Salarii reduse si spaga
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
sirimie spune:
Am pus si eu aici solutiile mele pentru spitale. Si pentru eliminarea spagii...
Voi stiti ca se si dau afara bugetari? Nu stiu cite zeci de mii pina la sfirsitul anului. Unii pling azi ca se taie salariul, miine s-ar putea sa plinga pentru ca ramin fara job.
Eu nu vorbesc de medici ci de bugetari. Am dat exemplul de medici dar pot extinde, cu invatatori si profesori. Urmeaza sa incepem scoala, ce se intimpla daca profesorii buni se muta la scoli private, ce sanse avem noi sa avem educatie de calitate?
Asa e, din pacate nu toti bugetarii primesc spaga. Dar in conditiile astea cei buni ar trebui.
Faptul ca s-au imprumutat multi prea mult - e alta discutie. S-a intimplat peste tot in lume. Faptul ca la stat nu se lucreaza e un cliseu. Unii lucreaza pe brinci la stat, in bataie de joc - ziua si noaptea. Altii taie frunza la ciini - si nu ei vor fi dati afara.
Faptul ca bursierii romani nu ramin in tara - am citit pe undeva ca nu se pot angaja. Cit o fi adevarat nu stiu, dar nici nu cred ca "statul" ar avea grija ca un bursier sa fie angajat aici.
Interesul meu este ca cei buni sa ramina in sistem. Si cred ca daca tot am interesul asta, trebuie sa contribui si eu.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danat/danat.jpg)
danat spune:
Faceti o mica eroare apropos de statele europene si emigranti: Austria nu ofera drept de munca oricarui emigrant, cum vine aici. Romania si Bulgaria au inca restrictii pe piata de munca de aici, chiar daca ele sunt state UE.
Daca vii cu un job deja gasit de pe internet, atunci angajatorul austriac iti obtine dreptul de munca.
Dar apropos de politica sociala facuta cu cap, chiar daca au si ei bubele lor, recent austriecii si-au facut ei socoteala ca peste vreo 20j de ani, sistemul de asigurari sociale nu va putea sustine numarul de pensionari si alte cheltuieli, si s-au gandit sa adopte o politica stil Canada: sa primeasca emigranti mai cu bratele deschise, in special oameni bine pregatiti, pentru a putea consolida sistemul.
Oare cei care se fac ca conduc Romania, cand vor gandi ceva in perspectiva? Pentru oameni vreau sa zic, nu pentru burtile lor!
Madanic spune:
Citat: |
De ce este statul de vina? Pentru a profitat de lipsa de educatie financiara a romanilor. Ce relatie avem noi cu banii? Ce stiam noi despre bani inainte de Revolutie cu mult dupa? Ce stim noi despre gestionarea lor, despre investitii sau economii? Nimic! Foarte putini dintre romani stiu sa-si gestioneze bugetele asa cum ar trebui (si eu nu ma numar printre ei, dar incerc sa invat). Iar guvernantii (ca sa nu mai spun statul) au fost inconstienti atunci cand au aruncat traista de faina in mijlocul flamanzilor. Denizel...m-ai facut sa rad, ca de obicei! ![]() Alina, mami de Ana Antonia ![]() ![]() Ana, minunea mea iubita ![]() ![]() Povestea nasterii Anei ![]() ************************** Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!! |
Eu pe asta nu o inteleg. Cum adica statul a profitat de lipsa de educatie economica romanului? Adica ne-a fortat sa ne imprumutam?
Eu acasa am fost invatata ca nu e bine sa ma intind mai mult decat ma tine punga. La mine acasa sa te rogi de altii sa te imprumute cu bani era o rusine mare, si crestea exponetial cand nu puteai sa-i dai inapoi.
Si asta am aplicat, indiferent de cat de tare imi ardea buza dupa una sau alta. Mi-am cumparat totul cu banii jos, mai putin casa. Dar la casa calculele le-am facut la 25% din venitul de familie si de cand am luat creditul am avut grija sa pun la banca cel putin 50% din venitul familial ciar daca asta a insemnat sa nu plec in vacante afara si sa fac doar cumparaturile strict necesare.
Asta cu statul care e dator sa aiba grija de noi este una din ramasitele epocii de aur, cand omul primea totul de-a gata da ce pacat ca era exact la fel cu al vecinului, si parca nu era nici asa bine ca nu puteai sa zici si sa faci tot ce doreai.
Madalina
mami de
![](zana.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
vikinga spune:
Chiar am vazut la tv un talk show unde se discuta intre politicieni, reprezentanti ai agentiilor de munca si cei responsabili cu diminuarea somajului, vorbeau chiar despre fortele de munca venite din afara cu precadere in sist medical.Agentiile astea de munca care pe linga ajutorul dat unor persoane care au nevoie de reorentare profesionala ori alte indrumari de gen in gasirea unui job nou, mai prestaeaza cu succes si profit intermedierea intre angajatori si forta de munca. Pt ca agentiile astea de munca iau si cam 40-50% din salariul pe primele 4-6 luni al celui intermediat. Si aici au saracit spitalele, dr germani nu mai cistiga ca pe vremuri, asistenetele medicale la fel ori si mai rau. Spitalele au nevoie de personal insa pot oferi o anumita salarizare care in timp a devenit neatractiva pt bastinasi. In loc ca salariile si sporurile sa creasca, ce s-a intimplat in ultimii ani? f putini s-au mai specializat in meseriile astea plus, agentiile astea de munca gasind forta de munca in afara dispusa sa munceasca pe banii respectivi, imediat au venit cu o solutie.Paguboasa per total. Dar astea sunt conditiile.Migratia cadrelor medicale germane a fost de vazut inainte de criza venita din america, si nu a fost totusi asa vreun mare fenomen ci era mai degraba vorba de acel american dream.Cei de la agentia de somaj ii acuzau pe cei de la agentiile de munca, pt ca nu lucreaza in avantajul somerilor existenti aici, prin programe de reorentare profesionala a somerilor in directia slujbelor disponibile. Acum nu se refereau la medicii, dar la asistente, infirmieri, da. In conditiile in care 80% din somerii de azi ai germaniei sunt oameni scolarizati de la mediu spre inalt, 80% au bacul luat, si procent mare din ei au diferite cursuri si alte scoli. Acum de ex piata de munca germana are nevoie de ingineri. Ca si la ei studentii au fost in valuri si curenete din astea la moda, si in ultimii ani toti au vrut sa se faca manageri si asa mai departe. Asa ca pt cei ce doresc sa emigreze aici, inginerie si germana si cautati agentii de munca.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
citat din mesajul lui sirimie Interesul meu este ca cei buni sa ramina in sistem. Si cred ca daca tot am interesul asta, trebuie sa contribui si eu. |
Iti inteleg perfect interesul ... asa este si in entitatile economice. Orice companie are interesul sa-si pastreze angajatii buni. Cand compania nu mai are bani sau alte beneficii ca sa ii faca fericiti, ii pierde. Asa se intampla si cu statul.
In America, exista scoli publice si scoli private. Exact invers ca in Romania, cele mai celebre scoli sunt cele private. Un absolvent de Harvard pleaca din start cu 5-6 oferte de joburi, cu salariul de doua ori mai mare ca un absolvent de Community College. Cine este bun de bubuie primeste bursa si plateste mai putin spre deloc ... cine nu isi permite Harvard termina ce poate. Este adevarat ca in sistemul asta, nu toata lumea are sansa sa termine Harvard, ci numai cei cu bani sau cei care bubuie. In schimb are toata lumea sansa sa termine un college. Asta e viata - ne nastem mai privilegiati sau nu.
sirimie spune:
In Romania eu nu stiu spitale private unde sa se faca internari. Iar scolile private se numara pe degete, universitatile private scot diplome pe banda rulanta. La mine la servici nu se angajeaza absolventi ai universitatilor private.
Concluzia e: cel mai bun sistem de educatie e cel public, in pragul colapsului. Iar cel mai bun sistem medical e tot cel public, deja in cadere libera.
Dar eu am nevoie de ele pentru ca traiesc aici..
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/valentinag/valentinag.jpg)
valentinag spune:
Sirimie,daca un absolvent de la o universitate privata stie sa faca mai bine un lucru,decat unu de la stat,pe care il angajati?
Asta cu stat versus privat,e de multe ori o tampenie.Lucrez la una de stat si mai nou invat la una privata.Am invatat si la una de stat si stiu cum e,privesc situatia din ambele parti,crede-ma,invatamantul la stat nu mai e ce-a fost!Si ei scot prosti pe banda rulanta!
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianna/mianna.jpg)
mianna spune:
citat din mesajul lui valentinag Pana ne revenim noi fac si astia autostrazi,cai ferate,dau amenzi jegosilor care lasa mizerie in urma lor prin munti sau la mare,etc etc etc... |
daca ti-ar fi urat careva asta, as fi zis ca te-a blestemat
![](icon_smile.gif)
Crisnemes spune:
Vreau sa mentionez si eu un aspect foarte important. In Cluj sunt atat facultati particulare cat si de stat. Universitatea Babes Bolyai a dat un ordin in care profesorii care profeseaza la universitatile particulare nu pot profesa la Univ. Babes Bolyai. Foarte corect spun eu. Ei ce se intampla in sistemul sanitar - multi medici au cabinete, spitale particulare - consulta prima data in spitalele de stat, fac toate analizele in spitalul de stat si apoi merg la cabinetul privat sa-i spuna diagnosticul, unde bietul bolnav plateste bani grei. Ca doar la dr trebuie sa ai bani sa mergi! Ei acum cum trateaza acesti bolnavi - in sistemul de stat. Cum se numeste asta? FURT Ati auzit medic condamnat pt. ca "fura" pacienti de la stat si baga banii in buzunar? Se tot spune ca pleaca medicii in strainatate - ati auzit cumva de medici titulari sa-si paraseasca postul? - de ce? - va spun eu citat de la un medic chirurg "Doamne feri sa ajungem sa castigam si noi doar 3000 de euro pe luna!"
Ok veti spune nu sunt toti asa - si asa si este - "Cu o floare nu se face primavara".
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/toanca/toanca.jpg)
toanca spune:
citat din mesajul lui Marina mi se pare si normal sa nu ai bani de rate daca nu ai avut minte....cum e sa te indatorezi in asa hal incat 25% scadere sa te faca sa nu-ti mai poti plati ratele? Hai ca intelegeam pierdeai locul de munca , nu mai aveai nimic, dar nu ar tb sa ai rate la 60-70% din venit... Clasic sa ne plangem la TV in loc sa admitem ca am fost nechibzuiti si nu am gandit pe termen lung Marina |
Cat de bine ai pus punctul pe i
![](floare.gif)