probleme cu bunicii
Buna ziua...am o problema cu bunicii si as dori sa aud sfaturile voastre
Am un baiat de 3 ani si 4 luni care pana acum a stat cu buni de cate ori eu eram la servici sau aveam treaba,noi avem o afacere suplimentara joburi-lor asa ca mai aveam nevoie de cate ori plecam de acasa sa stea cineva cu el,asa ca statea mama cu el..razvi e f atasat de ea si invers,dar mama de 2 luni s-a imbolnavit asa ca ajutorul nostru a picat...am apelat la socrii mei cu care am avut mereu contact,dar razvi nu se simte bine..pur si simplu sufera!plange de fiecare data,refuza mereu sa stea cu ei,iar socrii mi-au zis ca si cu ei este trist,serios,nu prea vesel...de cate ori mergem la el se bucura tare mult si ne zice "va multumesc ca ati venit sa ma luati de aici"...e foarte inversunat,ne zice mereu sa stam cu el,sa nu plecam,se uita pe geam sa vada daca vine masina lu tataia,ma intreaba mereu daca plec la serv el cu cine sta...in luna august merge la o gradi particulara pana o sa inceapa gradinitele de stat unde va merge la program prelungit,el se simte f bine la gradi,nu a avut probleme de adaptare si in general el este un copil f sociapil,e vesel,se joaca cu copiii...nu stiu ce sa fac!sunt f trista tot timpul,nu stiu de ce se comporta asa,ma doare f tare cand il vad cat sufera de cate ori plecam!cu mama mea nu a facut niciodata nici o figura,mereu era vesel...mama este genul de persoana care a facut numai cum vroiam eu, l-a educat ca si cum as fi fost eu...
astept parerile voastre!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
Raspunsuri
denizel spune:
Mady, eu vad o singura solutie: incercati sa va aranjati programul din afara joburilor in asa fel incat unul din voi sa ramana cu el.
E clar ca bietul de el e foarte afectat, ca sufera mult si are nevoie de voi, de parintii lui, nu de bunici sau de gradinite particulare.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
madybulancea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Mady, eu vad o singura solutie: incercati sa va aranjati programul din afara joburilor in asa fel incat unul din voi sa ramana cu el. E clar ca bietul de el e foarte afectat, ca sufera mult si are nevoie de voi, de parintii lui, nu de bunici sau de gradinite particulare. Pentru parinti, de dragul copiilor "Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Crede-ma ca il duc la gradi pt ca amandoi muncim iar el abia ajunge sa il ia la 13,iar in rest mereu muncim amandoi in plus,suntem animatori pt copii,crede-ma ca ne petrecem mult cu el...fac mancare noaptea,calc noaptea,numai ca sa ies afar cu le dupa amiaza,sa ma bucur de el...nu inteleg de ce nu face asa si cu mama sau cu sor-mea...numai cu ei face asa!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
denizel spune:
pai, probabil ca la socrii tai e o atmosfera naspa.
Fie il tin din scurt, fie sunt tot timpul bosumflati, poate ca se cearta socrul cu soacra, poate ca nu stiu cum sa se joace cu el, poate ca il ameninta ca daca nu e cuminte nu mai veniti sa il luati, chestii din astea.
Ce-ar fi sa te joci cu ala micu' de-a el si bunicii?
Tu sa fii "copilul", iar el sa fie bunica sau bunicul.
S-ar putea sa afli cate ceva.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
CorinaDani spune:
mady, dar e normal ca baietelul tau sa se comporte asa !
e o schimbare brusca pentru el, a trecut dintr-o rutina intr-o lume noua; da-i timp sa se obisnuiasca, aminteste-i tot timpul ca si socrii tai il iubesc, si ca buni se va ocupa din nou de el cand se va simti mai bine
cu siguranta baietelului tau ii este si foarte dor de buni, si cat de cat constientizeaza faptul ca ea este bolnava acum
poate ca socrii tai sunt mai exigenti decat buni, sau asa ii percepe baietelul tau
ai incercat sa-l tragi de limba pe razvi, sa afli ce anume nu-i place la bunici ? la 3 ani si 4 luni copiii spun cam tot, daca stii cum sa-i intrebi...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
emilia.m spune:
Poate pe mama ta o percepe ca parte efectiva din familie si pe bunicii ceilalti mai degraba ca pe niste straini, daca i-a vazut mai rar, daca a stat mai putin cu ei... Sta la ei acasa pana veniti voi sau vin ei la voi acasa, in mediul lui? Poate si asta conteaza. Poate nu ii place la ei acasa si daca ar veni ei la voi acasa s-ar simti mai bine in prezenta lor.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
betiana spune:
Daca baietelul a fost crescut de mama ta este normal ca intre el si bunica sa fie o relatie de atasament puternica. Explica-i ca daca vrea ca bunicuta sa devina sanatoasa si sa aiba in continuare grija de el trebuie sa aiba rabdare cu ceilalti bunici. Si era buna ideea cu jocul de rol, ca sa vezi cum o percepe baietelul pe noua bunica care il ingrije3ste.
faby57 spune:
Buna,si eu am doi copii.fetita si baiat(6 si 8),mama mea desi era departe(ea la Pitesti -noi la Braila) le era foarte aproape,ii suna si vorbea cu ei de 2-3 ori pe saptamana,iar soacra mea desi sta in oras nu venea sa-i vada, ne duceam noi la ea in week-end,doar cateva ore.Nu pot spune ca nu ii iubeste ,dar copii simt,desi le vorbesc la fel de frumos despre amandoua.Acum 1 an a murit mama mea(adica mamaia)si nu am mai ramas decat cu bunica(soacramea) au suferit mult,isi aduc si acum aminte de cat de mult ii iubea,nu stiu ce le facea(nu avea bani ,nu le dadea cadouri foarte mari)dar copii nu pot fi pacaliti.Efectiv copii nu vor sa mearga nici acum cu multa tragere de inima la bunica, desi acolo mai au 2 veri care ii asteapta cu mut drag.Baiatul nu vrea sa zica de ce nu ii place acolo.Nu le place mancarea lor,desi la gradi mananca orice.nu stiu pentru mine e o dilema de ce nu le place acolo.