Salarii reduse si spaga

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Am o prietena (studii superioare economice+masterat) care ocupa un loc de conducere (director economic) la in institutie de stat. E una din cei care muncesc cat pt 2 ca sa aiba sefii (numiti politic) cum sa isi tina in posturi omuleti care nu fac nimic, dar sunt pilele lor. Din 2009 i-a scazut salatul cu 2/3. Nu cu 25%, cu 2/3. Lua cu sporuri si stimulente undeva la 30 mil, acum mai ia vreo 11. Are rata la ap. cu 2 camere de 15 mil. Pt ca a vrut sa aiba casa ei, nu sa stea cu parintii, sa asigure copilului ei macar o cutie de 50mp care sa se cheme 'acasa'. Nu are nici o alta rata, nu are plasma si nici macar masina.
Dar e bun asa, e vina ei ca a vrut casa, cand puteau sa stea 5 oameni intr-un ap cu 3 camere, al parintilor ei sau ai sotului ei. Normal...
Traim in tara pe care o meritam.



Am marfa la bazar umanitar DC


Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Din pacate, bugetarilor nu le-a scazut salariul dor cu 25%. De cand e lumea si pamantul, salariile de baza au fost mici. Ca sa poata castiga si ei 15, 16 mil sau mai mult, li se puneau tot felul de sporuri, mai mult sau mai putin justificate. De la 1 ian 2010 sporuruile astea au cazut. Si li s-au redus salariile la jumatate sau, hai 60%. Si din astia le-a mai luat 25% acum. Si eu am in familie bugetari, castigau pana anul trecut, in dec, in jur de 1.500 lei, persoane cu studii superioare, cu cate 20 de ani sau mai mult, vechime. Acum, castiga cat 600 - 700 lei. Si, sincer, nu stiu cum vor trai. Au copii in scoala, facultate, au rate de platit. Si nu fasuri, plasem sau mai stiu eu ce, au rate la case, la frigidere, la masini de spalat, ect. Sunt oameni care nu isi permit sa dea odata 1.000 pe o masina de spalat pentru ca nu au cum si de unde sa rupa banii astia. Si o cumpara in rate. Platesc intr-un an sau doi, cat nu face, dar, daca nu au alta posbilitate? Sa stea si sa spele la mana, nu, ce le trebuie masina de spalat? ...

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie


Cei mai buni vor fi nevoiti sa plece din sistem. Si eu cred ca vom suferi noi toti.



Simona, eu nu cred ca esti de la vreun partid, dar cred ca gresesti participand la marea pacaleala cu care ne intoxica televizorul, ca sa creeze un soi de panica, buna unora sau altora, cum a fost cu gripa porcina.
Sunt deja mai multe reactii ale unor nume mari in medicina noastra care au explicat ca acest fenomen nu se intampla si nici nu se va intampla. Migratia fortei de munca exista si in medicina, este ceva normal, sunt sigur ca sunt si nume de doctori buni care au ales sa plece, dar nu este si nu va fi un sport in masa.

Legat de spaga, nu as zice ca multi dintre doctori iau spaga ca n-au ce manca. Obiceiul e mult prea inradacinat si bazat pe grozavia din sistemul sanitar, dar nu este legat de mila fata de venitul doctorului. Poate de frica de doctor-frica ca, in lipsa spagii, esti foaie-n vant. Si, culmea, uneori chiar esti.
Altfel, cred ca toti stim doctori cu situatie materiala infloritoare, si tot le inghesuim plicul cu spaga.

Deci, hai sa nu mai politizam un fenomen care nu numai ca nu se prea intampla asa cum suntem prostiti de orice neica-nimeni, dar nici nu e produs de un obicei detestabil care genereaza, cel putin in medicina, multe nedreptati flagrante. Cum ar fi refuzul de a trata un pacient sarac. Avem nevoie de reforma in sanatate si nu de dispute politice, pentru ca, din cate stiu eu, toate partidele au trecut pe la guvernare si nici unul nu s-a ostenit sa faca ceva pentru sanatatea electoratului.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Si da, si noi suntem in oala cu redusii cu 25%. Mai bine spus sotul meu! Si se simt la naibii de tare aia 25% minus! Noi mai avem noroc cu parintii mei care locuiesc la tara si ne mai ajuta cu legume (sa spun ca si cu bani? din pensia aia minuscula a mamei si din salariul la fel de minuscul al tatalui?)

Nu are sens sa mai dezvolt ci amintesc iar celor care vor sa vada ca mai exista si alte tari pe mapamond! Pentru Romania eu nu mai am nicio speranta!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

mi se pare si normal sa nu ai bani de rate daca nu ai avut minte....cum e sa te indatorezi in asa hal incat 25% scadere sa te faca sa nu-ti mai poti plati ratele? Hai ca intelegeam pierdeai locul de munca , nu mai aveai nimic, dar nu ar tb sa ai rate la 60-70% din venit...



Mie mi se pare un subiect interesant...fenomenul este de discutat! Ce anume a putut genera o nechibzuinta (aproape) colectva? In afara de oameni...or mai fi si alti vinovati, buni de tras de urechi?

Laura, prietena ta va trebui sa se reorienteze. Cunosc fenomenul, mi-e chiar foarte apropiat. Dar, asa cum o descrii, va face bani frumosi in sistemul privat, unde (in general) munca este mult mai bine apreciata. Asa va reusi sa-si sustina rata si nici nu va mai contribui la perpetuarea situatie cu pile, pentru ca parazitii nu vor mai avea ca paravan munca ei.

Constat, totusi, ca plangerile curg si aici, rauri, rauri...cum ramane cu ideea Simonei despre spaga?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Alina, chiar nici o speranta? Da' unde pleci tu, domle? :) Pe mine una m-ai deprimat cu previziunile negre pe care ni le aduci la cunostinta de ceva timp incoace :)).


Rufus, de ce crezi ca Simona a intitiat o discutie cu tenta politica?
Eu nu ma uit la Poienile lui Iocan televizate, deci habar n-am ce se mai discuta pe la teve, dar stiu ca specialistii cam pleaca...


Pentru parinti, de dragul copiilor


"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

puteti sa ma considerati cinica dar ma si apuca rasul cand vad cata lume ameninta cu plecatul afara... poate nu aveti idee cum se munceste afara, cam cum se fac restructurarile prin afara, cam cate lucruri nu-si permit oamenii aia din afara ca nu pot sa se planga la stat etc etc.
pana la urma ideea e simpla producem mai putin decat consumam si ori avem chef sa punem mana la munca ori plangem la tv sau pe forumuri. avem 60% din populatia activa oficial angajata in sistemul de stat, avem o multime de pensionati pe caz de orice dar numai boala sau batranete nu, am avut si avem un consum iresponsabil si in plus avem si un guvern d'aiurea. Ce facem ne rugam la Dumnezeu in genunchi sa-si faca pomana?

De ce sa fie statul de vina ca inainte sa te duci la banca sa faci credit nu te-ai jucat cu creionul pe hartie sa-ti faci niste calcule....ce fac daca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel


Rufus, de ce crezi ca Simona a intitiat o discutie cu tenta politica?
Eu nu ma uit la Poienile lui Iocan televizate, deci habar n-am ce se mai discuta pe la teve, dar stiu ca specialistii cam pleaca...





Pntru ca dezbaterea in societate a acestui subiect este strans legata de politic. De politicul de moment. Dupa cum ni s-a exemplificat cu statistici (daca ma pui sa-ti dau si exemplu, ma sinucid, ca nu mai retin si cred ca stau un an sa caut), de cand UE ne-a luminat viata, cadrele sanitare au fost cele mai solicitate, pe fondul lipsei de personal din alte tari (unde naiba au plecat doctorii si asistentele alora, de-au ramas in deficit, nu stiu). Au plecat, nu-i vorba, in primul rand sa-si faca mai bine meseria si, evident, si viata lor a contat. Statisticile alea spun ca, in aceasta perioada, "exodul" nu-i mai mare si nici nu se intrevede; adica discutarea la TV (ok, in presa, ca trebuie sa fi citit/auzit tu de undeva ca pleaca medicii de raman spitalele goale) in aceasta perioada a acestui subiect, strans legat de perioada de domniei a lui Basescu, Boc, Udrea (am mai uitat pe cineva?) este manipulare politica.
Stiind-o pe Simona (cu care discut adesea pe la politice), am facut aceasta legatura. Dar poate gresesc...si atentionarea ta e binevenita. Asta inseamna ca imi cer scuze, daca am interpretat gresit.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina
pana la urma ideea e simpla producem mai putin decat consumam si ori avem chef sa punem mana la munca ori plangem la tv sau pe forumuri. avem 60% din populatia activa oficial angajata in sistemul de stat, avem o multime de pensionati pe caz de orice dar numai boala sau batranete nu, am avut si avem un consum iresponsabil si in plus avem si un guvern d'aiurea.

De ce sa fie statul de vina ca inainte sa te duci la banca sa faci credit nu te-ai jucat cu creionul pe hartie sa-ti faci niste calcule....ce fac daca?

Marina


Marina,bine spui cu procentul populatiei active care tinem in spate multi trintori.Vezi povestea celor cu ajutoare sociale si mertanuri in fata casei,etc.Insa,la povestea cu statul e de vina...nu statul poarta responsabilitatea..ci guvernantii fosti si actuali care de ex,in 2008,au bagat o marire scurta de pensii desi sistemul nu putea suporta clar..iara cum vin pe sticla si analizeaza criza...Mie mi-e o greata nebuna.Statul asta saracul..acum aproape ca nu mai are de nici unele.Mai are niste paminturi prin Baragan unde cultiva rapita -greseala capitala -ca asta 3 ani minim pune pamintul ala pe pauza-si ici colo cite ceva.Asta e problema.Avem un stat sarac din pacate.Grecii de ex vind o insula-doua si s-au scos.Noi,din "90 incoace,atita au furat unii si altii de la amaritul asta de stat,ca acum l-au secatuit.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

puteti sa ma considerati cinica dar ma si apuca rasul cand vad cata lume ameninta cu plecatul afara... poate nu aveti idee cum se munceste afara, cam cum se fac restructurarile prin afara, cam cate lucruri nu-si permit oamenii aia din afara ca nu pot sa se planga la stat etc etc.
pana la urma ideea e simpla producem mai putin decat consumam si ori avem chef sa punem mana la munca ori plangem la tv sau pe forumuri. avem 60% din populatia activa oficial angajata in sistemul de stat, avem o multime de pensionati pe caz de orice dar numai boala sau batranete nu, am avut si avem un consum iresponsabil si in plus avem si un guvern d'aiurea. Ce facem ne rugam la Dumnezeu in genunchi sa-si faca pomana?

De ce sa fie statul de vina ca inainte sa te duci la banca sa faci credit nu te-ai jucat cu creionul pe hartie sa-ti faci niste calcule....ce fac daca?

Marina


Marina, hai ca azi mi-ai picat cu tronc!
Nu ameninta nimeni nu plecatul, doar ca se intampla. Foarte multe familii emigreaza in ultimile luni. De unde stiu? Pai sunt in oala asta! Si crede-ma nu mi-e frica de munca, la fel cum nici aici nu-mi este. Iar despre cat de putine lucruri isi permit emigrantii in afara...tu ai idee cat de putine lucruri isi permit foarte multi locuitori ai acestei tari, inclusiv subsemnata? Nu ma plang si nu vreau nici sa intru in detalii, dar este adevarat! Insa la fel de bine stiu ca atunci cand te invarti doar in lumea ta (no offence, nu o spun la modul malitios) iti este greau sa vezi si realitatea altora.

De ce este statul de vina? Pentru a profitat de lipsa de educatie financiara a romanilor. Ce relatie avem noi cu banii? Ce stiam noi despre bani inainte de Revolutie cu mult dupa? Ce stim noi despre gestionarea lor, despre investitii sau economii? Nimic! Foarte putini dintre romani stiu sa-si gestioneze bugetele asa cum ar trebui (si eu nu ma numar printre ei, dar incerc sa invat). Iar guvernantii (ca sa nu mai spun statul) au fost inconstienti atunci cand au aruncat traista de faina in mijlocul flamanzilor.

Denizel...m-ai facut sa rad, ca de obicei! Sper sa reusesc...fluturai steagul corect: Canada, maica!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
**************************

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!


Mergi la inceput