Cum il dezvat pe bebe sa adoarma la san?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns camishor spune:

Am citit si recitit povestile tale. Cum ai alaptat, cum ai nascut pe bb Gheo, 17 pagini de "giumbuslucuri" ale Sofiei si muuulte chestii de pe blog. Te admir!

Am citit pe blog: De fiecare data cand o mama cedeaza si da lapte praf simt o durere inimaginabila. Sa stii ca eu nu am cedat si sunt fff mandra de asta. Am facut cezariana ca nu se putea altfel, laptele a venit greu, toata lumea (fara exceptie) imi spunea "Mama ta nu a avut lapte, nici tu nu o sa ai! Sanii tai nu arata ca niste sani cu lapte!" Am plans si m-am indarjit. Am citit mult. Am aflat ca este ceai de stimulare mi-am luat si am baut si 5l/zi (acum beau doar 3). Tot de la fete am aflat de Nutrinatal, am inghitit si de alea pana la 3 luni. Iar sanii sau umplut. De fericire (si de ciuda), i-am lasat sa pateze de fiecare data cand m-am intalnit cu cei care mi-au recomandat "cu caldura" laptele praf din prima zi.

Nu am scapat nici de celbrele "ragade". Ma strangeam de durere cand punea gurita pe san, dadeam cu garmastan de indata ce adormea fara sa-mi treaca nici o secunda prin cap sa renunt din cauza durerii. Dupa o luna, au trecut.

Avem 5 lunute acum si desi urasc ceaiurile de orice natura, nu voi renunta la cei 3 litri pana nu-l voi vedea pe Vladut ca renunta singurel la san. Dupa fericirea de a avea un copil, faptul ca am putut (si pot) sa-l alaptez e a doua fericire a mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Camishor, felicitari! Indraznesc sa iti spun sa nu te mai torturezi cu cei 3 litri de ceai/ zi, e prea mult iar laptele tau s-a reglat deja, nu mai trebuie sa stai cu frica-n san. Tot ce trebuie sa faci de-acum inainte e sa alaptezi la cerere, nu mai trebuie pastile pentru lactatie, nu mai trebuie ceai...ele sunt mai mult pentru confortul tau psihic, dar nu sunt "obligatorii". Mai dificile in alaptat sunt primele 2-3 luni, apoi totul devine floare la ureche (cu exceptia puseelor de crestere:)), apoi productia se adapteaza nevoilor copilului, de-aia rar apar "excese" gen tricouri ude (specifice primelor 2-3 luni).
Parerea mea e ca o cana de ceai de anason sau chimion pe zi e suficient; acum depinde cum stai tu cu iubirea fatza de lichide, pentru mine 3 l de ceai intr-o zi ar fi o tortura:))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

camisor, multumesc frumos

Si eu spun ca nu are rost sa te torturezi, deja s-a reglat lactatia.
cat despe lapte...normal ca vine greu, pt ca bb...are nevoie de f f putin in primele zile. Are stomacelul cat o boaba de aluna. Creste la imensiunea unei nuci in cca 10 zile.

asa ca....bea acolo cateva cani , nu mai mult.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Va multumesc frumos pentru raspunsuri . Am incercat 2 zile sa nu mai beau ceai si papaciosul meu nu a fost prea incantat . ...sau poate doar i s-o fi parut piticului de pe creierul meu

Mergi la inceput

Vai! Dar am uitat sa va spun ca mai nou, printul are o pb. cu carutul.

Il punem in carut, il scoatem afara. Pana la capatul strazii (200m) sta. De acolo incepe . Si plange cu lacrimi amare pana il luam in brate, unde e ff fericit. Se uita, admira, contempleaza tot. Nici vb sa-l mai putem pune inapoi, cu atat mai putin sa .

Si asa, cara biata mamaie de 70 de ani minunea noastra de 7,7 kile in brate, si impinge si carutul gol... Oare pur si simplu ne santajeaza sau asta e nevoia lui acum (sa vada cat mai mult si mai bine)? Pot face ceva sa-i detemin sa ramana in carut? :)

Mergi la inceput