Prozac(Floxetina)
Raspunsuri - Pagina 5
ingridnen spune:
spui de tratament homeopat... asta s-ar putea sa nu-s faca efectul niciodata
Nu urmezi un tratament de la medicul alopat ? Prozac, Zoloft sau altele asemanatoare ? La acestea dureaza cam 3 saptamani pana se vad primele imbunatatiri. Te vei simti mult mai bine, vei vedea
Ingrid si Cristi 7 ani
stefan1994 spune:
Am aflat ca tratamentul homneopatic isi face efectul total cam in 3 luni.Spui ca cel de la psihiatru isi face in 3 saptamani dar psihiatrul meu imi zisese ca trebui sa il iau in jur de 1 an...Asa ca mai bine e cu cel de homneopat.
emilia.m spune:
Stefan, tratamentul dat de medic trebuie urmat 1 an pentru a te vindeca complet. Dar efectele se vad dupa cateva saptamani.
Tratamentul homeopat abia incepe sa-si arate efectele dupa 3 luni si e o alternativa la care oamenii recurg dupa ce in medicina clasica s-au epuizat toate remediile. Eu am facut asa cu ceva mai demult si nici medicina homeopata n-a rezolvat nimic. In final am revenit la medicina clasica (care intre timp mai evoluase) si lucrurile s-au remediat tot astfel. Te intreb ceva la care te rog sa iti raspunzi cat se poate de sincer. Pe mine nu ma intereseaza raspunsul deci din punctul meu de vedere intrebarea e retorica. Conteaza sa iti raspunzi tie la aceasta intrebare: esti 100% sigur ca atacurile de panica si starile de depersonalizare de care suferi nu se manifesta ca urmare a dorintei tale de a obtine atentia celor din jur?
Esti 100% sigur ca nu esti suficient de puternic, suficient de "barbat" pentru a le tine sub control, pentru a iti analiza si trata si singur din punct de vedere mental acele temeri care sunt convinsa ca realizezi ca sunt nejustificate. Ma refer nu la a renunta la medicatie ci la a ajuta tratamentul pe care il urmezi prin autoconvingere.
Cum sa te gandesti ca ai sa mori? De ce sa te gandesti la asta? Si daca te temi de asta ce rezolvi?
Teama de neprevazut nu anuleaza posibilitatea aparitiei neprevazutului. Nu face altceva decat sa-ti paralizeze simturile si sa te faca chiar mai vulnerabil. Lupta sa alungi teama din sufletul tau.
"Curaj Zoe, fi barbata!"... cum s-ar zice
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
stefan1994 spune:
Nu fac asta ca sa atarag atentia nimaniui,ma JUR.Niciodata nu am avut intentia asta,si nici nu o sa o am.Inainte de atacul de panica,mereu ii ceream mamei sa imi ia telefoane pe touch-screen,sa imi ia fel si fel de lucruri,de atunci NICI de o BUMBOANA nu i-am zis.Cineva mi-a zis ca joc teatru,doctora mea de familie,i-a zis mamei,si m-am si mutat de la ea.Imi venea sa ii zic,pai fai proasto,eu joc teatru ca o rog pe mama sa mearga cu mine la spital,la psihiatru,la psiholog,esti nebuna?
Nu ma consider cababil sa controlez asceste stari,sunt si slab(fizic)..am slabit mult de cand cu atacul de panica.am 1m65 si 43 de kg.Si gandul de moarte,mi-e frica ca o sa se intample ceva cu mine,cand ma doare ceva,sau daca raman singur acasa...Gandurile ma au luat proportie in fata mea.Nu stiu ce sa fac sa scot depersonalizarea asta din mine,ma afecteaza foarte mult,si ma si enerveaza foarte rau.
marius spune:
Ce iti place sa faci? Exista ceva care la o adica sa-ti faca placere? Gandeste-te. Pot fi controlate aceste ganduri. Hai sa o luam incet.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
stefan1994 spune:
Pai imi place sa joc fotbal,si chiar duminica am fost,si am si racit:D.Si ma dureau picioarele,mainile de la flotari...tot,daca toata vara statusem acasa si m-am dus atunci...E bine,duminica avem meci si as vrea sa joc,dar inca odata,imi pune piedica depersonalizarea asta.
Imi place sa pescuiesc.
Imi place sa merg cu bicicelta...mai mute lucruri.Chiar as vrea sa invet de la voi sa controlez aceste ganduri.
marius spune:
Pai hai sa luam pescuitul. De ce zici ca iti place asa de mult sa mergi sa pescuiesti?
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
emilia.m spune:
Intr-adevar la aceasta inaltime esti sub-ponderal. Dar greutatea fizica nu are nici o legatura cu echilibrul emotional. Nu te poti forta sa ai o atitudine nepasatoare vis-a-vis de moarte si celelalte temeri ale tale cum ca vei pati ceva daca ramai singur acasa sau daca mergi undeva sau faci ceva? Atitudinea prapastioasa nu te duce la lucruri bune. Am cunoscut odata o fata, ardeleanca linistita uneori si apriga alte ori, foarte tanara dar destul de inteleapta, care conducea zilnic masina si avea deja de multa vreme pe bord un beculet aprins care arata ca are o problema la motor. I-am zis sa insiste la parintii ei sa ii duca masina in service ca poate se trezeste ca se strica ceva si ca pierde controlul si intra in vreun pom. Mi-a zis ca a vorbit cu ai ei, i-au dus masina in 2 service-uri si ce e defect nu se prea poate strica mai rau si poate merge si fara reparatie. Apoi mi-a zis asa: "am facut tot ce mi-a stat in putere si apoi, daca e sa pateasc ceva... asta e. de ceva tot tre' sa mor si eu candva, ca toata lumea". Si a inceput sa rada. Crede-ma, masina e si acum in aceeasi stare, ea n-a patit nimic si e vesela si fericita si relaxata.
Unele lucruri nu le poti controla si daca te temi de ele nu faci decat sa-ti scurtezi viata pentru ca stressul e foarte nociv pentru sanatate.
Te rog sa cauti un film care se numeste THE SECRET si sa-l urmaresti cu atentie. Vei intelege cat de importanta e atitudinea pozitiva.
Mai e o vorba pe care am auzit-o la doua colege de-ale mele: una din ele se agita si se streseaza ori de cate ori ceva nu merge bine si cealalta e mai nepasatoare si mai relaxata. Cea care se agita zice despre cealalta: "uite, ce-as vrea sa fiu si eu asa, relaxata si zambitoare mereu. Eu de la stress o sa mor la 60 de ani pe cand ea o sa traiasca o mie de ani fara reparatii."
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
denizel spune:
Stefan, aseara am fost la stomatolog si, fiindca am avut putin de asteptat, am citit dintr-o revista gasita pe-acolo, Psychologies ii zice ( e o revista de psihologie).
Am citit despre o metoda foarte interesnta ce poate fi aplicata atunci cand ai o durere sau cand ai o stare neplacuta.
Cica, sa incerci ca "scoti" durerea din tine si sa iti imaginezi cum arata .
De exemplu, cei care au o durere de cap, au spus ca-si imagineaza ca durerea lor e rosie sau roz :).
Bun!
Dupa ce incerci sa vezi cum arata durerea (sau starea proasta pe care o ai), incearca sa vezi in ce sens se invarte .
Unele se invart in sensul acelor de ceasornic, altele in sens invers acelor de ceasornic.
Daca ti-ai imaginat cum arata starea ta proasta (ce culoare are), dar ea NU se invarte, incearca sa-ti imaginezi: daca ar incepe sa se invarta, in ce sens s-ar invarti?
Dupa ce stabilesti culoarea si in ce sens se invarte starea ta proasta, iti imaginezi ca incepi sa o invarti in sens invers si din ce in ce mai repede.
Psihologii care vorbeau despre metoda asta ziceau ca, dupa ce durerea (starea proasta) e invartita cu viteza mare in sens invers, ea va "exploda" la un moment dat si va disparea .
Mi s-a parut o metoda foarte interesanta si o voi aplica si eu la prima migrena.
Incearca si tu, poate iti face bine .
Succes!!!
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
stefan1994 spune:
Multumesc pentru sfaturi.Evident ca nimeni nu-i nemiritor,dar eu zic ca sunt prea tanar.Vreau decat sa scap de depersonalizarea asta,atat.Ma sperie foarte tare ca as putea sa imi pierd consiinta,sau altceva,cand ma sacaie mereu.Ce ziceti,sa merg duminica la fotbal?sunt si cam racit,e a 4-a zi de raceala,si a 3-a de medicatie...