Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (48)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Par contractii dupa cum descrii tu. Stai in pat pana te linistesti.
Durerea din spate poate fi tot de la contractii. Inimioara nu au ascultat-o cu aparatul Doppler cand ai fost la spital? Si eu am avut cateva contractii ieri, nedureroase doar s eintarea burtica...da sunt normale daca sunt nedureroase. Daca apar dureri trebuie sa mergi la doctor din nou.
Eu zic sa stai in pat deocamdata daca insa se inrautateste mergi din nou la dr.
Doamne AJuta!

Citat:
citat din mesajul lui BebyCry

Burticute am nevoie de ajutorul vostu,ieri tota ziua ma durut burtica adica se intarea si apoi era moale cam la juma de ora regulat se intarea si ma durea tare in partea stanga,apoi a inceput sa devina din 15 in 15 minut,nu stiu eu ce sunt alea contracti dar asa mi-se parea ca e si aparuse si durerea de spate(rinichiul stang)Am hotarat sa sun doctorul de policlinica si am fost sa ma vada m-a apasat pe abdomen mi-a facut un test de urina si m-a trimis la spital de urgenta la spital m-au plimbat vreo ora dinrtun loc in altul pana s-au hotarat cine ma vede,am gasit un salon m-am shimbat si am asteptat sa vina cineva sa ne vada,a venit un asistent care me-a dat 2 paracetamol iar in urma lui o doctorita care si ea a facut acelasi lucru m-a apasat pe abdomen si a plecat sa se mai consult si cu alti medici,s-a intors cu verdictul:nu ai ajuns unde trebuia sectia unde trebuia sa fi tu s-a inchis acum si va trbui sa mergi acasa si sa revi maine dimineata voi incerca sa iti fac programare la un elco te sun maine sa iti sp. A sunat azi dimineata sp ca sa consultal si cu alti medici si ca nu este nimica grav si ca este normal sarcini sa se intample asa,deci nu voi face nici un elcograf nimic sa stau linistita ca e norma,ar fi trebuit sa ii ascult inimioara lui bebe dar asta e din greseli invat data viitoare voi stii>...............................................................................deci ce sa fac de aici.......... ma simt mai bine azi,dar pt ca am stat in pat toata ziua.Ce e de facut?un sfat va rog ceva,orice mar ajuta

Cu ajutorul lui Dumnezeu15+ Cea mai de pret Comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Oameni buni, mie vaca aia de moasa mi-a zis ca pot sa iau paracetamol cat vreau. Drept ii ca n-am luat decat de vreo 2 ori cate o jumatate, dar aia imi zicea ca pot sa iau pana la 4 pe zi!
Io i-am zis ca ma doare burtica si ma asteptam la ceva similar cu No Spa (imi aduc aminte ca si in Franta se dadea Spasfon care era No-spa). Si cand m-a auzit ca ma doare a zis sa iau paracetamol.
Lorich, io-s nebuna care vrea sa vina in Ro sa nasca dar crede-ma ca nu vrei sa schimbi cu mine. Acilea la mine in sat nu se face epidurala si n-au nici echipa de chirurgi care sa fie noaptea disponibili. Ca sa nu mai zic de sistemul asta cu moasele, care e infect. Moasele sunt foarte bune in caz de nasteri fara probleme. La cea mai mica problema iese urat si pana ajungi la spital sau te vede un medic...
Io am numai colegi barbati, sunt singura femeie din departament (si din proiect) si cu toate astea stiu cum s-au derulat nasterile la majoritatea nevestelor (asta ca sa vedeti cat de implicati sunt barbatii in treaba asta). Si mai toti barbatii au injurat sistemul or fi ei mai sensibili
Aoleo, pt listuta: UM 17.04.2010

---------------
Just me

Mergi la inceput

Saptamana a 20-a de sarcina

Cum creste bebelusul:

Fatul masoara intre 21 si 25 centimentri si cantareste in jur de 320 de grame.

Asadar - a inceput sa inghita lichid amniotic iar rinichii continua sa produca urina. Pe capusor incepe sa rasara parul. Este intr-o continua miscare si activitate - in timpul mesei face aproximativ 200 de miscarii si... bineinteles, sunt sanse mari sa il simtiti. Ce senzatie aveti? Ei bine - e parca o falfaire, ca un fel de fluturas in burtica dvs. Daca sunteti insarcinata cu al doilea copil, atunci sunt toate sansele sa simtiti miscarile bebelusului mai devreme de saptamana 20.

Dezvoltarea senzoriala cunoaste un adevarat apogeu in aceasta saptamana. Celulele nervoase ce deservesc sensurile - gust, miros, auz, vaz si pipait - se dezvolta acum in ariile specializate ale creierului. Daca aveti o fetita, ea are deja in ovarele ei in jur de 6 milioane de ovule - unele din ele se desintegreaza pe parcursul "sederii" in burta dvs - asa ca la momentul nasterii va purta in ovarele sale in jur de un million de ovule

--------------------------------------------------------------------------------

Cum se schimba viata dvs:

Ati ajuns cu bine deci la mijlocul drumului. Partea de sus a uterului a ajuns pina la nivelul stomacului si va creste de acum cam un centimetru pe saptamana.

Cu siguranta simtiti "activitatea" intensa pe care o desfasoara micuta dvs comoara. Uneori, este atit de mobila si are atit de multe "lucruri de facut" acolo - incit nu puteti dormi. Urmatoarele 10 saptamani vor fi perioada cea mai activa pentru copilul dvs. Dupa aceste saptamani - spatial sau de actiune se va diminua si va trebui sa stea ceva mai linistit.

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

BabyCry alea erau contractii, stai linistita in pat, e tot ce poti face tu mai bine, dupa parerea mea. In rest, se ocupa medicii, la noi de exemplu (nu stiu la voi) nu exista no-spa sau alte medicamente, pur si simplu iti zic sa stai linistita.
Contractii din cand in cand sunt normale, pregatesc uterul de nastere, insa nu trebuie sa fie prea dese si sa dureze prea mult.

Shubulina ai mei sani in sarcina asta isi fac de cap rau, cand ma dor cu totul, cand ma dor sfarcurile, cand nu ma dor deloc. La Patrick nu tin minte sa se fi marit asa, acum mi se par imensi. Vai de capul lor, am alaptat doi ani, am terminat doar cu o luna inainte de a ramane insarcinata (eu zic ca din cauza asta n-am ramas mai repede) acum iar ii stressez cu bebe2... O sa aiba saracii (daca si bebe2 suge tot 2 ani) 6 ani de actiune intensa (2007-2013)

Zik ce mamica tanara, ai abia 25 de ani si deja o fetita de 4 ani! Bravo!

Ieri am facut si eu poze cu burtoiul, am sa le pun, insa maine de-acum ca al meu sot a plecat cu aparatul la servici din greseala. Sa nu va speriati, e imens.

Edit- am uitat sa zic ca si eu l-am simtit pe bebe saptamana asta. Sigur era el. Cand incep sa auda ca nu mai tin minte, ca vreau sa-i pun muzica? La Patrick stateam cu o casca de i-pod in ureche si cu una pe burtica. nu stiu daca asta a fost insa copilul meu e tare muzical. Toata ziua canta, toata ziua vrea muzica, toata ziua danseaza, e innebunit.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si -13+ cu posibil
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I%20love%20DC&page=2" target="_blank">Victoria (des.1), fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Si la noi se da paracetamol (tylenol - care are aceeasi substanta activa - acetominaphen) in sarcina. Este de fapt singurul care se administraeaza ca antitermic. Mi-a explicat un dr o data ca exista tylenol pt copii si deci daca copilusul mic se imbolnaveste ii dam tylenol. Deci daca ia mamica concentratia care ajunge la el e f mica si doza aia nu-l afecteaza. Cica e usor metabolizat...Ce sa zic eu cred ca in caz de urgenta trebuie sa luam astea care sunt cat de cat safe dar sa nu exageram dozele si concentratiile.

500mg este extra strngth -

Citat:
citat din mesajul lui anka-maria

Oameni buni, mie vaca aia de moasa mi-a zis ca pot sa iau paracetamol cat vreau. Drept ii ca n-am luat decat de vreo 2 ori cate o jumatate, dar aia imi zicea ca pot sa iau pana la 4 pe zi!
Io i-am zis ca ma doare burtica si ma asteptam la ceva similar cu No Spa (imi aduc aminte ca si in Franta se dadea Spasfon care era No-spa). Si cand m-a auzit ca ma doare a zis sa iau paracetamol.
Lorich, io-s nebuna care vrea sa vina in Ro sa nasca dar crede-ma ca nu vrei sa schimbi cu mine. Acilea la mine in sat nu se face epidurala si n-au nici echipa de chirurgi care sa fie noaptea disponibili. Ca sa nu mai zic de sistemul asta cu moasele, care e infect. Moasele sunt foarte bune in caz de nasteri fara probleme. La cea mai mica problema iese urat si pana ajungi la spital sau te vede un medic...
Io am numai colegi barbati, sunt singura femeie din departament (si din proiect) si cu toate astea stiu cum s-au derulat nasterile la majoritatea nevestelor (asta ca sa vedeti cat de implicati sunt barbatii in treaba asta). Si mai toti barbatii au injurat sistemul or fi ei mai sensibili
Aoleo, pt listuta: UM 17.04.2010

---------------
Just me

Mergi la inceput

Hai ca am scris azi....cat pentru toata ziua

mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lili_g

Ati incercat tarate inmuiate amestecate cu miere?
Adica pui tarate si peste ele apa calduta sau ceai, le lasi o ora la inmoui si dupa aia pui miere si nuci macinate daca aveti. Dimineata pe stomacul gol. Eu la copii le dau ulei de in presat la rece sau seminte de in macinate prin rasnita de cafea, amestecate cu miere de albine sau suc de prune. 2-3 linguri inainte de masa/2ori /zi (pt adulti). Noi il numim "maclavais" Functioneza, dar trebuie luat macar 4-5 zile la rand.

Citat:
citat din mesajul lui Codruta84

Citat:
citat din mesajul lui andri31

vreau sa va intreb si eu ceva , mai indiscret
stiu ca e normal sa mergi zilnic la buda
voi in perioada asta chiar mergeti zilnic , ca eu sunt mai tot timpul . tot incerc din alimentatie dar mai devreme de 2-3 zile.. nimik.

scuze de detalii si daca e urat ce spun ma scuzati va rog.

mami 13+
lumina si putere

Da si eu am problema constipatiei, am incercat toate metodele: supozitoare cu glicerina, forlax, restu nu sunt indicate ptr gravide.

Alimentatie: fructe, legume, deastea si nimic....
Spor si tie, poate tu reusesti cu ceva

Codruta cu de 19+

Si mie mi-a fost recomandat ileiul de in pentru constipatie insa aveti mare grija la gravide uleiul de in da contractii, am aflat dupa ce am luat vreo 2 saptamani ulei de in.

Codruta cu de 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Codruta84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui shubulina

Mie de cand cu sarcina mi s-a reglat digestia mama-mama.Ceas sunt,la 30 in dupa trezire,la baie cu mine.Sunt o fericita din ce va citesc pe voi.

15+

Cu Dumnezeu inainte!

Ana

Ce pot sa iti zic, si mie mi se regrase tranzitul intestinal de la sarcina insa minunea a tinut pana in saptamana 17. Inainte sa am bebe in burtica eram constipata dupa ce am ramas insarcinata mergeam zilnic chiar de 2 opri uneori, eram tare fericita dar dupa cum am spus fericirea a durat pana in saptamana 17 Ster ca tu sa ai mai mult noroc.

Codruta cu de 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

Am patit o mare belea! Pt ca imi era mare pofta de fructe, am fost la piata, si cu multe plase in maini am calcat stramb( bine ca nu am cazut) , dar acum madoare glezna si s-a umflat putin de tot. Ce ma sfatuiti sa pun acolo? Gheata o fi buna?

Mutatia Factor Laiden heterozigot, 16 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

fetelor noi ne batem pe stikul de net
de cand cu pana de curent nu ne mai merge netul si stam 2 magari p un pai

m am uitat la vreo 2 filme cu madam angelica lui pitt

andri n am visat niciodata ca voi avea gemeni, acum asa ma bucur mai ales dupa ce in iarna am pierdut o sarcina, am primit 2 bebei in schimb

+16 si mami de Vlad (12.12.1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dangabriela

Am patit o mare belea! Pt ca imi era mare pofta de fructe, am fost la piata, si cu multe plase in maini am calcat stramb( bine ca nu am cazut) , dar acum madoare glezna si s-a umflat putin de tot. Ce ma sfatuiti sa pun acolo? Gheata o fi buna?

Mutatia Factor Laiden heterozigot, 16 +

pune gheata si o fasa elastica daca ai
eu patesc din astea mereu

+16 si mami de Vlad (12.12.1999)

Mergi la inceput