am o mare problema

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Revin, din ce in ce mai revoltata ...adica toti cei 4 bunci ai copilului tau muncesc, castiga banii aia si tu ai pretentia sa ti-i dea tie, care esti cu 20 de ani mai tanara decat ei si stai acasa ... si esti in culmea depresiei ca nu te mai ajungi cu banii si asta din cauza soacrei care nu vrea sa iti dea si a socrului care cand vine in Romania isi cheltie banii LUI, pe tot felul de chestii ...ce nesimtire Domnule in familia sotului tau - adica sa tina socrii tai la banii LOR, sa se lafaie soacra in atata spatiu, sa isi cheltie socrul banii castigati in Franta ...toate astea in loc sa iti dea tie ca sa stai acasa ...ntz, ntz, ntz ...

Ca sa ai mai multi bani exista doua variante :
- ori iti maresti veniturile
- ori reduci cheltuielile

Ti s-au dat sfaturi de reducere de cheltuieli ... ca sa maresti veniturile, trebuie sa muncesti mai mult si TU si sotul tau ... Tu pui mana si iti cauti serviciu, sotul tau pune mana si ori isi cauta un serviciu mai bine platit, ori isi mai ia inca un serviciu. Nu are nimeni obligatia sa va dea voua bani nemunciti de voi dar munciti de altii. Nu poti reprosa nimanui nimic, nu ai dreptul asta.
Sa nu veniti sa imi spuneti ca nu se gaseste de munca in Romania, ca nu cred ...poate se gaseste mai greu, poate iti trebuie o relatie, poate la inceput trebuie sa faci ceva car enu tine de specializarea ta ... nu stiu, dar trebuie schimbata mentalitatea asta "sa mi se dea". Spui ca e tara de kkt si ca se da spaga peste tot ? Pai din cauza asta, pentru ca nimeni nu se gandeste cum sa munceasca, toti se gandesc cum sa primeasca ... iti doresc sa ajungi in tari unde nu se da spaga, sa vezi ce te scoli dimineata si muncesti cate 12 ore pe zi si nu iti mai da nimeni nimic ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_satena
vreau sfaturi cum sa il fac pe sotul meu sa vorbeasca cu parintii lui sa se faca inteles ca nu se poate descurca singur(mai ales ca are si niste probleme de sanatate-epilepsie in urma unui accident care l-a avut in Maroc cand statea acolo)va rog niste sfaturi.

sfaturi poate da oricine, insa cel care le aude trebuie sa le accepte si sa le aplice. ceea ce, din umilele mele cunostinte, e aproape imposibil. stii de ce? ptr ca dorinta de a face ceva/de a schimba ceva, trebuie sa vina din interiorul acelei persoane.
eu pot pana la anul si la multi ani sa-i spun ceva prietenei mele, daca ea nu vrea/nu poate/nu-i de acord/nu.../nu..... degeaba imi raceasc gura. dorinta de schimbare trebuie sa vina din om, el trebuie sa constientizeze, sa doreasca si apoi sa inceapa sa schimbe. altfel, totu-i vorba'n vant.

cred ca cel mai indicat pentru voi, in situatia de fata, este sa aveti o discutie serioasa amandoi, sa vedeti ce solutii exista, le discutati, va puneti de acord si treceti la practica.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Pentru Buflea nu am spus sa mi se dea pe de-a pleasca asa(scuzati expresia)doar ca sunt anumite lucruri care ma deranjeaza si eu am muncit pana sa raman insarcinata si munceam de la 7 dimineata la 10 seara si nu imi dadea nimeni nimic,facultatea eu mi-am platito singura,m-am referit la faptul ca socrul meu isi ajuta ceilalti copii doar pe el nu il ajuta pentru ca ma luat pe mine si nu inteleg de ce ,fiecare om a fost ajutat la inceput nu pot sa cred ca tu ai plecat asa vorba aceea din popor caine sur la vanatoare,nu am spus eu stau acasa ca o regina ceilalti din jurul meu sa fie la picioarele mele,si eu stiu ce inseamna aia munca,doar ca,cand vezi anumite situatii te revolti,si inca ceva sa iti mai spun daca nu ai mai venit de mult in Romania sa vezi care este situatia citeste la pagina 2 sau 3 sa vezi ce scrie o fata acolo ca ti se cere spaga,si eu am facut multe schimbari asta pentru ultima fata care a scris si imi doresc sa fac schimbari dar dupa cum am mai spus si repet sa duci copilul undeva fie cresa gradinita etc toti iti cer spaga asa este sistemul la noi,poate va voi parerea o copila dar ganditi-va daca voi ati fost sau nu ajutate lqa inceput nu toata lumea are noroc.Si am incercat sa ma angajez dar sunt legata de maini si de picioare ca asta mica nu are cu cine sa stea si la cresa(REPET)trebuie sa dai binecunoscuta SPAGA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Alina, ce facultate ai?, sau ma rog, ce competente. Poate stii vreo meserie care se poate practica si de acasa Te-ai gandit la asta?
Oricum, eu zic sa-ti iei gandul de la ajutorul socrilor sau altcuiva, sa nu te bazezi niciun pic ca l-ai putea obtine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Deci, din ce am citit pana aici vad ca tu vrei un sfat cum sa-i faci pe parintii sotului sa va dea bani, sa va ajute etc, nu cum sa-ti imbunatatesti viata altfel, muncind de exemplu...deci ceea ce vrei tu, sa-i obligi pe altii sa va dea asa de amorul artei nu se poate.
Cu cresa, eu zic sa insisti, sau trebuia sa insisti in perioada inscrierilor, vezi de care cresa apartii si stai pe capul lor pana iti primesc dosarul, nu cred ca tu te-i dus cu copilu in brate sa-l inscri si directoarea cresei ti-a zis sa vi cu pila si cu spaga...eu nu cred asa ceva, eu cred ca pilele si spagile merg pe alta linie decat cea normala si in general sunt din auzite ca asa a dat x-ulescu si se mai si lauda. Cel putin in perioada asta nu mai risca nimeni spagi, nu-si mai risca nimeni postul pentru o reclamatie....

Deci gasesti solutii, gasesti solutii impreuna cu sotul tau ca cu el te-ai maritat nu cu ma-sa, tac-su, cu el ai facut copilul, ca ai tai au ales " sa va ajute" treaba lor, dar dupa cum vezi nu au facut bine, ca daca tu stiai ca in viata te bazezi doar pe tine si nu e obligat nimeni sa te tina acasa ca esti tanara cu copil poate acum situatia era altfel.

Si eu am stat in casa cu tata vitreg, cu surori vitrege, in casa mamei mele si mi-am luat talpasita cat de repede am putut, nu stiam cum sa ajung mai repede pe cont propriu...ca pana la urma mama te accepta cu tot ce vrei si ce nu vrei, dar omul ala oricum ar fi e tot un strain care nu e obligat sa te suporte ... iar mama ta si el au tot dreptul sa aibe o viata linistita odata ce copii au ajuns la maturitate, au dreptul sa-si aline unul altuia singuratatea si apoi batranetile, si au dreptul sa traiasca cum vor din veniturile lor!

mamica de printesa Maria si 30s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_satena

Pentru Buflea nu am spus sa mi se dea pe de-a pleasca asa(scuzati expresia)doar ca sunt anumite lucruri care ma deranjeaza si eu am muncit pana sa raman insarcinata si munceam de la 7 dimineata la 10 seara si nu imi dadea nimeni nimic,facultatea eu mi-am platito singura,m-am referit la faptul ca socrul meu isi ajuta ceilalti copii doar pe el nu il ajuta pentru ca ma luat pe mine si nu inteleg de ce ,fiecare om a fost ajutat la inceput nu pot sa cred ca tu ai plecat asa vorba aceea din popor caine sur la vanatoare,nu am spus eu stau acasa ca o regina ceilalti din jurul meu sa fie la picioarele mele,si eu stiu ce inseamna aia munca,doar ca,cand vezi anumite situatii te revolti,si inca ceva sa iti mai spun daca nu ai mai venit de mult in Romania sa vezi care este situatia citeste la pagina 2 sau 3 sa vezi ce scrie o fata acolo ca ti se cere spaga,si eu am facut multe schimbari asta pentru ultima fata care a scris si imi doresc sa fac schimbari dar dupa cum am mai spus si repet sa duci copilul undeva fie cresa gradinita etc toti iti cer spaga asa este sistemul la noi,poate va voi parerea o copila dar ganditi-va daca voi ati fost sau nu ajutate lqa inceput nu toata lumea are noroc.Si am incercat sa ma angajez dar sunt legata de maini si de picioare ca asta mica nu are cu cine sa stea si la cresa(REPET)trebuie sa dai binecunoscuta SPAGA.

Ai dreptate sa te deranjeze ca socrii tai ii ajuta pe altii dar asta nu iti da dreptul sa le pretinzi acelasi ajutor. In definitiv, socrii tai fac ce vor cu banii lor, pot sa ii dea si la cersetori ... nu e treaba ta.
Ai mentalitate TOTAL gresita - ca toata lumea a fost ajutata la inceput ... ajutorul se primeste nu se impune. Nu te baza pe altii - bazeaza-te pe tine si ceea ce vine de la altii o sa fie o placere. In momentul de fata, tu primesti de la altii si esti tot nemultumita ca nu ti se da mai mult. Si ce ma socheaza este ca ti se pare ca meriti ajutor, pentru ca "toata lumea a fost ajutata la inceput".

Sa stii ca eu ii dau dreptate soacrei - cand a zis ca in situatia voastra nu era vreme a copilului ... evenimentele in viata se fac planificat, mai ales in ziua de azi cand poti planifica un copil. Fara o camera a voastra (inchiriata sau proprietate), fara un serviciu, cu venitul sotului mic - la ce v-a trebuit copil ? Ca acum sa cereti in stanga si in dreapta sa va ajute altii ? Dar in fine, e tardiv acum, sa fie copilul sanatos ... Te duci la cresa si daca nu se poate fara spaga, ceri un imprumut de la mama, de la soacra, si dai spaga ...rezolvi copilul si apoi te duci la serviciu si returnezi imprumutul ... nu stiu, solutii exista, mai greu la inceput, dar exista ... ai un sot, ai un copil, ai o profesie - e cazul sa te desprinzi de mama si de soacra si chiar daca dormi pe jos, macar dormi intr-o camera care stii ca e a ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Ca sa mai completez, cunosc familii care traiesc cu mai putin de 1500 de lei, sireusesc sa se organizeze foarte bine, au copii curati, imbracati, ei muncesc cinstit , si pentru salariile alea stau si cate 10 ore la munca, copii merg la cresa si stiu sigur ca nu au bani de spaga.

Si nu TOATA LUMEA a fost ajutata la inceput ( oricum la voi nu mai e un inceput, eu un inceput il consider pana la casatorie, ai facut nunta, ti-ai facut familie inseamna ca esti in stare sa te intretii si sa-ti intretii familia, oricum dupa o varsta mi se pare penibil sa mai astepti la parinti chiar daca ai sau nu familie ), deci multa lumea nu numai ca nu a fost ajutata dar li s-au pus si bete-n roate, aia care au parintii bolnavi, sau mai au frati in intretinere, sau parintii decedati sau...sau...ei ce sa mai zica, sa-i cera cui?

mamica de printesa Maria si 30s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

apropos de ajutat la inceput de drum in viata.
eu de pe la 16 ani am hotarat pentru mine, chiar daca am trait inca cativa ani in casa cu parintii. la 22 de ani mi-am cumparat apartamentul meu. de atunci incolo am tot lasat si inceput noi drumuri in viata, pe munca mea, cu hotararile mele. si la patruj de ani am schimbat iara macazul in viata. acum, sotul meu, trecut bine de patruj de ani, face o noua calificare, dureaza 16 luni, apoi ia o alta liceenta.
multi ne-au spus ca suntem nebuni si ne place sa traim periculos (in opinia lor de oameni care n-ar schimba nimik in vietile lor). chiar si tatal meu ne spunea acum vre-o trei ani sa ne mai "potolim" ca avem copii....bla bla. "daca e nevoie si la 70 de ani, incep o alta viata, in alta tara, cu noi orizonturi".

atata timp cat stau in picioare si sunt stapana pe hotararile mele, nimik nu ma va darma, nu ma va ingenunchea. sanatate sa fie, ca de restul ma descurc!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

alina,
hai s-o luam usurel si sa incercam sa te ajutam. cresa se pare ca e o mare pb. exista variante.incearca printre prietene, in parc, anunturi etc sa gasesti o mama care e in postnatal si sa accepte sa duci copilasul la ea dimineata si sa-l iei cand vii de la job, in schimbul unei sume de banii, lunar. stabiliti o suma sa fie convenabil pt amadoua. tu ii pui in rucsac pampers etc si daca femeie e de acord ii poti trimite si mancare pt fetita.poti sa mergi pe varianta asta pana fetita e destul de mare sa mearga la gradinita, unde presupun nu m e spaga. aici, in canada, sua e ceva f obisnuit.
rezolva pb asta si apoi cu jobul - netul, colegi, prieteni, ziare, te duci direct la firme, bati la usa ., da-le telefoane. n-o sa fie din prima. daca nu gasesti in domeniul tau cauta orice si apoi fa un curs de recalificare , cu ce se cauta in mom asta in piata.
bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Alina,tu de fapt sfat pentru ce anume ceri?
Hai sa iti spun situatia mea ... Noi locuim patru persoane in apartament : eu,sotul,copilasul de 10 luni si fratele sotului. Au aparut probleme la mancare,plata intretinerii( sa o impartim la patru,ca si asta mic consuma apa,face gunoi,etc,etc,lucru cu care nu au fost socrii de acord),plata internetului,curentului,in sfarsit,plata a cam tot,pentru ca noi ,eu si sotul,cumparam mancare,detergenti,solutii de insecte si ce mai cumparam prin casa,si nu ne mai ramanea nimic. Atunci am tras linie,am facut sedinta cu cumnatul si sotul,si am discutat problemele. Am facut un calcul cam cat ar veni pe luna pentru cheltuielile fixe gen intretinere,curent,internet,plus o suma pentru celelalte consumabile din casa. Nu am putut sa il dau la o parte,sa isi faca singur mancare,as fi simtit ca am chirias in casa,nu cumnat,dar se simte la bani. Si noua in casa ne intra tot cam 1500 ron pe luna,in plus fata de cumnat platim pampersi,lapte,fructe si legume pentru copil, hainute,etc,dar ne descurcam. Nu avem cui sa pretindem ca trebuie sa ne ajute, tatal meu nu are de unde,la socri nu as indrazni,ne-au cumparat casa. Zi multumesc lui Dumnezeu ca nu stai cu chirie,nu o mai platesti si pe aia in plus,ai un acoperis deasupra capului , ai unde iti culca copilul seara.
Solutii s-au dat,ramane acum la alegerea ta ce iei din ele,care ti se pliaza pe problema ta,pe timpul tau,pe felul tau de a fi. Uneori iti mai trebuie si cate un sut in fund,ca sa faci un pas inainte.
Oricum,sfatul meul,ca asta vrei,este sa discuti intai cu sotul,sa vezi cam care ar fi rezolvarea,dupa aceea sa discuti cu parintii,sa le propui solutia,faceti un calcul si vedeti exact care este partea voastra si sunt convinsa ca nu se vor supara cand le veti spune ca va trebuie bani si sa mai scoateti uneori copilul la un suc.
Si asta cu "de ce ati facut copil daca nu aveati bani" e discutabila,la noi de exemplu a venit neprogramat,se putea si mai tarziu cand poate o sa fim mai realizati,asta nu inseamna ca ne apucam cu mainile de cap si ne plangem ca nimeni nu ne da,nimeni nu ne face.
Asadar,Alina draga,daca nu discuti cu familia nu faci nimic.

Lali mami de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
Ajutati-l pe Siluan

Mergi la inceput