ajutor pentru o mamica vitrega
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
Ony2k2 spune:
KJ74, a dori sa ai in casa un copil care nu se da cu capul de pereti nu mi se pare a dori sa ai un robotel.
Daca ai tai fac asta si ti se pare ok mie mi se pare ingrijorator dar fiecare e liber sa gandeasca cum vrea el.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ony2k2 Draga Denizel, Trei doctori psihologi sunt niste incompetenti, am inteles. Poate te apuci tu si faci facultatea ca momentan sunt cel putin trei pe care ii bati lejer. Citeste si tu despre terapia Aba, despre copii cu dizabilitati care sunt legati de scaun o zi intreaga pana invata sa manance singuri. Sunt tratamente care pe parintii cu copii normali i-ar soca dar care se aplica in majoritatea cazurilor la copii cu diferite grade de retard sau chiar la cei mai "lenesi" sa spunem asa. Se pare ca doctorul i-a sfatuit corect pentru ca cel mic si-a dat drumul la vorbire. Citeste intai, unele metode vi se pot parea crude dar dau rezultate. Am o prietena cu fetita cu sindrom down care se descurca mult mai bine decat cel mic al nostru si care a fost crescuta asa de mica. Daca a fost invatata cuvantul "apa" nu i se dadea apa pana nu-l rostea. Nu spun ca e cazul copilului asta dar uneori ca sa le dai un mic imbold trebuie sa faci si asta iar parinte cu copilul cu down sau cu spectru autist poate cofirma ce am scris eu aici. Nu uita ca cel mic e inca sub suspiciunea de spectru autist. |
Ony2k2, fiind atat de preocupata de psihologie, ar fi trebuit sa stii pana acum ca psihologii nu sunt medici.
Terapia ABA pentru un copil traumatizat de parinti inca de cand era bebe mic?
![](icon_smile_shock.gif)
Pe bune, daca as avea in jurul meu oameni care sa ma tortureze in halul asta, as ridica cele mai inalte ziduri in jurul meu.
Copilul reactioneaza normal, izolandu-se, in fata atator chinuri.
Nu stiu cat ajuta schimbul acesta de pareri dintre noi doua.
Tu esti convinsa ca ai fi o mama minunata pentru copilul a carui mama naturala se ocupa de el si il iubeste.
Sotul tau nu se lasa pana nu plateste toate politele fostei, cu suportul tau inflacarat, dupa cum se vede.
Nu ai nevoie de sfatul meu, dar eu ma simt datoare sa iti spun ce cred. Nu pentru ca as vrea sa te ajut pe tine, ci pentru ca imi e foarte foarte mila de bietul copil.
Inainte de a purta copilul de la un psiholog incompetent la altul, mergeti voi la un psiholog (poate reusiti pana la urma sa gasiti un psiholog adevarat, nu un impostor).
Sotul tau are nevoie sa se elibereze de furia impotriva ex-ei, iar tu ai nevoie sa inveti sa respecti oamenii si sa nu ti se para normal sa le iei ce au mai scump pe lume, adica [] copilul, pe baza unor pretinse competente pe care ti le atribui.
Abia dupa ce voi 2 va veti fi echilibrat, il puteti ajuta pe micut.
Pana atunci, cel mai intelept si mai bine pentru bietul copil ar fi sa va tineti cat mai departe de el si de mama lui.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
citat din mesajul lui kj74 aia mai bine face ti unul al vostru si l carati la medici si la psihologi si parapsihologi din nascare si eventual la cursuri de autoaparare contra fratelui vitreg |
Sunt curioasa cum o sa vezi lucrurile atunci ( in afara de faptul ca oricum te vei vedea o mama mai buna decat orice mama de pe pamant). UIte un prim lucru care m-a socat pe mine, niciodata nu m-au impresionat lacrimile, lacrimile nimanui, dar cand a plans prima data copilul meu am simtit ca imi ia zile din viata, ca imi seaca sufletu...si stii un nou nascut nici nu plange, nu are putere...dar mi se parea ca plange atat de rau ca ar impresiona si pietrele...
Tu acum faci totul detasat, cat ai zice ca il iubesti ( si te cred), faci cum scrie la carte, dar o mama mai are instinctul, si de multe ori instinctul contrazice medicii, contrazice psihologii, contrazice tot...
mamica de printesa Maria si
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
kj74 spune:
citat din mesajul lui Ony2k2 KJ74, a dori sa ai in casa un copil care nu se da cu capul de pereti nu mi se pare a dori sa ai un robotel. Daca ai tai fac asta si ti se pare ok mie mi se pare ingrijorator dar fiecare e liber sa gandeasca cum vrea el. |
reciteste ce am scris si ai sa vezi ca eu sunt total in dezacord cu tot ce faci pt copilul ala
am zis ca si eu sunt mama vitrega da ... ca am grija din cand in cand de copilul sotului meu sunt prietena cu mama lui si fac exact ce zice ma sa cu cupilul ei daca l lasa pe mana mea nu l duc la doctori daca face crize ca vrea nush ce jucarie in mare parte le primeste ca si ai mei primesc exact ce isi doresc daca e in limita bugetului
tocmai ca nu sunt constransi in nici un fel sunt maleabili si e usor sa te intelegi cu ei si au stabilit singur orarul de somn de masa manca exact ce vor ei si cand vor si cum vor degete lingura sau yo si i am dat in gura la cel mare pana s o plictisit el de mine si la ceilalti la fel si nush cand oi scapa de biberoane ca aia mijlocie are doi ani si cel mic un an si nici nu ma intereseaza de pampers am scapat ca a vrut tot ea nu eu in casa nu suporta nici pantalonii pe ea
asta ca sa pricepi ca folosid forta nu rezolvi nik dar absolut nik
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
monalac spune:
m am indoit de intentiile bune ale ''mamicii vitrege''inca de cand am citit prima postare...chiar asteptam sa vad daca mai gandeste cineva ca mine...
hai sa fim seriosi,copilul are ochii vineti?pai ,ma gandesc,daca l ar bate mama,i ar da la fund,in niciun caz nu i ar trosni una peste ochi...aveti idee cat de tare tb sa dai ca sa ti se invineteasca ochiul?
deci,e clar ca ''e ceva putred in danemarca''...
apoi,n am putut sa nu remarc cum unele mamici au profitat de subiect pt a si lauda copiii....,desi nu era locul..jenant...care mai de care stie tot alfabetul,sa faca socoteli si eventual si o limba straina....
al meu face in curand 6 ani si noaptea si acum se scapa pe el,abia de juma de an mananca singur[dar nu mereu,cand e taica sau acasa vrea sa i dea taica sau],iar de imbracat,la fel..abia acum incearca sa se imbrace singur,dar nu i ieste intotdeauna...crize...,nu mai vorbesc,cu duiumul....
dar in niciun caz nu e retardat...si daca ar fi baut lapte,i as fi dat cu biberonul si acum,macar sa l bea....
si nici la gradinita nu l am dus pana acum,abia in toamna va merge..
normal ca cel mic e agitat,din moment ce l vede pe tatal lui in compania cuiva care nu i mama lui,iar mama cea adevarata sufera probabil ingrozitor....eu as innebuni sa stiu ca una crede ca imi poate creste copilul doar pt ca se culca cu tatal copilului..
lasa copilul in pace,arata i dragoste,daca simti asta,dar nu mai incerca sa l dresezi...si n o mai ponegri atat pe fosta sotie,ca poate candva vei deveni si tu o ''fosta'''...
Bee spune:
Ony, te-ai gandit vreun moment ca acest baietel va pedepseste? Si de asta se comporta in acest mod cu voi. De asta face crize si are cerinte "imposibile" din punctul tau de vedere: biberoanele, hranitul, refuzul olitei.
Tu nu ai de unde sa stii cum se comporta in mediul lui familar, acasa cu mama si bunica lui. Poate mama lui, care e posibil (din pacate) sa-l foloseasca pe bietul copil ca arma impotriva fostului sotz, are si momente de luciditate in care realizeaza ca acest copil e traumatizat, nu anormal sau bolnav (de aici refuzul de a merge la psiholog sau la doctor).
Eu nu-s mama vitrega, dar sunt o a doua sotie. SI pe masura ce casnicia mea a inaintat in vechime, am constatat ca ce mi-a servit sotul meu despre ex-a lui, la inceputul relatiei noastre a fost cam abureala. Sau mai bine zis: a fost versiunea lui. In timp, cunoscandu-l mai bine, i-am dat si ei circumstante atenuante sau macar am intels-o de ce a procedat intr-un anume fel. Cred ca ar trebui sa te pui putin si in locul mamei naturale.
Pentru copil nu conteaza acum care dintre parinti a gresit. El se simte tradat si abandonat de tatal, care a trebuit sa plece (de ce a plecat, pentru el nu are relevanta). Si care tata colac peste pupaza s-a recasatorit cu tine (din pacate e posibil sa te perceapa ca pe un dusman). Iar cand va mai creste, mama lui alaturi de care creste, va putea sa-si sustina punctul de vedere (a fost neglijata, nu s-a simtit iubita sau mai stiu eu ce).
alinam spune:
citat din mesajul lui Ony2k2 Am sa incerc sa va raspund pe rand: Psiholoaga mi-a spus mereu de ce sa fac dupa ce crizele trec dar eu ce fac in timpul lor? Atunci cand urla cat poate si se loveste sau ma loveste pe mine? |
Buna, nu sunt psiholog, dar incerca odata cand e in criza si tipa si se loveste sa faci si tu la fel, adica sa il imiti, e foarte posibil sa il surprinzi foarte tare si sa inceteze, sa inceapa sa planga eventual, dar macar ii atragi atentia.
Copiii care se manifesta cum zici tu cu tipat, urlete (fara motiv aparent) de regula cer atentie, cel putin cat e la voi il faceti sa se simta "centrul universului" se va deschide foarte mult si veti reusi sa comunicati din ce in ce mai bine.
Mama copilului e in faza de negare, spera ca in timp totul se va rezolva de la sine.
Trebuie sa ai incredere ca incet incet si cu ajutor o sa va intelegeti mult mai bine. Poti folosi si metoda recompensei, da stiu ca nu e agreata de multa lume, dar pentru copiii dificili poate face minuni, unii or sa zica ca e dresaj.
Exista un centru particular se cheama Napocensis si acolo e un dr. neuropsihiatru infantil care trateaza astfel de probleme homeopat, are si un psiholog care face evaluari goarte bun Paul Morosanu parca il cheama.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinam
Buna, nu sunt psiholog, dar incerca odata cand e in criza si tipa si se loveste sa faci si tu la fel, adica sa il imiti, e foarte posibil sa il surprinzi foarte tare si sa inceteze, sa inceapa sa planga eventual, dar macar ii atragi atentia. Copiii care se manifesta cum zici tu cu tipat, urlete (fara motiv aparent) de regula cer atentie, cel putin cat e la voi il faceti sa se simta "centrul universului" se va deschide foarte mult si veti reusi sa comunicati din ce in ce mai bine. Mama copilului e in faza de negare, spera ca in timp totul se va rezolva de la sine. Trebuie sa ai incredere ca incet incet si cu ajutor o sa va intelegeti mult mai bine. Poti folosi si metoda recompensei, da stiu ca nu e agreata de multa lume, dar pentru copiii dificili poate face minuni, unii or sa zica ca e dresaj. Exista un centru particular se cheama Napocensis si acolo e un dr. neuropsihiatru infantil care trateaza astfel de probleme homeopat, are si un psiholog care face evaluari goarte bun Paul Morosanu parca il cheama. Alina, mama de Vlad |
Sfatul asta cu "tipa si loveste-te si tu " m-a lasat masca.
Ony2k2, luati mai copilul cu binisorul. Copiii fac crize din astea si cand au parintii aproape si cand mama-i ingrijeste 24 din 24, e firesc sa fie probleme de adaptare cu voi, tu esti/erai o straina iar tatal il vedea doar un timp limitat, plus traumele date de separarea parintilor, de scenele la care a asistat. Intai iubiti-l si nu-l constrangeti, rabdare mai intai si vor aparea si progresele.
Atat timp cat psihologul nu poate spune daca-i autism sau daca-i abuz, un mediu sigur si armonios pentru copil, macar cat timp e la voi, va ajuta sa limpezeasca lucrurile mai mult decat presiunea pusa si pe copil si pe mama. Ce s-a stricat in 4 ani nu se repara peste noapte.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Maya_I spune:
Mi se par ingrozitoare ineptiile pe care le debiteaza aceasta "mamica" vitrega. Si cum tese ea fel si fel de povesti in functie de raspunsurile care i se dau. Si cum alege raspunsul care i se pare cel mai convenabil, pentru a se pune intr-o lumina favorabila. Acum zice una peste un minut alta. Nici nu pare a-si da seama ca se afunda din ce in ce mai tare in nisipul miscator al propriilor sale abureli. Gizas!
alinam spune:
Olympia nu vreau sa intru in polemici cu nimeni , dar eu am incercat faza asta si la noi a mers, am ajuns de la tipete la gadilat si ras.
Cred ca e mai bine sa nu ma bag la astfel de subiecte ca nu am argumente .