Ghiocei de martie-aprilie ***239***
Raspunsuri - Pagina 19
adrisimo28 spune:

pentru implinirea frumoasei varste de 18 luni
Ana Bianca,ghiocel de Pisik06
Sorina Maria,ghiocel de Cocufan

dragastoasa de Drg 
adrisimo28 spune:
ayla merci de link... chiar ieri admiram colajul de poze pe luni a luanei. 
dragastoasa de Drg 
Anaan spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui adrisimo28![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pentru implinirea frumoasei varste de 18 luni Ana Bianca,ghiocel de Pisik06 Sorina Maria,ghiocel de Cocufan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dragastoasa de Drg ![]() |
Si de la noi!
Pisikule, asteptam noutati despre aniversata!

Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
sirimie spune:
Eu abia acum am vazut ca faceti petitie, am si eu citeva idei mai vechi pe care le-am pus pe blog de-a lungul timpului
Solutiile mele:
Pentru evitarea tragediilor:
Controale regulate in spitale, verificarea instrumentarului si a conditiilor de sterilizare, penalizarile sa nu fie de genul 20% din salariu ci excluderea din sistem. La sectiile de terapie intensiva prezenta trebuie sa fie continua, fara exceptie.
Pentru spaga:
Solutia dupa parerea mea este un sistem asemanator cu cel al asigurarilor private. Pentru ca īntr-o clinica privata nu iti trece prin cap ideea sa dai spaga, tocmai pentru ca esti constient ca platesti serviciile medicale.
Din procentul care se plateste din salariu pentru CAS o parte sa se plateasca īn continuare din salariu iar o parte sa fie un contract individual cu spitalul/policlinica unde fiecare merge sa faca acum consultatii.
Plata catre spital sa se faca de catre fiecare prin contract individual, pentru ca e responsabilitatea mai mare īn felul acesta. Spitalele pot oferi servicii de nivel diferit - de baza pentru cine nu are multi bani de investit, premium pentru cine vrea tratament preferential.
Suma obtinuta de spital in felul acesta ar trebui sa revina spitalului pentru platile consumabilelor si pentru o parte din plata salariilor. O parte poate merge spre casa de asigurari de sanatate, pentru cheltuielile care revin casei de asigurari de sanatate in spital.
Cei care nu vor avea un asemenea contract vor plati orice consultatie din buzunar, la fel cum se face acum la clinicile particulare.
Nu cred ca vor fi multi care nu īsi vor face asigurarea respectiva de sanatate , pentru ca daca nu vor avea contract cu un spital nu vor putea sa īsi ia concediu medical sau vor plati orice consultatie integral din buzunar. Un alt avantaj pe care il vad eu este ca spitalul va functiona ca un prestator de servicii, daca nu atrage asigurati nu va avea fonduri si va fi obligat sa se inchida.
Consultatiile de urgenta trebuie sa fie in continuare gratuite. Trebuie reglementat ce anume e urgenta iar cei care nu sunt urgente (nu se aplica si copiilor) vor trebui sa plateasca consultatia.
Spitalele in care oamenii sunt internati si sunt tratati gratuit acum vor functiona īn continuare cu fonduri de la casa de asigurari de sanatate ca si pāna acum. Diferenta este ca din CAS nu se mai suporta toate cheltuielile cu policlinicile si medicii de familie, vor fi mai putini bani colectati din salarii dar se poate ca un CAS diminuat sa scoata din munca gri la suprafata si avantajele sunt evidente.
http://alteopiniisiganduri.blogspot.com/2010/07/spaga-din-spitale.html
Pentru preventie:
In Romania nu exista educare pentru profilaxie si medicii nu sint abordabili pentru sfaturi, desi ar fi primii in masura sa le dea.
Eu as face un program de educare pentru profilaxie in spitale. Unul sau mai multe cadre medicale sa mearga pe la fiecare din cei internati, sa il intrebe care e stilul de viata sau cum se ocupa de copii, sa ii atraga atentia asupra obiceiurilor proaste. La fel parintilor, as merge la fiecare parinte sa il intreb cum isi hraneste si cum isi creste copilul si as atrage atentia asupra greselilor. Unii parinti pur si simplu nu constientizeaza daca fac ceva rau, toti parintii sint bine intentionati. Doctorii ar trebui sa fie mai concentrati pe a sfatui parintele sau bolnavul cum sa se poarte ca sa nu mai fie bolnav, in loc sa se multumeasca cu vindecarea bolii.
Programul asta sa inceapa cu cei internati in spital.
http://alteopiniisiganduri.blogspot.com/2010/08/ce-as-face-eu-in-spitalele-din-romania.html
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
silvi8 spune:
ayla,
ptr tine si un pup mare de tot ptr albastrica
petrean, numai bine
chatonel, ai muncit nu gluma. vad ca ai adunat idei de la mine , monvas, gaza, de la toate fetele si a iesit ceva bun pana la urma.
intr-adevar nu suntem o asociatie dar putem trimite si in numele unui grup de semnatari.sau sa ne alaturam altei asociatii. oricum ar fi important e sa o facem.
silvi mama CRINEI
CRINA MINUNEA MEA
am mai crescut!
si mai mare!!!
Crina la mare!
Povestea CRINEI
Ayla21 spune:
Simo, Silvi 

Am intrat pe fuga...mi-a povestit Clau cand l-am pus la nani ca azi la gradi, Luana a desenat si doamna a felicitat-o si i-a dat nota 10 ![]()
La multi ani Ana Bianca!
La multi ani Sorina Maria!
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mami de Claudiu si Luana - raza mea de soare
Adun cioburi de fericire. Poate candva isi vor da mana.
Monnvas spune:
| citat din mesajul lui sirimie Eu abia acum am vazut ca faceti petitie, am si eu citeva idei mai vechi pe care le-am pus pe blog de-a lungul timpului Solutiile mele: Pentru evitarea tragediilor: Controale regulate in spitale, verificarea instrumentarului si a conditiilor de sterilizare, penalizarile sa nu fie de genul 20% din salariu ci excluderea din sistem. La sectiile de terapie intensiva prezenta trebuie sa fie continua, fara exceptie. Pentru spaga: Solutia dupa parerea mea este un sistem asemanator cu cel al asigurarilor private. Pentru ca īntr-o clinica privata nu iti trece prin cap ideea sa dai spaga, tocmai pentru ca esti constient ca platesti serviciile medicale. Din procentul care se plateste din salariu pentru CAS o parte sa se plateasca īn continuare din salariu iar o parte sa fie un contract individual cu spitalul/policlinica unde fiecare merge sa faca acum consultatii. Plata catre spital sa se faca de catre fiecare prin contract individual, pentru ca e responsabilitatea mai mare īn felul acesta. Spitalele pot oferi servicii de nivel diferit - de baza pentru cine nu are multi bani de investit, premium pentru cine vrea tratament preferential. Suma obtinuta de spital in felul acesta ar trebui sa revina spitalului pentru platile consumabilelor si pentru o parte din plata salariilor. O parte poate merge spre casa de asigurari de sanatate, pentru cheltuielile care revin casei de asigurari de sanatate in spital. Cei care nu vor avea un asemenea contract vor plati orice consultatie din buzunar, la fel cum se face acum la clinicile particulare. Nu cred ca vor fi multi care nu īsi vor face asigurarea respectiva de sanatate , pentru ca daca nu vor avea contract cu un spital nu vor putea sa īsi ia concediu medical sau vor plati orice consultatie integral din buzunar. Un alt avantaj pe care il vad eu este ca spitalul va functiona ca un prestator de servicii, daca nu atrage asigurati nu va avea fonduri si va fi obligat sa se inchida. Consultatiile de urgenta trebuie sa fie in continuare gratuite. Trebuie reglementat ce anume e urgenta iar cei care nu sunt urgente (nu se aplica si copiilor) vor trebui sa plateasca consultatia. Spitalele in care oamenii sunt internati si sunt tratati gratuit acum vor functiona īn continuare cu fonduri de la casa de asigurari de sanatate ca si pāna acum. Diferenta este ca din CAS nu se mai suporta toate cheltuielile cu policlinicile si medicii de familie, vor fi mai putini bani colectati din salarii dar se poate ca un CAS diminuat sa scoata din munca gri la suprafata si avantajele sunt evidente. http://alteopiniisiganduri.blogspot.com/2010/07/spaga-din-spitale.html Pentru preventie: In Romania nu exista educare pentru profilaxie si medicii nu sint abordabili pentru sfaturi, desi ar fi primii in masura sa le dea. Eu as face un program de educare pentru profilaxie in spitale. Unul sau mai multe cadre medicale sa mearga pe la fiecare din cei internati, sa il intrebe care e stilul de viata sau cum se ocupa de copii, sa ii atraga atentia asupra obiceiurilor proaste. La fel parintilor, as merge la fiecare parinte sa il intreb cum isi hraneste si cum isi creste copilul si as atrage atentia asupra greselilor. Unii parinti pur si simplu nu constientizeaza daca fac ceva rau, toti parintii sint bine intentionati. Doctorii ar trebui sa fie mai concentrati pe a sfatui parintele sau bolnavul cum sa se poarte ca sa nu mai fie bolnav, in loc sa se multumeasca cu vindecarea bolii. Programul asta sa inceapa cu cei internati in spital. http://alteopiniisiganduri.blogspot.com/2010/08/ce-as-face-eu-in-spitalele-din-romania.html Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
Zuper. La faza cu spitalul prestator de servicii ai detaliat exact ce ma gandeam io; ce te faci insa cu cei care nu se gandesc asa de departe si vor refuza sa cotizeze? Mai bine ca la pensii: nu-ti alegi tu, alege statul pt tine, si ramai arondat unei policlinici oricum.
Iar la partea cu profilaxia: cea mai importanta componenta a programului ar trebui sa se desfasoare in scoli, atat la clasele mici, cat si la clasele mai mari, in orele de dirigentie.
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
adrisimo28 spune:
mireal .. daca nu gresesc voia o reteta de www.retetemancare.ro/dulciuri/prajituri/papanasi-prajiti.html" target="_blank">papanasi
dragastoasa de Drg 
Monnvas spune:
A, si am scris si dincolo, ar fi util un telverde unde sa sesizezi neregulile din spital, cu un corp de control behind it...
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
Gianina34 spune:
| citat din mesajul lui Monnvas A, si am scris si dincolo, ar fi util un telverde unde sa sesizezi neregulile din spital, cu un corp de control behind it... CRISTIAN (7.03.2009) -------------------------------------- cioburi de viata in 3 SILUAN are dreptul la viata! |
poate si ceva adrese de mail, sa se poata face reclamatii si pe aceasta cale, asa cum este la Protectia Consumatorului (aici m-am convins cat e de utila si practica modalitatea aceasta)
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, patru luni si-un pic