EU CE FAC? Tragedia bebelusilor si sist medical Ro
Raspunsuri - Pagina 8
chatonel spune:
alinuk, dupa cum vezi, deocamdata nu exista interes pentru petitie, asa ca o las pentru cind se va hotari.
Eu am sa vin in ro saptamina viitoare, asa ca timp de doua saptamini o sa stau departe de DC, internetul neavind loc in programul meu.
Vedem cind ma intorc.
chatonel spune:
in subiectul " explozie la maternitatea Giulesti" sint foarte multe idei care pot fi preluate pentru petitie: ce tine de securitatea spitalului, de procedurile care ar trebui puse la punct si format personalul pentru a sti sa le puna in practica etc.
Daca gasim mai multe persoane care ar vrea sa dea din timpul lor, trebuie rasfoite aceste topicuri si puse deoparte toate ideile.
chiccutza spune:
eu am semnat ieri petitia de la realitatea.
MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU
chatonel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui chiccutza eu am semnat ieri petitia de la realitatea. MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005) ALTE POZE BLOGU' MEU |
sigur, dar mai poti semna inca una :)
cea de la realitatea este o petitie pentru conditii decente in spital. A noastra va fi pentru a revizui tot sistemul medical, a pune baze noi pentru a evita ca alte tragedii sa se intimple.
chiccutza spune:
semnez cate va fi nevoie
MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
ALTE POZE
BLOGU' MEU
Lali spune:
Eu din cate am inteles spitalele tin ca si buget de primarii si doar d.p.d.v. medical de minister.
Aceasta separare s-a facut pentru a transfera responsabilitatea la autoritatile locale care sunt mai usor de accesat si de judcat de catre cetateni. In acest caz, de ce nu se indreapta protestele nostre catre cel putin o parte din Primarii care au spre exemplu bani nenumarati pentru aranjamente florale spectaculoase si gazon rulou pe langa drumuri, bani din care ar putea angaja cateva asistente in plus.
De ce nu face nici un primar un program prin care sa spuna "votati-ma voi da mai multi bani spitalului cutare si mai putini asfalarilor, sau beculetelor de Craciun" ?
Alinuk, cred ca si o actiune concreta in care sa cerem procentele alocate de cateva primarii din bugete catre spitale si sa se compare cu alte cheltuieli/investitii si sa cerem si primarului solutii ar fi binevenita.
Marina spune:
alinuk o alta idee care mi-a venit nu stiu cat despre fezabila sau realista ...am putea sa ne mobilizam pentru o campanie de strans bani pt o noua sectie ATI in Giulesti. Pana la urma realitatea e ca existenta a ars si multi bebelusi pot fi in pericol pentru ca nu exista suficiente locuri in ATI. Evident ca nu avem cum strange suma dar poate fi un imbold si o solidaritate fata de alti bbei . Paote ziceti ca statul tb sa aloce suma...doar ca statul suntem fiecare dintre noi si ar tb sa dam exemplu unui aparat de stat greoi si fara minte
Jasmin012 spune:
Fetelor, ati facut petitia aia? Ca vreau s-o semnez si eu.
In primul rand mi se pare infiorator sfatul presedintelui nostru ca daca nu ne convine situatia din tara suntem liberi sa plecam!
Iar pestele se impute de la cap. Binenteles ca daca el are asa o atitudine toti ceilalti din gasca lui ii urmeaza exemplul si ne trateaza ca pe niste gunoaie.
Trebuie sa facem ceva ca sa le fie clar ca nu mai putem accepta asa ceva! Nu mai putem accepta sa ne omoare copiii. Nu cer nimic pentru mine, ci pentru toti copiii, viitorul nostru.
Si vrea ca daca mai am vreodatacopii, asa cum imi doresc, si sunt nevoita sa nasc la Giulesti sau la Polizu sau oriunde, sa fiu tratata cu respect, ca un om, nu ca o vaca!
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
mutze spune:
quote]citat din mesajul lui marius
Situatia face ca eu un simplu om ce-mi petrec viata atat de comuna sa fiu pus in situatia de a plange. Plang rar. Daca pana mai ieri nefiind un adept al ziarelor si stirilor am aflat de tragedia inimaginabila petrecuta intr-un loc pe care 99.99% dintre oameni il pot numi poarta raiului, acum dupa ce am vazut imagini de acolo m-am pomenit trecand prin stari diferite, de la atentie, la soc, la lacrimi de furie.
Nu cred ca tine de montaj. Atata disperare nu am mai vazut demult. Si nici nu mi-as dori sa mai vad. In mod normal o femeie si un barbat ajung in teritoriul numit maternitate cu sufletele incarcate de emotie, de griji, de bucurie. In mod normal 99.99% dintre viitoarele mame si viitorii tatici isi vor aduce aminte toata viata de aceste prime momente ale nasterii copilului lor.
Si acum? Ce greseala atat de mare de absurda sa determine sau de ce sa existe femei care duse pe targa ori sprijinite de altii sa se uite sa intrebe sa se chirceasca de durerea neputintei intreband :
"Unde mi-e copilul? Unde mi-e copilul? E viu sau e mort?"
Mi se strange inima si pielea ma doare doar vazand si auzind. Nu stiu daca ma pot transpune. Dar doare.
"Mama, copilul e bine" plange un tata ridicand bratele spre cer.
"Nu stiu, am auzit un bubuit, apoi fum, mult fum, tipau, m-au scos pe targa. Copilul....a ramas" spune o mama cu ochii goi. Nu plange. E o fata golita de orice. Nu plange. Stau si ma gandesc ca mai bine ar plange. "Plangi femeie! Plangi!"
Urla in mine neputinta, aproape ca urasc clipa aceea.
"Plangi femeie!" palma trecuta peste fata imi sterge lacrimile. Plang eu! La naiba sa o ia de viata! Si aud si vad si eu ambulantele si pompierii si aud ca prin vis:
" Daca ar fi fost acolo asistenta cred ca nu ar fi fost asa ceva. Dar eu cu un stingator nu am putut sa fac nimic" - este ceea ce un tatic asteptand clipa nasterii fetitei lui a facut acolo. "Totul frigea, era o caldura si un fum insuportabil. Credeti ca un copil ar fi rezistat la asa ceva? Eu cred ca nu."
Si ma uit la el si la fetita din brate, copil cu noroc, parinte cu noroc, mamica cu noroc, noroc din noroc. Si vad din nou si din nou acei doi ochi goi al unei femei venita din rai, pierduta in iad, neasteptand nimic, decat pierdutele-i cuvinte:
"Nu stiu, am auzit un bubuit, apoi fum, mult fum, tipau, m-au scos pe targa. Copilul....a ramas"
Si eu raman la randu-mi cu sufletul stors de neputinta si strig nici eu nu stiu catre cine, si de ce :
"Plangi femeie! Plangi! Ai mila de tine!"
Unde Doamne suntem noi? In iad, in rai? sau undeva pe drum, pierduti, rataciti. Si cel putin eu plang. Eu pot. Dar ea? Off, Doamne! De ce?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
[/quote]
,pentru randurile scrise.eu recunosc faptul ca nu am vrut sa urmaresc cu prea multa atentie derularea evenimentelor,pt.ca as fi atins un prag al disperarii,frustrarii,neputintei adunate in ultimul timp,prag pe care l-as fi trecut foarte greu.azi,mi-a spus iubita ca s-a deschis un subiect nou legat de tragedia de la Giulesti,subiect lansat de un barbat.nu stiu,curiozitatea sau dorintza din ce in ce mai mare de a fi cat mai in apropierea acestei tragedii(asta nu dintr-un spirit morbid),m-au facut sa citesc toate postarile.disperare,deznadejde,neputinta in stare pura.iti propun ceva:pe acest forum esti o autoritate,cred ca oamenii care sunt pe aici,vor citi ce scrii,deci esti in masura sa ne mobilizezi a.i.sa actionam ca un tot comun.cere-le un nr.de telefon,o adresa....orice data de contact,luam legatura,vorbim si ne sfatuim cum putem ACTIONA.e datoria noastra morala si singurul mod in care le aratam celor indurerati ca ne pasa de ei,ca ii sprijinim.
P.S.mi-ar placea ca,indiferent de decizia pe care o iei,sa-mi dai de veste ca ai citit propunerea mea.multumesc anticipat,Marian.
Cam asta i-am scris lui Marius aseara,iar Laura m-a indreptat subiectul asta.
Pentru inceput,spre ex.,putem merge la Patriarhia Romana unde le putem explica ca acei micuti au venit pe lume cu voia Domnului si acum tot la El ar trebui sa se intoarca,nu sa fie "lasati"pe undeva pe drum.Adevarat:"sa faci ce ZICE popa,nu ce FACE popa".
alina023 spune:
Este nevoie ca cineva dintre noi sa preia rolul de leader, altfel venim fiecare cu o multitudine de idei si nimic nu se pune in practica!
Da, un protest in fata Patriarhiei ar fi un inceput bun. Dar cum il organizam si mai ales cand, ca sa nu facem ceva tardiv? Sa facem doar o pichetare, oare se poate? Stiu ca pentru asta nu este nevoie de autorizatie ci doar sa se anunte la politie parca (cine stie exact sa ma corecteze).
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Luca, iubitul mamei drag! 
Povestea nasterii Anei 
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!