abordare situatie surioara - diferenta 7 ani
Raspunsuri - Pagina 3

elaga spune:
Sa te fersti sa-l faci responsabil pentru greselile celui mic. Copiii mari se simt nedreptatiti si de multe ori au dreptate.

pisigri spune:
Pitzinuca, felicitari !
Ilinca, sa fii sanatoasa, desteapta, frumoasa si norocoasa !
Eu sfaturi din proprie experienta ca mama nu pot sa iti dau; insa am fost - si sint - o sora cu 7 ani mai mare :). Singurele mele clipe de suparare pe sora-mea au aparut cind avea deja 2-3 ani si atenta la lucrurile mele, si le strica :). Dar la fel, imi amintesc ca am fost implicata in cresterea ei de la inceput, am fost lasata sa o tin in brate, sa ii tin biberonul etc. Cred ca o sa fie bine !
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)

adastero spune:
Ai mei baieti au 9 ani intre ei, sunt super fericita si multumita, nu exista o diferenta ideala intre frati; cel mai bine e asa cum ai, asta e clar

CRIXIA spune:
Intre fetele mele este o diferenta de 6 ani. Nu putem cataloga relatia, sunt atatea criterii, elemente de diferentiere....
Eu, in primul an cu bb2 am primit replica: Viata nu mai e ca inainte!! M-a durut enorm, dar sper ca a renuntat intre timp la aceasta idee. Am incercat sa-i arat ca bb2 are nevoie doar de ingrijire, de aceea imi ia din timpul meu/ al nostru. Am implicat-o in ingrijire, la baita si alte activitati - ulterior a renuntat singura sa participe la baita, semn ca a inteles ca e doar un efort. Tot timpul i-am spus ca ea este omul meu de baza, ajutorul meu principal. La capitolul sentimente i-am explicat ca asa cum mama are 2 maini care sunt identice, la fel si dragostea mea pentru fete este egala.
Eu am corectat toti membrii familiei sa nu mai foloseasca acel ton de alint catre bb2, explicandu-le ca bb nu pricepe de fiecare data, iar copilul mare aude si se simte marginalizat. Eu ii vorbeam lui bb, dar nu direct, ci faceam referire la sora ei.
De Ex: Vaccinul de 2 luni l-am facut acasa, a venit medicul, pac-tac, oaaaa...trebuia sa linistesc bb, asa ca in loc sa-i spun Taci cu mami, pui mic si scump = Nu mai plange, fii curajoasa, uite sora ta cand a facut acest vaccin nu a plans deloc, si nici acum nu plange cand merge la analize/medic....
Adik la orice actiune faceam referire la cea care tocmai ne auzea, asta cand era de fatza. Noaptea ma apuca si pe mine dragostea de bb2, destul ma abtineam peste zi sa nu ma manifest asa cum vroiam eu, si ii spuneam in soapta Hai bb sa te dragalesc si eu un pic, acum nu ne vede/aude nimeni....si foloseam cuvinte dulci, alintatura
Acum ma ajuta, dar nu aceiasi e asteptarea de la un baiat, probabil nu are acest instinct de protectie/ de ingrijire.
Sfatul meu este ca primele 6 luni sa-i arati fiului tau cel mare ca bb are nevoie de ingrijire, ca mami nu l-a abandonat. Daca ai posibilitatea sa-l lasi pe bb cu cineva cateva ore mergi cu cel mare in parc, la piata, oriunde, dar sa fie doar el cu tine.
Intre timp a venit barza, numai bine va doresc!
Cris mami de Alexia & Ana

rrox3 spune:
Saracul bb2... sa fie alintat doar pe ascuns... Dar cine va impiedica sa-i alintati pe amandoi, si pe bb si pe copilasul mai mare?!!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

CRIXIA spune:
Gelozia celei mari!
Poti sa crezi ca i-am pus filmarea de cand era bb si a fost geloasa si pe ea insasi?!!! A declarat ca nu-i place de noi, ca nu mai vorbim cu ea ca atunci 6 ani, ca nu-i place viata de acum....
Asa am procedat eu, bb2 a avut parte de alinatura, mai ales cand a crescut, cand a inceput sa zambeasca, chiar sora ei mai mare o anima!
Cris mami de Alexia & Ana

emilia.m spune:
Si eu am fost un copil foarte gelos. Dar totodata imi doream o surioara sau in fratior ca sa nu mai trebuiasca sa ma joc singura cat stateam in casa.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

pitzinuca spune:
buna fetele,
astia suntem noi:
http://community.webshots.com/album/578640240Nucato
andi este topit dupa surioara lui. cel mai important sfat cred a fost cel in care eram atentionata sa am bratele libere cand ajung acasa, pentru el. a contat f mult. iar lui ii place f mult de ea, o pupa mereu, o las sa o ia in brate, sa schimbam pampersul, vrea sa o pun la el in pat, etc.
incet-incet ajung sa cred ca e diferenta ideala
si e asa frumos cu inca un copil...
va multumesc pentru sfaturi si lasam subiectul deschis pentru viitor...
mami de andi si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

RHYANNA spune:
noi avem 2 fetite cu diferente de 12 ani Yolanda(15.5) a fost un copil egoist care nu s-a jucat ci doar a stat de vorba pe banca cu prietenele ei si nu a vrut sa conceapa ideea ca va pute a avea o surioara ca o va arunca de la etaj;timpul a trecut si Yola a crescut si a vazut ca singura nu e bine a cerut o surioara care nu a putut veni repede cat ai bate din palme si a aparut Sarah (3.5) cea mult asteptata care a facut oarece tensiuni adica Yola vroia alintata ca si per SArah cred ca sunt inerente astfel de manifestari
a trecut ceva timp si o iubeste la nebunie chiar isi propune sa -i faca haine dupa moda
Ideea de baza este AI 2 COPIII NU-L ABANDONA PE NICI UNUL INDIFERENT DE NEVOILE CELUILALT
SI CRED CA VA FI PACE