sarcina extrauterina?

Am niste simptome ciudate.
De vreo saptamana jumate simt ca imi flutura ceva in burta,sub buric un pic pe stanga.
AM avut CM in fiecare luna,dar luna asta,adica saptamana trecuta mi-a venit foarte putin si inchis la culoare.
Azi am facut un test de sarcina si a iesit negativ.Am ameteli rau de tot,si am zis initial ca am o cadere de calciu.Dar de cate ori ma asez pe spate,lungita,simt ca imi misca ceva in burta.
Am tot citit despre sarcini extrauterine.Dar nu imi dau seama daca poate fi vorba de asa ceva.E normal sa simt miscand,daca ar fi sarcina,si mi-a venit in fiecare luna?
La ginecolog nu pot ajunge decat saptamana viitoare si nu imi dau seama cum as putea stii daca e sarcina sau nu.Dati-mi un sfat.
Raspunsuri

sdcristian spune:
repeta testul
orice sarcina arata pozitiv - daca e tot negativ inseamna ca e altceva.

gabriella1 spune:
fa o analiza a sangelui (betahcg)si apoi la dr.
sanatate multa !
Gabriela
23 +
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Joy21 spune:
Daca e vorba despre o sarcina extrauterina ai avea dureri mari si chiar sangerare, ca simptome alarmante. (Si acestea inainte ca bebe sa se dezvolte indeajuns ca sa ii simti miscarile)
In cazul unei sarcini normale, primele miscari fetele le-ai simti dupa cam cel putin 4 luni de sarcina, si nu in zona buricului, ci mult mai jos, undeva deasupra osului pubian.
Un test de sange beta HCG si un control ginecologic vor rezolva misterul.
Multa sanatate!
Victoria, mami de Anna Sofia,
27+ cu inimioara
David Lloyd George

nusicasiely spune:
Stiu cum se simt miscarile fetale,am deja doi copii frumosi.De aceea ma si mir de tot.E aceeasi senzatie de fluturas.De o saptamana jumate.Dar nu am nici un alt simptom decat ameteli,pe care le-am pus pe baza unei lipse de calciu.Iar ultimul CM a fost foarte...vag.

sdcristian spune:
eu dupa prima nastere aveam abdomenul foarte slabit, simteam toate miscarile din intestine. si e exact ca la un bebe de 4-5 luni. daca stateam pe spate si vedeam cum se misca... scuze daca e scarbos, dar asta ar putea fi explicatia miscarilor

nusicasiely spune:
M-am gandit si la asta.Dar al doilea bebe are deja 2 ani.Oare sa simt asa ceva tocmai acum? Si tot timpul cand stau intinsa? Eu tot sper sa nu fie sarcina,cel putin nu una extrauterina.

sdcristian spune:
cand esti intinsa abdomenul e foarte relaxat
dar fa un beta ca sa fii total sigura. din ce am citit o extrauterina iti da dureri puternice, si sangerari

nusicasiely spune:
Poate saptamana viitoare.Parca m-am mai linistit daca zici ca trebuia sa am dureri

laura72 spune:
vineri m-am externat dupa extrauterina.cand a fost ultima menstra normala?si cand cea vaga?
la mine a fost asa:de aprox 2 sapt aveam o sangerare(picaturi)negre,fara nici o durere,sangerarea nu m-a ingrijorat inititial pt ca se intampla frecvent sa am asa ceva 4-5 zile, inainte sa sangerez normal la menstruatie.ma gandeam ca voi lua salariul in cateva zile si voi merge la un gine.am mancat o felie de pepene rece direct din frigider,apoi brusc o durere destul de mare in stg.m-am pus in pat durerea nu ma lasa si mi-am dat brusc seama ca nu e stomACUL CI JOS IN ANEXA.l-am trimis pe sot la farmacie si testul a iesit pozitiv,a doua liniuta un pic mai pala dar vizibila.acesta e unul din semnele extrauterinei,un test slab pozitiv,depinde si de vasta sarcinii.ultima menstruatie fusese in urma cu 6 sapt si jum.
nu am gasit nici un cabinet ginecologic deschis si am mers la urgenta.m-i s-a facut o eco normala,nu se vedea mare lucru,apoi una transvaginala.la aceasata s-a vazut corpul galben ,deci fusese ovulatie,endometrul ingrosinaat ca intr-o sarcina si ceva de 1cm pe trompa langa ovar,nu se vedea sac embrionar in uter.a vrut sa ma opreasca in spital,am zis ca ,ma simt bine dar mi-a pus ca la orice senzatie de slabicune,ameteala,durere in pelvis,senzatie de durere sau presiune la scaun sau atunci cand stau in sezut sa vin urgent la spital indiferent de ora.mi-a recomandat sa fac HCG-ul total si sa revin in 2 zile la control. dupa hcg s-a confirmat sarcina,eu f speriata de durere pt ca anul trecut in aceeasi perioda am avut o sarcina oprita in evolutit.care s-a terinat cu un avort spontan ,dar incomplet finalizat cu un chiuretaj f dureros.as fi facut orice dar sa nu doara,acum realizez cat de traumatizant a fost.eram cam sochi desi constienta ca tr sa ma operez.atunci doctorita mi-a propus varianta medicamentoasa cu METHROREXAT 50 mg intramuscular.am acceptat.dar a durat cam 3 sapt,acum sunt bine,ieri am facut o noua eco si hcg.m-am intins atat ca sa stii ca exista aceasta posibilitate,destul de rar fol. in ro.exista insa si posibilitatea sa nu mearga si sa fie nevoie de operatie.la tulcea am fost a 2-a pacienta care a acceptat si prima la care a reusit. asta am aflat de la asistenta la gine care mi-a spus dupa ce a vz ca rezultatul e ok.
durerea sau pulsatia pe care o simti poate fi de la faptul ca embrionul creste si dilata trompa.la mine acea felie de pepene rece a fost salvarea mea.
ca sa poti incerca medicamentos trebuie sa indeplinesti cateva conditii 6 sapt de la UM,fara bcf,hcg sub 5000,embrion sub 3,5 cm,analizele de sange ale mamei trebuie sa fie perfecte(hemograma,TGP,TGO,acid uric,VSH
sfatul meu este sa mergi ACUM la urgenta,este medic de garda care te va consulta.sarcina extrauterina este o urgenta medico-chirurgicala.
daca apuca sa se rupa trompa in 30min trebuie sa fii operata pt ca se produce hemoragia interna si mori.nu te expune la asta,ai cei 2 copilasi.te rog din suflet nu te neglija si nu astepta sa cazi din picioare si sa ai durere violenta asa se intampla cand se rupe trompa si mergi acum la urgente,poate ca ai noroc si scapi fara operatie sau e altceva.
o sa fiu cu ochii pe subiect.
mult noroc.