie nu gasesti fie nu poti...de unde?
in fine...
te inteleg perfect laura...si mia inteleg si pe oana. oamenii in speta patonii nu privesc corect lucrurile. cei de sus car dau ordpnantele astea poate ca vor ne ajute...dar din pacate majoritatea sunt barbati, si cum nu sut deic, femei, sa fii trecut prin ceva de genul acesta..nu au de unde sti ca in loc sa ne faca un bine, fac tocmai invers.........
eu te inteleg

pupici dulci...
anne-marry

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput