urgent!!!pentru casatoria cu un cetatean american

urgent!!!pentru casatoria cu un cetatean american | Autor: samahol

Link direct la acest mesaj

am aflat ca,pe langa celelate acte,are nevoie ca pe certificatul de nastere american sa fie o stampila cu conventia de la geneva.casatoria va avea loc in romania.e adevarat?si daca da,unde se pune stampila asta?in state sau aici la ambasada?merci mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Probabil la ambasada. E nasol ca va casatoriti in Ro, noi ne-am casatorit in Italia si America dar nu a fost nevoie de asa ceva. In Italia am avut nevoie numai de traduceri legalizate. Prea multa birocratie in Ro.

Adriana 37+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Certificatul de nastere americam trebuie sa poarte apostila de la Haga.
Statele Unite ale Americii fac parte din Lista statelor semnatare ale Conventiei nr. 12/5 octombrie 1961

Conform articolului 3 din Conventia nr. 12, in statele semnatare “apostila” este singura formalitate care trebuie solicitata pentru a atesta veridicitatea actelor straine. Aceasta formalitate nu poate fi impusa atunci cand o inlatura legile, regulamentele, uzantele in vigoare in statul in care actul urmeaza sa fie prezentat, sau o intelegere separata intre doua sau mai multe state semnatare ale Conventiei nr. 12.

Apostila nu se pune de catre autoritatile romane pentru actele emise de alte state; cum casatoria se va incheia in Romania, acea persoana va trebuie sa prezinte certificatul de nastere apostilat in tara respectiva; trebuie sa mearga la autoritatile competente din SUA sa solicite aceasta apostila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samahol spune:

merci mult de tot.blackpantero,sa inteleg ca te poti casatori in italia chiar daca nu ai domiciliul acolo?

toanca,care e autoritatea competenta sa puna acea apostila?dureaza mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Nu stiu exact dar cred ca miniterul lor de externe.
Din informatiile mele, nu dureaza mult; e vorba de cateva zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samahol spune:

merci inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui samahol

am aflat ca,pe langa celelate acte,are nevoie ca pe certificatul de nastere american sa fie o stampila cu conventia de la geneva.casatoria va avea loc in romania.e adevarat?si daca da,unde se pune stampila asta?in state sau aici la ambasada?merci mult.

Samahol, ai aici optiunile:

http://www.shirleylaw.com/en/resources/apostille_usa.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Apostila se obtine de la secretariatul de stat( secretary of state) al statului de domiciliu, nu stiu sa dau un link, dar cred ca poti gasi pe internet usor; se obtine f usor in 2 timpi si 3 miscari, nu trebuie programare nimic, cel putin eu in 5 minute am obtinut-o sau se poate obtine chiar prin posta trimiti documentele si un cec cu suma de plata si in citeva zile ti le trimite inapoi cu apostila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANNA spune:

Noi o sa ne casatorim in Danemarca,nu trebuie decat actele originale ,casatoria e in limba engleza si nu ne trebuie traducatori.Poti da un search pe google sunt o gramada de agentii care te scapa de stres si nici nu e scump.
Casa de piatra!!

Mergi la inceput