sa-l mut, sa nu-l mut ....?
Raspunsuri - Pagina 3
laura72 spune:
Al meu fecioras este la stat,de altfel avem una singura particulara.
avantajele:pretul scazut la noi a fost 6 lei/zi,(daca lipseste se lasa pt luna urmatoare)deci cam 140ron/luna
in plus platim optionale dansul 6 ron/luna,engleza 8 ron/luna,teatru de papusi sau mers la loc de joaca -5 ron,eventual reviste 5-10 ron.mai merg si la sala multifunctionala de sport unde e gratis(e a primariei) .
au programa de la minister,au caiete speciale si tot felul de fise de unde invata despre fructe,legume,anotimpuri,litere,cifre,socoteli simle totul prin joc.
in vacante poti duce copilul doar ca nu fac invata ci se joaca,desene animate etc.acum vara sau mai mult in curte unde au topogan,leagane,balansoare,mai coloreaza.ieri cand l-am luat doamna le spunea despre cifra 8.primisera ca gustare un opt de patiserie si a gasit un motiv de invatat din acesta. acum ,in vacanta de vara la nivelul inspectoratului s-a hotarat unirea cator 3 gradinite apropiate,asa ca i-am dus prin rotatie cate o luna la fiecare.cat am avut concedui dupa 2 sapt. zicea ca s-a plictisit de vacanta,ii e dor de gradi si de "copiii lui"
doar zilele de sarbatori legale au gradi inchisa.
Mancarea este proaspata,gatita zilnic la gradita,diversificat, zilnic primesc fructe,legume proaspete,sucuri de fructe sau fr uscate.nu primesc deloc carne de porc,rar pateu,branza topita sau mezeluri.la cea particular se face catering unde nu se respecta principii alimentare stricte.
zicea cineva ca sunt scumpe cadourile pt doamne.la noi se strang bani de la parinti cam 15-20ron si se cumpara cadori celor 2 educatoare si 2 ingrijitoare.au cel mult 3 serbari pe an(craciun,8 martie,sfarsit an scolar)
tu trebuie sa-i prezinti f frumos noua gradi,sa-l faci nerabdator sa mearga acolo..ii spui ca va avea mai multi copii cu care sa se joace,isi face prieteni noi,e frumoasa,invata multe lucruri noi etc.si sa-ti stapanesti tu temerile sa fii entuziasta,pt. ca asa ii transmiti si lui starea ta,entuziasmul sau nesiguranta.
sincer 1400 ron pt mine e enorm,nu aveam salariul asta nici inainte sa-mi taie boc 25%.te-ar costa sa zicem max 350ron,hai 500 ca e Bucuresti.cate alte lucruri ii poti oferi de banii astia lunar?apoi, Dumnezeule, taxa la facultate ,pe an, este 1700-2500 ron,pe an ,repet.