pompierul care si-a riscat viata

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

banuiesc ca putem trimite aici....ajung ele sunt convinsa unde tb:

http://pompieribucuresti.mai.gov.ro/contact.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

multumesc, alina!am gasit si eu adresele de mail de la igsu dar sunt adrese de la serviciul operational si nu stiu daca e potrivit. ma gandesc ca acolo asteapta alt tip de mailuri. nu am gasit nicaieri un mail de la relatia cu presa macar sau altceva care sa nu fie legat de interventii.mai caut. multumesc, marina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Si pe mine m-a emotionat (pana la lacrimi) faptul ca fix Pompierul e necajit ca n-a putut face mai mult. Si nu mi s-a parut ca juca teatru. Om de treaba, multumim!

Eu si sotul meu suntem medici. Nimeni, niciodata, nu ne-a facut instructaj cu ceea ce ar trebui sa stim si sa facem, in caz de incendii. Se invata in facultate asa, in goana si neaprofundat, pe la ATI, pe la pediatrie, cate ceva. Dar instructaj organizat, amanuntit nu ni s-a facut.

Mergi la inceput

pana la urma am scris la "office at igsu punct ro". sper sa ajunga unde trebuie.ellax, xio si altii care sunteti medici sau asistente ar trebui sa va dea de gandit acest tragic accident si sa cereti sa fiti instruite. nu-mi inchipuiam, sincer, ca nu se cunosc astfel de lucruri. daca era un birou de contabilitate nu m-ar fi interesat, dar....un spital? e crima curata sa nu ai minime cunostinte de evacuare si prim ajutor in situatii speciale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

EllaX, pompierul era necajit , de buna seama, tocmai pt ca, intrand ACOLO, VAZAND CU OCHII LUI ACEI MICUTI ARSI, nu s-a putut impaca cu gandul ca nu i-a putut ajuta pe toti.

daca ai vazut "Lista lui Schindler", intelegi mai bine... E o frustrare teribila cand pentru tine chiar conteaza vizta, cand nu precupetesti niciun efort, iar pe unii totusi ii pierzi... Aproape nu mai constientizezi ca nu e vina ta. ca ai facut tot ce s-a putut, te chinuie ingrazitor cee ce nu ai putut face...

Paradoxal, cei care chiar puteau face ceva, in loc sa-si puna cenusa in cap si sa-si dea cu capul de pereti, se dezvinovatesc, isi gasesc scuze - interesant e ca nu fac asta doar de ochii lumii sau pt a scapa de pedeapsa... ci par sa fie ei insisi convinsi de ceea ce spun...Si daca se intample sa scape nepedepsiti se simt chiar ok, fara a avea mari probleme de constiinta (drept e ca daca ti se scoate apendicele, nu mai faci apendicita - unii zici ca si-au extirpat constiinta... si asa traiesc fara astfel de probleme...)

Cat priveste datoria de pompier/asistenta/profesor - sau oricine care are in grja alte suflete - asa o fi, ca nu i se poate impune cuiva sa-si riste viata pt a-i salva pe altii. Dar cand aceii altii se afla tocmai atunci in grija ta, e oare normal sa dai bir cu figitii si sa-i lasi in primejdie? Nu e normal sa cunosti niste proceduri de evacuare si sa ORGANIZEZI evacuarea, incepand cu cei mai vulnerabili si lasandu-te pe tine la urma?
Adica ce ati zice daca eu, ca profesor, in caz de incendiu, as lasa elevii acolo si eu as figi cat ma tin picioarele? E drept ca nu sunt eu pompierul, dar nu e normal sa ma ocup de evacuarea lor - atat cat pot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

Cat priveste datoria de pompier/asistenta/profesor - sau oricine care are in grja alte suflete - asa o fi, ca nu i se poate impune cuiva sa-si riste viata pt a-i salva pe altii. Dar cand aceii altii se afla tocmai atunci in grija ta, e oare normal sa dai bir cu figitii si sa-i lasi in primejdie? Nu e normal sa cunosti niste proceduri de evacuare si sa ORGANIZEZI evacuarea, incepand cu cei mai vulnerabili si lasandu-te pe tine la urma?
Adica ce ati zice daca eu, ca profesor, in caz de incendiu, as lasa elevii acolo si eu as figi cat ma tin picioarele? E drept ca nu sunt eu pompierul, dar nu e normal sa ma ocup de evacuarea lor - atat cat pot?

exista si romani care nu au ezitat sa-si sacrifice viata pentru meserie, in sensul celor spuse de tine; un exemplu - profesorul roman care a fost impuscat si a murit la Virginia Tech in timp ce tinea usa ca atacatorul sa nu intre in sala de clasa si studentii din clasa sa aiba timp sa scape sarind pe fereastra...

nu cred ca exista norme peprofesionale despre cum sa procedezi in astfel de situatii, aici intervin omenia si caracterul, care nu tin de meserie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aneline spune:

Am vazut ca ziceati de faptul ca nu se face nicaieri instructaj. De fapt se face, dar pe hartie. Prin petitia initiata de Asociatia MAME, desprecopii, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si baby cafe. ro o sa cerem inclusiv obligativitatea realizarii unor simulari practice (in caz de incendiu, cutremur, etc) la sediul oricarui spital, gradinita, scoala, hipermarket, hotel, etc, intr-un cuvant orice institutie de stat sau privata unde lucreaza oameni. Stiu ca asta era si problema celor de la ISU ca ei vor sa faca simularile acestea, dar nu li se permite. Daca reusim sa le facem obligatorii prin lege, poate fi mai usor si pentru cei de la ISU si mai sigur pentru noi, cei care lucram in cladirile respective. (Eu as propune ca prima simulare practica sa fie realizata la Palatul Parlamentului. Oare acolo au detectoare de fum??)

Daca mai aveti propuneri pentru modificarea legislatiei in domeniul sanitar le asteptam la subiectul de mai jos, pana la ora 12.00. Ne bazam pe sprijinul vostru in sustinerea si promovarea petitiei. Mai multe detalii gasiti la subiectul EU CE FAC? Tragedia bebelusilor si sist medical Ro

www.asociatiamame.com" target="_blank">Doneaza online si poti ajuta la achizitionarea unui ecograf pentru copiii bolnavi de leucemie internati in sectia de Pediatrie a Spitalului Fundeni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaavram spune:

Buna terry. Eu am gasit contactul purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti pe http://www.igsu.ro/isu_b.htm. Cred ca aceasta persoana poate ajuta. Purtator de cuvant: Locotenent Anca ONOFREI / tel.+40212075500, tel./fax: +40212075530, mobil +40722242343. Cred ca atat acel om cat si colegii lui pe care nu a uitat sa ii mentioneze in nici un interviu merita sa vada macar aceste mesaje de recunostinta. Cu siguranta le-ar mai umple "bateriile" si pentru alte zile de "iad".

Mergi la inceput

in mail-ul pe care l-am trimis am dat si link catre aceasta discutie si i-am invitat sa ne spuna cateva cuvinte. poate ca din modestie nu o vor face. dar vor citi cat de mult le-am apreciat eforturile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olina87

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

exista si romani care nu au ezitat sa-si sacrifice viata pentru meserie, in sensul celor spuse de tine; un exemplu - profesorul roman care a fost impuscat si a murit la Virginia Tech in timp ce tinea usa ca atacatorul sa nu intre in sala de clasa si studentii din clasa sa aiba timp sa scape sarind pe fereastra...

nu cred ca exista norme peprofesionale despre cum sa procedezi in astfel de situatii, aici intervin omenia si caracterul, care nu tin de meserie...

Alina

Absolut intamplator ma ocup cu asa ceva (instruire de protectia muncii si psi) si am contract si cu o gradinita particulara. Eu sunt curioasa daca lka vreo institutie de invatamant de stat se face ce fac eu si ce face directoarea acestei gradinite.
Am cautat si am facut materiale de instruire atat pentru cadre cat si pentru copii, trasee de evacuare, desene si scheme pe intelesul copiilor. Cel putin trimestrial sunt verificati de cineva de la pompieri.
Daca vreti postez si articolele de lege cu obligativitatea instruirilor si cu specificul lor. Cel mai important lucru este ca personalul este instruit cum sa poarte de grija copiilor si cum sa ii evacueze fara incidente. Asta e prima miscare si abia apoi se intervine pentru limitarea si stingerea incendiului.

Recunosc in schimb ca sunt si firme unde nu putem sta de vorba cu oamenii, cei mai multi, suferind de aceasta mentalitate balcanica, nici nu ne asculta si considera ca doar vrem sa ii invatam sa foloseasca roata. Ca daca au 20 ani de vechime le stiu pe toate si nu li se intampla nimic, ce-i batem la cp cu proceduri de lucru, cu manusi de protectie si casca pe cap pe caldura, ca pana acum 2 ani cum au lucrat si nu au patit nimik...de stau si ma intreb...cei de prin restul Europei cum pot lucra cu manusi si ai nostri nu?

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput