Primul an de scoala 2010-2011- clasa I (2)
Raspunsuri - Pagina 6
loryi1974 spune:
La noi,anul trecut ,cu laptele s-a intamplat urmatorul fenomen:la inceput nu-l bea,apoi s-a luat dupa colegi si bea,alaturi de pachetel.Era bun,Paco cred n-a patit nimic niciodata rau de la el.
Cornul era fad,dar doamna stie daca exista cazuri sociale in scoala si mai da pe acolo.
mama_lui_alin spune:
Maria2mami, la magazinul din Liberty Mall, de exemplu.
Acestea sunt modelele:http://www.herlitzromania.ro/gallery.php?id=2852&gallery=small
Si am mai vazut in oferta de la Real cateva modele de ghiozdane Herlitz. Azi vom merge sa vedem ce modele au si poate reusim sa si cumparam.
CRIXIA spune:
Cornelia, mi-ai amintit de frunze, scoici...poate mai strangem luna asta ceva...
Multumesc de ideea cu caietul de foiae velina, sper sa ajung in City Mall.
Buna ideea si cu caietul mecanic gaurit! N-am, dar cumpar unu!
Cris mami de Alexia & Ana
cristinamh spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Theiuta Am inteles...dar scuzat-mi naivitatea: de ce nu bea copiii laptele? Este expirat, sau ce? |
nu e expirat... dar daca vii cu ultimul racnet de tf la scoala, si adidasi de firma, cum sa te umilesti sa bei paharul ala de lapte gratuit? si daca colegul nu-l bea, n-o fi altul mai fraier... da bine sa-l calci in picioare...
eu tocmai vin de la cascat gura prin diverta si auchan, am cautat, normal, ghiozdane SIMPLE, albastre... am facut poze cu telefonul, maine ma duc la bunici sa vad daca seamana vreunul cu ce are piticul meu in cap.
am vazut unul faaaain, stil servieta, cu bretele de spate, dar nu stiu sincer daca au loc cartile in el. daca calculez numai pachetelul si cutiuta de papica... s-a dus o treime de spatiu.
aaaa, si am vazut unul cu ceas . daaa, serios, avea ceas pe buzunarul exterior... uite nu m-am uitat daca puteai sa-l pui si sa sune...
si... tot in auchan, am gasit tricouri polo albe. nu e f gros materialul, am luat 2, sa probez piticul sa vad daca ii sunt bune.
m-am uitat la camasi albe, langa uniforme, o croiala jalnica, scurte si cu maneci extrem de late. am mai vazut tricouri polo la kiabi, dar erau numai bleu si un albastru mai inchis. calitativ erau mai bune decat astea albe. daca ne-o lasa si cu bleu, ii iau si 2 de-alea.
cam atat de la noi... revin dupa we cu impresiile copilului.
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs16-1.htm" target="_blank">Proba saptamanii: modelaj din plastilina(autoportret)
alba_ca_zapada spune:
Referitor la programul laptele si cornul.
Fi-mea a fost incantata in prima zi ca a primit lapte si corn. Mi-a spus ca a incercat sa bea laptele, dar era rece si din cauza asta era sleit si gretos, iar cornul era o painica veche.
Sunt convinsa ca daca laptele nu era rece l-ar fi baut si sunt convinsa ca multi copii de-aia nu-l beau.
Daca si cornul era corn (adica un fel de baton ca pe vremea noastra) sigur il mancau, dar asa doar ca sa fie date... mai bine ar da portii duble la copiii din zone mai sarace care le-ar lua si acasa sa manance.
Theiuta spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri! Banuiam eu ca unii pusti sunt invatati snobi de mici.
In alta ordine de idei, va mai intrebasem la ce ora se ce culca pustii in timpul anului scolar? Dar dupa-masa au mai dormit?
Theiuta
Mami si Nicolas
"Te iubesc asa de mult...de parca s-ar atinge doua inimi" - Nicolas, 6 ani si 4 luni
Sanatosi sa fim!
happiness spune:
Fiica-mea adormea pe la 21.30-22,desi era mai devreme in pat,iar la pranz niciodata nu a facut nani in clasa I,uraste somnul de dupa-masa inca de la gradi.De vreo doua ori a dormit ,sambata,la pranz,ca avea spectacol la dans si era si ea franta de repetitii si emotii,dar in rest ,nu.Ea a primit lapte(dulce sau iaurtel)si corn(sau biscuiti),iar din sem II si un mar pe care era mate batalie,ca erau mere micute si dulci,foarte bune.Cornul era proaspat,dar laptele fiind rece nu o lasam sa il bea,il aducea acasa cand nu uita.Ea avea pachetel de acasa,ca goti colegii ei de altfel.Nu e vorba de snobism,e vorba de sanatate,nu vad ce mare bine i-ar face lapte rece amestecat cu mar la stomacel...
Cornelia spune:
Maria sigur va manca si pachetel si din corn si lapte . E bine ca laptele e rece, decat sa fie alterat. Ea oricum il bea rece, de la frigider si acasa.
De culcat, eu ii culc oricum devreme, pe la 9-9.30 9adica la 9 sunt deja in pat, in cele mai multe cazuri). La pranz nu mai doarme de la 2 ani. Plus ca nu stam in oras si facem 30-40 minute pana la gradi/scoala. O sa fie destul de complicat cu trezitul, ca la gradinita ajungea pe la 8.30, si tot trebuia sa o trezesc cel tarziu la 7 fara un sfert. Acum cred ca si 6.30 e tarziu, mai ales ca ea manaca dimineata, plus ca trebuie pregatit si Stefan pt. gradinita, iar Vladimir bea si el laptele la prima ora. Sa vedem cum ne-om descurca.
Ma uitam la sedinta si parintii sunt ok, fara fite. Ma bucur ca e asa, ca la gradi era plin de fitzosi cu telefoane, mp3 si Play Station, de ma capiase Maria ca vrea si ea.
floric_ea spune:
buna,
revin la subiect. cred ca am mai scris despre bluze si camasi - eu am gasit pt fete si camasi din bumbac si tricouri polo la waikiki.
rucsac am luat unul de la lumea copiilor de pe ion mihalache. de acolo si sticla de apa si cutie pt mancare, la set.
nu stiu daca noi vom primi o lista de rechizite inainte de inceperea scolii dar probabil voi trece pe la scoala sapt viitoare, cand se vor afisa clasele. inca stau cu inima stransa si sper sa fie pe lista la invatatoarea pt care am optat.
cat despre telefoane etc...fie-mea deja vrea insa noi suntem tari pe pozitie, nu-i luam. vedem ce va mai fi la scoala.
ms pt info legate de continutul ghiozdanului in prima zi de scoala - chiar ma intrebam.
a - am mai gasit ceva interesant in plus - o tablita unde poti scrie orarul/si se poate si sterge. nu stiu daca mai au, acum.
maria2mami spune:
Multumesc fetelor pentru raspunsuri.......referitor la telefon...chiar discutam zilele trecute cu sotul meu....nici gand sa-i luam telefon insa m-am gandit sa-i iau un ceas ( nu cu printese sau mai stiu eu ce) un ceas simplu, elegant si calitativ....sa tina minte ca la primit de la mami si de la tati in prima zi de scoala si care sa-i si foloseasca.
Eu am primit un astfel de dar de la bunicul meu si-mi amintesc cu drag mereu.
In prima zi de scoala luati flori la buchet sau....?
Ma gandeam ca este destul de banal buchet-ul si cred ca voi opta pt un aranjament floral....nu costisitor....ceva decet ca pret
Voi ce ziceti?
O zi frumoasa sa aveti
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee92d9ae480526e99ab42" target="_blank">Just.........Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ef888e7929a80b5f8dae3" target="_blank"> Moeciu 2006