Nasterea la Medlife (18)
Raspunsuri - Pagina 11
cori_mic spune:
Am revenit .
Patricia, multumesc frumos de urari, asa sper si eu.
De cosulet eu nu ii cumpar, i-am cumparat mobila cu patut cu saltea de calitate pe care il poate folosi pana la 4 ani. Stiu si eu ca ei se simt mai bine in spatiu mic, dar conteaza foarte mult cum il inveti si s-ar putea sa ai surprize cand incerci sa faci mutarea de la cos la pat, asa daca il pui de la inceput oricum se obisnuieste si in cateva zile il va asocia cu somnul. In cartea dr-lui Spock recomanda folosirea cosului doar in timpul zilei pt a creea diferenta intre somnul de zi si de noapte.
Alina sunt super lucrusoarele si am vazut niste genti de scutece (am si eu o problema..), dar nu e greu sa comanzi din america? - TVA, taxe de vamuire si chematul in vama pt vamuire... Sau nu se face asa? Doar de la Victori's secret mai comand cand imi plac mult dar stiu de la inceput ca le platesc dublu...
Eu am comandat din Anglia ptr bebelina sacii de dormit din lana de merino despre care am mai spus http://www.merinokids.co.uk/DESIGN+AWARDS.html
si biberoanele care sunt recomandate de pediatrii in America si Anglia ptr ca nu il fac pe bebe sa renunte la san prin felul in care trage laptele- are 2 tetine
http://www.breastflow.co.uk/.
Si tare ma tenteaza linia asta de cosmetice organice, dar stiu ca e greu sa comand mereu asa ca inca ma gandesc...Au 0 gradul de risc pe cosmetic data base.. mustela are si 9 la unele produse.
http://www.earthmamaangelbaby.com/angel-baby
Hai ca cred ca v-am ametit. Cand incep nu ma mai opresc..
Cori 34+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
patriciadic spune:
cori mic - multumesc de informatiile share-uite.
Mi se par super tari biberoanele alea. Eu mi-am luat de la avent, dar astea mi se par de o mie de ori mai bune, dar nici nu auzisem de ele.
Tu ti-ai luat doar biberoane sau mai multe? Am vazut ca aveau o trusa intreaga la 100 lire. Foarte atractiv.
Sacii cum sunt? Cat ai dat pe unul? Nu am apucat sa ma uit chiar la toate.
Ana_Perianu spune:
sincer eu nu am mai comandat din america ... e prima oara; si recunosc ca mi-au placut asa mult produsele ca nu m-am gandit la cost final
Dublu zici ? eu am comandat de vreo 800 dolari ... deci ma astept la ceva. Transportul mi l-au rezolvat din america si e 52 $.
Vaaai, am uitat complet de merinokids, la prima sarcina ii descoperisem dar intre timp am uitat de ei, si acum incepusem sa ma uit de ceva produse speciale de infasat, pt ca eu chiar cred ca bebe se poate linisti infasat ...
de sticlele astea de lapte nu am auzit ... ti-a spus cineva ca ar fi asa minunate ?
Ai comandat deja si merinokids si biberoanele ? Daca nu, m-as baga si eu ...
cori_mic spune:
Neata!
Cu biberoanele eu am fost tare disperata sa caut ceva care sa sustina alaptatul la san (o prietena a avut mari probleme dupa ce i-a dat lui bebe biberon de 2 ori pt ca pur si simplu avea treaba in oras, dupa nu a mai acceptat san si era sa piarda laptele..plansete, chin de ambele parti, in fine in final a luat iar san dar am ramas socata) si am citit o groaza pe forumurile din america - erau vreo trei optiuni, intr-n final ma hotarasem la unele Adiri foarte apreciate de vedete.
Intamplarea a facut ca o colega de lucru sa aiba cumnata in America insarcinata si ea si s-a dus sa viziteze maternitatea la care naste, acolo i-au atras atentia ca daca vrea sa alapteze singurele care se apropie nu ca forma, ci ca fel in care trage lapticul sunt astea. In plus ei le folosesc in spitale ptr bebeii cu probleme de suctie ptr ca invata cum sa traga lapticul. La cursurile prenatale tot astea le sunt recomandate. De-asta le-am luat.
Dar sa stiti ca atunci cand alegeti biberonul trebuie sa tineti cont de cum il veti folosi adica daca vreti sa alaptati exclusiv san, sa alternati sau doar formula. Astea sunt bune in primele doua cazuri. Si sa mai stiti ca sunt multi bebei care nu mai accepta san cum le dai biberon de cateva ori ( e mai usor sa bea din bibe, laptele le curge singur in gurita), dar sunt si altii care n-au nici o treaba sa le alterneze. Eu sunt setata pe alaptat la san asa ca nu am vrut sa risc..
cori_mic spune:
De comandat, eu le-am primit deja, dar nu conteaza cate pers fac comanda ptr ca daca iei din Anglia fiind UE nu platesti nimic mai mult decat transportul ala initial (ca si in Romania) si iti vin acasa sau la posta de care tii. De-asta am zis de America, pachetele care vin de-acolo vin la vama ( aero Baneasa) si suplimentar costurilor initiale trebuie sa mai platesti TVA 24%, costuri vamale si alte taxe, te pun sa desfaci pachetul acolo sa verifice ei.. ce mai, o placere. Exista si cateva exceptii cum e Victori'a Secret care exporta frecvent in Europa si au intelegeri cu vama, adica toti pasii pe care ii parcurgeai acolo ii parcurgi cu curierul si ii dai lui banii, dar astea sunt rare. De-asta cand comanzi sa verifici bine daca nu gasesti produsele si pe siteuri din UE, e mai putina bataie de cap.
Deci eu am luat 6 bibe (3 mici, 3 mari bpa free) si tetine de schimb si perie de curatat de pe Amazon co uk si saculetii de pe Merinokids co uk si nu au fost probleme, au ajuns in 3 zile lucratoare si de saculetii aia sunt indragostita .
Patricia nu mai stiu cat am dat ca am luat multe chestii si am platit odata dar scrie pretul pe site in lire si dai pe convertor monetar si iti da in lei. Transportul pe amazon a fost 9 lire, pe merino am uitat . Sacii sunt din lanita f f moale care regleaza perfect temperatura corpului, am luat 2 - un Cocooi Sleeping Bag (0-3m) si 1 GoGo Bag pe care il folosesti pana la 2 ani. Mi s-a parut mai simplu decat sa stau sa ma gandesc eu cate paturi sa pun, daca ii e cald sau frig,sa-mi fie teama ca isi acopera fata si nu poate respira.. astea regleaza temperatura perfect si dc sunt 18 grade si 30.
cori_mic spune:
Aoleu, Patricia si tu esti gata si cu camera si cu hainute spalate..iar m-apuca disperarea . Sa vedeti voi cum nasc eu si o culc in cadita in prosop . Sapt viitoare varuiesc si imi vine tapetul.. pana ne mutam....
patriciadic spune:
Si eu am fost stresata cu amenajarea camerei lui bebe si m-am apucat de prin aprilie.
Dar de la o camera, ne-am extins cu renovatul in tot apartamentul.
De lucrusoare abia ieri m-am apucat si am spalat doar o masina, asa ca mai am foarte multe de facut....
Cori, eu zic sa stai linistita pt ca timp ai suficient. Abia ai timpul ocupat si nu te stresezi cu alte probleme. Asa nici nu o sa-ti dai seama cand trec zilele, plus ca este o atat de frumos sa aranjezi camera lui bebe.
Eu mai am si stresul ca de astazi intr-o saptamana sunt nasica, botezam o papusica :). Si astazi abia am fost sa luam de imbracat pt micutza, lumanarea am comandat-o, dar mai sunt o multime de lucruri de facut. Dar macar am mai scapat de stersul cu imbracamintea ca asta era cel mai important, mai ales ca am tinut sa mergem cu parintii copilului ca sa fie incantati ei in primul rand.
Acum ma gandesc cu groaza ca s-ar putea sa nu mai intru in rochita pe care mi-am cumparat-o pt ca am senzatia ca s-a mai marit burtica de 2 sapt de cand am cumparat-o. Plus ca mi-am luat incaltari cu toc f inalt si nu stiu daca voi mai fi in stare sa ma urc pe ele.
alinab2 spune:
Buna fetele,
Noi suntem bine, maine plecam acasa din spital. V-am trimis niste poze.
Singura mea problema e ca am facut rani la sani si nu prea mai pot sa ii dau sa suga si cred ca am lapte destul. Nu prea stiu cum sa fac, sunt disperata:(
In rest, totul ok. Si cu operatia merge ok, prima ridicare a fost un pic tragica dar acum mi-am revenit. Va povestesc mai pe indelete zilele astea cum a decurs totul.
Cami, felicitari pt bebel, sa fiti sanatosi amandoi si recuperare rapida!
Bubante spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinab2 Buna fetele, Noi suntem bine, maine plecam acasa din spital. V-am trimis niste poze. Singura mea problema e ca am facut rani la sani si nu prea mai pot sa ii dau sa suga si cred ca am lapte destul. Nu prea stiu cum sa fac, sunt disperata:( In rest, totul ok. Si cu operatia merge ok, prima ridicare a fost un pic tragica dar acum mi-am revenit. Va povestesc mai pe indelete zilele astea cum a decurs totul. Cami, felicitari pt bebel, sa fiti sanatosi amandoi si recuperare rapida! |
Bravo Alinaaaaaaaaaaaa!
Asteptam vesti cand vei putea sa intri.
Pupam fetele!
_
Raluca, cu Biliboi la purtator (30+)
melaniam spune:
Alina ne bucuram ca esti bine. Cu ranile nu stiu ce sa zic.... Am citit ca ar trebui sa stai cu sanii dezgoliti cat mai mult ca sa vindece repede. Daca te duci acasa ai putea sta. Si pe mine m-au durut destul de tare in primele zile si am crezut ca sunt rani, dar nu erau. Da-te cu Garmastan cat mai des. Altceva nu prea stiu ce sa zic....Oricum nu renunta. Incearca sa te mulgi daca nu-l suporti pe bebe, dar ca sa intretii lactatia. Daca pierzi startul cu lapticul, apoi e greu....
Pupici