Help! Flori de apartament...
E toamna...
dar va rog sa ma ajutati sa-mi salvez ficusul: de cateva
saptamani ii apar pete ruginii pe frunze si apoi acestea cad.
Iar pamantul din jurul ficusului a facut un soi de mucegai
(sau ce-o fi) desi l-am schimbat doar acum doua luni.
Va multumesc mult!
Raspunsuri
Marianar spune:
Din descrierea facuta de tine se pare ca ii pui prea multa apa. Schimba pamantul, spala radacina bine si pune-i apa doar cand pamantul e uscat.
Lauraa spune:
Nasuc, sa nu te superi am si eu o intrebare in acelasi subiect, sa nu mai deschid unul nou...
Fetele care va pricepeti!!!
Mi-am adus din Republica Dominicana doua nuci de cocos imense din care printr-o crapatura iasa cate o tija cu frunze in varf. Fiecare este de cam 20 cm. Le-am adus cu grija si le-am pus de jumatate in pamant in niste ghivece maaaari . Dar cum sa le ud? Ud nuca sau ud pamantul din jur? Si cat de des se uda? Le trebuie caldura MARE?
Noi le-am gasit in gradina hotelului, erau sute, si n-am avut pe cine sa intrebam...
Laura
Marianar spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Nasuc, sa nu te superi am si eu o intrebare in acelasi subiect, sa nu mai deschid unul nou...
Fetele care va pricepeti!!!
Mi-am adus din Republica Dominicana doua nuci de cocos imense din care printr-o crapatura iasa cate o tija cu frunze in varf. Fiecare este de cam 20 cm. Le-am adus cu grija si le-am pus de jumatate in pamant in niste ghivece maaaari . Dar cum sa le ud? Ud nuca sau ud pamantul din jur? Si cat de des se uda? Le trebuie caldura MARE?
Noi le-am gasit in gradina hotelului, erau sute, si n-am avut pe cine sa intrebam...
Laura
Si eu am avut una cumparata din Metro dar a murit, probabil din lipsa de lumina. De udat, se uda pamantul, nu nuca, care tb. sa fie umed mereu, iar ghiveciul nu trebuie sa fie foarte mare. Cocotierul meu era cam de 1,5m si avea un ghiveci cu diametrul de 25 cm. Ai grija la plantat, jumatate de nuca trebuie sa fie afara jumatate in pamant.
Lauraa spune:
Multumesc de raspuns Mariana!
Pai cred ca o sa moara si ale mele ca aici nu e lumina ca in Dominicana...daca era vara le puneam la soare pe balcon dar e frig al naibii afara acum.. Bine ca mi-ai zis sa nu ud nuca,eu tot asa faceam
Mi-ar parea tare rau sa moara, le-am purtat de grija pana le-am trecut oceanul si am ajuns cu ele acasa...
Laura
nasuc spune:
quote:
Originally posted by Marianar
Din descrierea facuta de tine se pare ca ii pui prea multa apa. Schimba pamantul, spala radacina bine si pune-i apa doar cand pamantul e uscat.
Mariana & Vladutz
Multumesc mult Mariana!
Oare nu-i bai daca se vor rupe fire din radacina cand o sa schimb pamantul si spal radacina?
Marianar spune:
quote:
Multumesc mult Mariana!
Oare nu-i bai daca se vor rupe fire din radacina cand o sa schimb pamantul si spal radacina?
Nu este nici o problema daca se mai rup radacinile, de obicei daca plantele sunt mai batrane cand se schimba ghiveciul si pamantul se mai tund radacinile