ajutor pentru o mamica vitrega

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ony2k2 spune:

Da Sabina, or fi niste idioti, dar noi am cautat ce e mai bine.

Din cauza asta a fost si tatal la 2 in timpul casatoriei si din cauza asta acum nu am fost la ei ci am cautat alt doctor pe recomandari si din cauza asta am intrat aici sa va intreb pe voi.

Ultima mi s-a parut chiar ok. Adica la luat pe sotul meu la intrebari si s-a axat pe greselile facute de el in timpul casniciei si ca parinte nu l-a strans parinteste de mana.

Tot datorita sfaturilor ei cu mangaiatu, cu sistemul de stelute si toate cele atitudinea celui mic s-a schimbat. Dar ea a spus ca trebuie gasit ce-i facea rau copilului altfel situatia nu se va schimba. Va inregistra progrese si regrese.

Atata timp cat oamenii aia doi se vad si-si scot ochii, copilul va avea doar regrese. Ei doi nu se pot impaca, e clar ca au nevoie de ajutor ca sa-si rezolve problemele si cel mic sa fie ok.

Pana mea, te astepti ca atunci cand te duci la un psiholog si-l platesti cat il platesti sa primesti cele mai bune sfaturi.

Mergi la inceput

Nu sunt schimbari sensibile, sunt detalii.

Ce ar trebui sa fac, sa pun fotografii la orice poveste ca sa iti iei tu de acolo toate detaliile ca nu cumva sa ai de ce sa te iei?

Dar tot o sa gasesti ceva cand cauti nod in papura.

Mergi la inceput

Da inbox, se indoieste ca sotia ar da in copil pentru ca e convins ca in ciuda contradictilor dintre el ea isi iubeste copilul. Plus ca de la evenimentul asta nu a mai vazut-o dand niciodata in copil iar pentru el asta era o poveste veche.

Sigur nici nu l-as fi intrebat toate astea daca doctorita nu mi-ar fi spus ca ea crede ca cel mic este batut. Nici eu nu m-am gandit nici o fractiune de secunda la asta inainte.

O sa vad daca pot scana sau pot atasa copie dupa vizitele medicale. atunci cand am fost cu cel mic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ony2k2

Da Sabina, or fi niste idioti, dar noi am cautat ce e mai bine.

Din cauza asta a fost si tatal la 2 in timpul casatoriei si din cauza asta acum nu am fost la ei ci am cautat alt doctor pe recomandari si din cauza asta am intrat aici sa va intreb pe voi.

Ultima mi s-a parut chiar ok. Adica la luat pe sotul meu la intrebari si s-a axat pe greselile facute de el in timpul casniciei si ca parinte nu l-a strans parinteste de mana.

Tot datorita sfaturilor ei cu mangaiatu, cu sistemul de stelute si toate cele atitudinea celui mic s-a schimbat. Dar ea a spus ca trebuie gasit ce-i facea rau copilului altfel situatia nu se va schimba. Va inregistra progrese si regrese.

Atata timp cat oamenii aia doi se vad si-si scot ochii, copilul va avea doar regrese. Ei doi nu se pot impaca, e clar ca au nevoie de ajutor ca sa-si rezolve problemele si cel mic sa fie ok.

Pana mea, te astepti ca atunci cand te duci la un psiholog si-l platesti cat il platesti sa primesti cele mai bune sfaturi.

Cu psihologii, cade tatal din lac in put.
A scapat (datoria mamei!!!!) de incompetentii aia care il invatau sa se ascunda de copil sub masa si a dat peste un dresor de caini (stelute drept recompensa si metode dintr-astea stupide si lipsite de sensiblitate a la super nanny).

Iar faptul ca sotul tau nu reuseste sa aiba o relatie decenta cu fosta sotie si ca are zero cunostinte despre psihologia copilului mic (chiar daca e convins ca e toba de psihologie), nu ii da vreun drept sa ii ia femeii copilul.
Iar toate astea la un loc nu iti dau nici tie vreun drept sa crezi ca ai fi o mama mai buna decat mama naturala a copilului.
Cu cat scrii mai mult, Ony2k2, cu atat iese la iveala mai pronuntat absurdul, grotescul si nedreptatea acestei situatii.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ony2k2

Da inbox, se indoieste ca sotia ar da in copil pentru ca e convins ca in ciuda contradictilor dintre el ea isi iubeste copilul. Plus ca de la evenimentul asta nu a mai vazut-o dand niciodata in copil iar pentru el asta era o poveste veche.

:))))
Mai scrie, Ony2k2, mai scrie....

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Draga Denizel,

Trei doctori psihologi sunt niste incompetenti, am inteles. Poate te apuci tu si faci facultatea ca momentan sunt cel putin trei pe care ii bati lejer.

Citeste si tu despre terapia Aba, despre copii cu dizabilitati care sunt legati de scaun o zi intreaga pana invata sa manance singuri. Sunt tratamente care pe parintii cu copii normali i-ar soca dar care se aplica in majoritatea cazurilor la copii cu diferite grade de retard sau chiar la cei mai "lenesi" sa spunem asa.

Se pare ca doctorul i-a sfatuit corect pentru ca cel mic si-a dat drumul la vorbire.

Citeste intai, unele metode vi se pot parea crude dar dau rezultate.

Am o prietena cu fetita cu sindrom down care se descurca mult mai bine decat cel mic al nostru si care a fost crescuta asa de mica. Daca a fost invatata cuvantul "apa" nu i se dadea apa pana nu-l rostea.

Nu spun ca e cazul copilului asta dar uneori ca sa le dai un mic imbold trebuie sa faci si asta iar parinte cu copilul cu down sau cu spectru autist poate cofirma ce am scris eu aici.

Nu uita ca cel mic e inca sub suspiciunea de spectru autist.

Mergi la inceput

Aici te sustin Denizel.

E o situatie groteasca cand sunt atatea femei pe lumea asta care se cred mult mai destepte decat niste doctori si refuza copilului lor tratamentul de care are nevoie.
Poate si mama e sfatuita de binevoitoare ca tine care simplu fapt ca au facut un copil le face sa fie docente in cresterea tuturor celorlalti.

d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ony, eu nu ai intervin la acest subiect, iti voi spune acum concluziile mele si daca vrei sa urmezi vreun sfat, bine, daca nu....

Voi v-ati pus cumva impotriva copilului si a a mamei.
habar nu aveti psihologie.
la noi in Ro,ania majoritatea psihologilor merg pe pedepse si recompense ceea ce e demult depasit, s-a constatat cat de nociv este.

Nu va mai luptati cu acest copilas!

daca vreti ca acest copil sa se recupereze, nu ii mai gasiti defecte, iubiti-l si daca nu stie sa vorbeasca bine si bea biberoane, in sensul ca incetati ORICE asteptari de la el si luati-l asa cum e.

preveniti crizele de nervi cu atentie si faceti exact ceea ce isi doreste.

Altfel nu aveti nicio sansa.

Cred ca exista si terapeuti buni, dar eu nu-i cunosc. exista aici pe forum Ladyj si Rrox si cred ca Inaioana care stiu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

DOAMNE FERESTE am fost afara cu copiii
cand m am intors si am citit m am lamurit
sunte ti nocivi cu copilul ala
eu in locul mamei nu l as mai lasa la voi pana nu va intra mintile in cap
ceva e gresit si nush de unde sa incep ori tu cu" bunele intentii" ori ai dori un robotel ascultator la usa vb exact ca o persoana care nu are habar ce e ala copil
d aia mai bine face ti unul al vostru si l carati la medici si la psihologi si parapsihologi din nascare si eventual la cursuri de autoaparare contra fratelui vitreg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Pentru o femeie care nu are copii, stii prea multe, serios...eu pana sa nasc eram cu copii doua linii paralele, pe langa faptul ca nu intelegeam ,nici nu incercam sa ma bag fiindca asa cum multe lucruri in viata asta mi se par sacre, relatia dintre copii si parinti mi se pare la fel. Poate nu sunt eu de felul meu asa "saritoare", dar sincer mi-ar fi fost teama sa ma bag, ar fi fost ceva ce ma depaseste. Acum dupa ce am nascut, la fel consider ralatia parinte copil ( mama copil, mai ales) ceva ce depaseste limitele ratiunii, a tiparelor....
Avea cineva la semnatura scris ceva de genul :" pana sa am copii, aveam 6 teorii despre cresterea lor, acum am 6 copii si nicio teorie"

Incep sa ma indoiesc de subiect.

mamica de printesa Maria si 30s

Mergi la inceput