ajutor pentru o mamica vitrega

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

as zice doar ca statutul de mama (vitrega) e o palarie cam mare pentru tine. acum.
ia un pic distanta, nu incerca sa fii maica tereza, fii doar o sotie care isi sustine sotul si se poarta decent. cred ca ar fi arhisuficient pe moment.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Oare de ce intotdeauna subiectul deviaza aici pe forum, iar doamnele care raspund, isi fac o opinie care si-o sustin a fi adevarata 100%, fata de o alta persoana, fara a o cunoaste. Este normal ca fiecare sa gandeasca diferit, dar de multe ori am simtit ca "aici" se face o "comuniune" foarte indarjita, care nu urmareste de fapt principalul motiv cu care cineva deschide un subiect, ci se incearca a se arata cat de bun este celalalt.

Oare cum se poate spune ca Ony2k2, nu ar trebui sa intervina in ajutorul copilului, de vreme ce acesta isi petrece zile in casa ei si a sotului? Este normal ca ea sa doreasca sa se implice si ea in bunastarea baietelului, ce-ati vrea? Sa-l ignore total atata timp cat este in vizita la ea? Sa ignore semnele pe care ea le-a observat? Sa spuna, "stii ceva, sotule, este copilul tau cu fosta sotie, descurca-te, pe mine nu ma intereseaza". Atata timp cat Ony2k2, nu doreste a lua locul mamei naturale, ci doreste doar binele copilului, nu inteleg de ce atata negativism in ceea ce o priveste.
Ony2k2, lasa ca fost sotie, si tatal copilului sa mearga impreuna la un psiholog cu acest copilas (nu ca ai fi tu impotriva sa mearga ei doi impreuna, dar asa ar fi normal), sper sa se ajunga la o concluzie in ceea ce-l priveste, iar apoi in urma sfaturilor date de catre acesta (psiholog), implica-te si tu pozitiv pentru ca baietelul sa poata depasi aceasta perioada.
Eu va doresc numai sanatate si doamne ajuta ca acest subiect sa aibe un final fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maya_I spune:

Mie imi face acum impresia ca e geloasa pe fosta, e geloasa pe trecutul lor, e geloasa ca cealalta are un copil cu sotul ei si e hotarata s-o denigreze pe sarmana femeie cu orice pret.
In momentul de fata se razbuna pe ea prin copilul ei. Incapatanarea ei de a dovedi ca micutul e maltratat, neingrijit si bolnav psihic arata cat de inversunata este. I se explica lucrurile si ea ii da in continuare cu injurii, cu calomnii si toate cele. Foarte frumos din partea ei, n-am ce zice.
Ne spune noua ca esuam lamentabil ca persoane, ne cere noua mila si intelegere cand ea nu e capabila sa aibe nici un pic de mila si de intelegere pentru un sufletel chinuit, de 4 ani.

Ar fi interesant sa cunoastem si versiunea mamei copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Maya, te deranjeaza afirmatia ei (Ne spune noua ca esuam lamentabil ca persoane), insa faptul ca iti permiti sa o faci mincinoasa si exprimarea ta, citez aproxmativ "mi se par ingrozitoare INEPTIILE pe care le debiteaza", nu te deranjeaza absolut deloc? Te cinsideri pe deplin indreptatita sa folosesti astfel de limbaj?

Si eu cred ca isi doreste sa ajute, insa nu stie exact ce presupune asta. si mai cred ca toate replicile acide pe care le primeste (si care au devenit o regula in ultimul timp) nu ii ajuta nici pe ea, nici pe sot, nici pe copil.1

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 10+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

bebe beca, ineptie nu este egal cu minciuna. Consulta te rog, dictionarul. Daca tu ai inteles ca e vorba de minciuni te lamuresc: e vorba de numeroasele contradictii din expunerile sale. Bietul cititor nu mai stie ce sa creada.
Si mi se pare incredibil ca o persoana care are copii si citeste tot ce-a scris ea isi mai poate inchipui ca ea vrea sa ajute pe altcineva decat pe ea insasi.
Copilul tau a fost luat vreodata si dus cu forta la psiholog doar pentru a se dovedi unui tribunal ca micutul tau e bolnav mintal sau ca il bati pana il invinetesti?
Nici una din aceste doua variante nu e confirmata, dar se duce o lupta sa se vada care din ele iese; daca nu e una e alta.
Cu atat mai mult ca nici nu a fost confirmat autismul copilului si ea deja se intereseaza de metode de tratare a copiilor autisti, de ABA si altele?
La inceputul subiectului chiar parea ca vrea sa ajute, dar intre timp, dupa toate cate a scris mi-am schimbat total parerea. Cand lumea nu e de acord cu ea recurge la injurii. Si mai vrea sa pretinda ca e pregatita sa fie mama. Mi-e mila de bietul copil care va incapea pe mainile ei. Deja face experiente pe el, exact ce a semnalat si Denizel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

da, doreste sa ajute, dar pare incapabila sa-si accepte limitele (sau sa accepte ca macar lipsa de experienta e o limita), limite care duc la agravarea situatiei micutului.

Pana una alta, inca numeste psihologul "doctor psiholog", inca nu pare sa realizeze ca 4 ani de traume nu se rezolva cu legat de masa pana cand copilul invata sa manance singur (doar mama copilului a parut sa-si dea seama de asta) si ca, calea spre echilibru e departe de unele din metodele pe care povesteste ca le aplica impreuna cu tatal copilului.

Nu pare sa inteleaga ca un copil care a trait intr-un mediu nepotrivit si lipsit de armonie, e de inteles sa aiba intarzieri in dezvoltare si reactii care pot trimite la o afectiune severa.
Si nu prea e de condamnat ca nu intelege, atata timp cat "doctorii psihologi" cu care a avut de-a face au fost asa cum au fost....

In plus, acum da de inteles ca mama cea rea bate copilul pana il invineteste, acum spune clar ca bietul copil are crize violente de furie si se loveste singur.
Cunoaste doar varianta sotului ei in legatura cu esecul mariajului de dinainte si, considera aceasta varianta suficienta pt. a se implica intr-un proces in care copilul sa fie luat mamei naturale (care mama naturala, tot ea spune, conform declaratiilor sotului, isi iubeste copilul si nu ii face rau).

Nu mai vorbesc despre cum alege sa-si argumenteze punctele de vedere atunci cand nu i se da dreptate .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Exact, si se supara pe noi ca nu suntem de acord cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

poate ar trebui ca in perioada imediat urmatoare copilasul sa-si vada tatal pe teren neutru, eventual sa fie de fata si bunica (loc de joaca, parc, excursie la gradina zoologica, gradina botanica, etc.), nu sa fie adus in casa tatalui.

cei doi, tatal si fiul, vor petrece mai putine ore impreuna, insa copilul nu va mai fi atat de bulversat de mutarile astea de colo-colo, dintr-o familie in alta si de regulile care se schimba din mers...copilul va percepe aceste intalniri ca pe niste plimbari, ca un prilej placut de a petrece cateva ore numai cu tati, intr-o activitate placuta si relaxanta, in care va avea ocazia sa vada si sa invete lucruri noi...

ony, calmeaza-te, respira adanc, nimeni nu s-a nascut invatat, si de multe ori toate teoriile citite in cartile despre cresterea copiilor sunt demontate de realitate. cand vei avea propriul tau copil vei vedea ca lucrurile stau cu totul altfel decat iti poti imagina acum...

sincer, cred ca esti total debusolata acum, in privinta sfaturilor primite. detaseaza-te cateva zile de forum si de subiect, poate vei vedea toata situatia cu alti ochi.

asa cum au mai spus si alte fete, deocamdata poti sa fii ajutorul "din umbra" pentru sotul tau si copilul acestuia, nu te baga cu forta in viata mamei si a baietelului.

abia dupa cei doi parinti naturali vor cadea de comun acord ce si cum trebuie facut, te vei putea implica discret, in sustinerea si continuarea eforturilor parintilor.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Subiectul asta mi-a lasat un gust amar, asa ca plec, pentru sanatatea mea sufleteasca. Deja nu mai rezist. Sper sa se lamureasca intr-un sfarsit si sa faca ce e mai bine pentru copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Maya, te rog sa pastrezi decenta in dialogul cu mine si sa nu ma inviti ironic sa consult dictionare, imi este foarte cunoscut termenul ineptie. Poate fraza urmatoare enuntata de tine "Si cum tese ea fel si fel de povesti in functie de raspunsurile care i se dau" vine in completarea celor spuse de mine, cand am spus ca o faci mincinoasa. Am crezut ca stii ce-ai scris si ca nu este nevoie sa dau un citat complet.
Copiii mei nu au fost dusi cu forta nicaieri, insa nu despre mine este vorba aici. Pana una alta nu avem certitudinea ca mama biologica a copilului nu este asa cum o descrie Ony, nu? Ne dam doar cu presupusul. Iar la faptul ca ti se pare incredibil ca exista persoane care au copii si cred ca Ony vrea sa ajute, nu am ce sa replic.

Denizel, de acord cu tine, lipsa de experienta in relationarea cu copiii este o mare limita. Multi dintre noi cad in capcana statisticilor, multi dintre noi isi pun problema ca este ceva in neregula cu copilul daca nu face exact cum scrie prin carti, sau nu sunt la fel de precoce precum copiii vecinilor, care au mers la 7 luni si au vorbit de la 8. Si mie mi s-a parut anapoda ca un copil de 4 ani sa bea noaptea cu biberonul lapte, insa am invatat din ce ati spus voi ca exista si cazuri din acestea.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 10+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput