Ulei de in sau seminte de in ?
Raspunsuri - Pagina 2
Alizee spune:
Denizel, trebuie sa manance carne; de aceea i-am scos puiul ( pe care nu-l mai vrea ) si ii dau peste, vita, gaina. Cand nu vrea carne, ii fac omleta.
Observ ca a inceput sa mai puna carnitza pe ea si sa prinda puteri, de cand ii dau iarasi cereale zilnic : dimineata o lingurita de hrisca in lapte, seara fulgi de grau cu tarate si fulgi de porumb.
Ii voi da si un mix din mai multe cereale, cumparate de la Plafar. Pana acum, nu le-a vrut, neavand indulcitori. Dar vad ca a inceput sa le pape, ceea ce e foarte bine pt sanatatea ei.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
inaioana spune:
Exista in magazinele DM seminte de in deja pisate ( nu praf, doar..stalcite bine). Alea se pot pune peste/prin orice. Daca le dam intregi, nu au niciun efect, nu se digera.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Denizel, trebuie sa manance carne; de aceea i-am scos puiul ( pe care nu-l mai vrea ) si ii dau peste, vita, gaina. Cand nu vrea carne, ii fac omleta. Observ ca a inceput sa mai puna carnitza pe ea si sa prinda puteri, de cand ii dau iarasi cereale zilnic : dimineata o lingurita de hrisca in lapte, seara fulgi de grau cu tarate si fulgi de porumb. Ii voi da si un mix din mai multe cereale, cumparate de la Plafar. Pana acum, nu le-a vrut, neavand indulcitori. Dar vad ca a inceput sa le pape, ceea ce e foarte bine pt sanatatea ei. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Allinta, s-ar putea ca fetita ta sa fie slabuta din cauza ca are un regim hiperproteic.
Se exagereaza pe tema nevoii de muuulte proteine a organismului.
Daca mananca seminte de in, lactate si cereale integrale (plus, probabil, vegetale) de ce sa mai manance si carne in ziua respectiva?
Tu faci cum crezi ca e mai bine, desigur, dar ai grija, fa un calcul orientativ zilnic, un aport prea mare de proteine poate afecta rinichii.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Alizee spune:
Inaioana, multumesc pt informatie; nu stiam a exista seminte deja macinate. Voi cauta la Plafar, probabil faina de seminte de in.
Denizel, fetita e slabuta fiindca mai mult nu mananca. Iar cand e la gradinita, mananca si mai putin. Lipsa poftei de mancare a fost cauzata de giardia tratata incorect de o pediatra. De abia acum, cand am reusit sa gasesc o doctora buna, a scapat copilul de parazitii intestinali.
A reinceput sa se hraneasca mai bine de curand, dupa ce i-am reintrodus in alimentatie cerealele si iaurtul, zilnic + fructele. Inul inca nu am ajuns sa-l cumpar.
Eu ii pun zi de zi sa manance ceea ce consider ca are nevoie, iar ea mananca atat cat vrea sau poate.
I s-au facut o multime de analize; nu i s-a gasit decat aceasta giardia + lipsa de fier si calciu ; nu are probleme de functionare a organelor, din fericire.
allinta
Alizee spune:
De 2 zile, ii dau dimineata pe nemancate, o lingurita de ulei de in. Nu ii displace gustul, desi mie imi pare oribil.
Deja nu mai este constipata.
allinta
patou spune:
Citat: |
De 2 zile, ii dau dimineata pe nemancate, o lingurita de ulei de in. Nu ii displace gustul, desi mie imi pare oribil. Deja nu mai este constipata. |
grozav! daca nu mergea ma gandeam sa-ti recomand clorura de magneziu - cu ajutorul careia am reusit sa-mi fac familia sa faca coada la baie (inclusiv soacra ) - le-am preparat din greseala o doza usor mai mare
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
grozav! daca nu mergea ma gandeam sa-ti recomand clorura de magneziu - cu ajutorul careia am reusit sa-mi fac familia sa faca coada la baie (inclusiv soacra ) - le-am preparat din greseala o doza usor mai mare |
allinta