Mabrouk Ramadan

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Alte acte de adorare care pot fi facute

La moschee

- Raspanditi salutul islamic "Salaam" la moschee
- Sponsorizati mesele de iftar la diferite moschei, daca exista posibilitatea
- Oferiti-va voluntara pentru curatarea moscheii dupa iftar
- Stati cu copiii in timpul rugaciunii de Taraweeh, asftel incat mamele (si toti ceilalti!) sa se poata ruga in khushu' si concentrare.
- Faceti un CD cu recitari frumoase ale Coranului si dua'a-uri in mp3 si distribuiti-le oamenilor in moschee

Acasa

- Faceti un program zilnic de rugaciune pentru celelalte surori din casa dumneavoastra - pregatiti iftarul si suhurul pentru ele
- Cautati dupa nou convertiti, cei care sunt noi practicanti sau oameni care si-au pierdut legatura cu comunitatea si invitati-i la masa de iftar si 'Eid.
- Ganditi-va la pentrecerea de 'Eid , cadouri pentru familie, sot, copii, vecini.

In timpul dumneavoastra liber

- Memorati versete din Coran - folositi resurse online
- Donati in fiecare zi haine, bani
- Faceti tawbah (cainta) si shukr (multumiri)
- Memorati Atributele si Numele lui Allah Preainaltul si insemnatatea lor
- Aflati cine este bolnav in zona dumneavoastra sau in spital si mergeti in vizita la ei
- Intotdeauna pastrati-va limba inmuiata cu dhikr si pomenirea lui Allah Preainaltul. Spuneti subhanAllah, alhamdulillah, la ilaha ilallah, Allahu Akbar si dati salam Profetului (Pacea si binecuvantarile lui Allah sa fie asupra sa !) in timp ce gatiti, faceti curat, sunteti la volanul masinii etc si fie ca Allah Preainaltul sa faca aceste cuvinte grele in balanta dumneavoastra in Ziua Judecatii.

Sursa :http://www.habibihalaqas.org/

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Gabriela
26 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Gabi ,muuult de tot.
Oare pe unde`i Happy a noastra?E bine,sanatoasa?In plus ne lipsesc povestile ei frumoase.
Happy,tinete`te tare cu credinta si ultimele zile de post sa ne aduca iertarea pacatelor anterioare si o viata mai buna ,mai pioasa si mai...pe placul lui Allah Subhana Wa Taala!

Mergi la inceput

Uite ca am ajuns aproape de final.Au mai ramas 4 zile ,deja se simte sarbatoarea in aer dar totusi e si putina tristete.Tristete pt. ca luna cu cele mai multe binecuvintari,luna in care Portile Raiului sunt deschise iar cele ale Iadului inchise si Shaytanii ferecati,luna in care orice binefacere ni se multiplica de 10 ori,luna linistii absolute e aproape de sfirsit.
Oare ne-a fost acceptat postul ,oare ne-au fost acceptate faptele,stradania?
InshaAllah!Poate nu ne-am ales doar cu foamea si cu setea.

Happy,in seara aceasta mergi la Iftar?Noi am fost!Ultimul Iftar pe anul acesta si a fost cam trist,asa am simtit eu.Oricum peste 4 zile avem bucuria Eid-ului si apoi o iesire la picnic sau bbq (sa mai mincam si ziua,nu numai noaptea) si pt. copii se anunta o zi cu multe bucurii.Acum planuim unde`i ducem si ce cadouri sa le pregatim.
Fie ca cele 4 zile ramase sa va fie tuturor pline de sawab,fapte bune ,rabdare,milostenie,rugaciune si cainta curata.
Si Allah subhana wa taala sa ne rasplateasca eforturile ,sa ne intareasca sufletele si sa ne fereasca de Shaytan.

Sa nu uitam ca dupa fiecare rugaciune Fard sa recitam versetul Tronului (dar si inainte de somn)

Allahu laa ilaahe illa huuel-haiiul-qaiiuum.La te-khudzuhu sinetu-ue laa neum.Lehu maa fis-samawati ue ma fil-erd.Men dze^lledzii iesfe`u indehu illa bi-idznih .I`alemu ma beine eidiihim ue ma khalfahum.Ue la iuhiitune bisei-im-min `ilmihi illa bima sa-e uesi`a kursi-iuhus-semawati uel-erda ue la ie-uuduhu hifzuhuma ue huel-aliiul-aziim.225

"Allah!In afara de El nu este Dumnezeu,Cel Viu,Vesnicul!Nici atipirea,nici somnul nu`L cuprind .Ale Lui sunt cele din ceruri si cele de pe pamint!Cine este acela care ar putea mijloci la El fara ingaduinta Lui?El le stie pe cele din fata lor si pe cele din urma lor.Si ei nu pricep nimic din Stiinta Sa in afara de ceea ce El voieste.Tronul Lui se intinde peste ceruri si peste pamint si nu`I este grea pazirea lor.El este Preainaltul,Maretul!"(Al-Baqara :255)

Mergi la inceput

Zakat ul-fitr

Zakat ul-fitr reprezinta un tip de sadaqah si trebuie platit de orice musulman, tanar sau varstnic, barbat sau femeie, liber sau sclav, la sfarsitul lunii postului (Ramadan). Al-Bukhari si Muslim au relatat de la Ibn 'Umar ca el a spus : "Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a poruncit fiecarui musulman, tanar sau varstnic, barbat sau femeie, daruirea unui sa'l de curmale si a unei sa' de orz drept zakat ul-fitr."

Scopul daruirii Zakat ul-Fitr

Zakat ul-fitr a devenit obligatoriu incepand cu luna Sha'ban a celui de-al doilea an hijrah. Scopul sau este curatarea celui care posteste de orice fapta sau vorba necuviincioasa si ajutorarea saracilor si a celor aflati in nevoi. Aceasta are la baza relatarea lui Abu Dawud, Ibn Majah si ad-Daraqutni, preluata de la Ibn 'Abbas. Mesagerul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) a poruncit zakat ul-fitr celui care posteste drept pavaza impotriva oricarei fapte sau vorbe nepotrivite si oferirea de hrana nevoiasilor. Este acceptata drept zakah de la persoana care o plateste inainte de rugaciunea de sarbatoare ('id salah) si drept sadaqah daca este platita dupa [aceasta] rugaciune.

Cine trebuie sa plateasca Zakat ul-Fitr

Zakat ul-fitr este obligatoriu pentru orice musulman liber care are o sa'zakat ul-fitr pentru de curmale sau orz si caruia nu-i trebuie nici lui si nici familiei sale pe durata unei zile si a unei nopti. Fiecare musulman liber trebuie sa ofere pt. sine, sotia sa, copiii si servitorii sai.

Cantitatea de Zakat ul-Fitr

Cantitatea obligatorie de zakat ul-fitr este de o sa' [1] de grau, orz, stafide, branza uscata de vaca (aqit), orez, grau sau alte produse asemanatoare considerate alimente de baza (qut). Abu Hanifah a spus ca este permisa oferirea valorii echivalente a zakat ul-fitr si ca in cazul in care platitorul ofera grau, este suficienta o jumatate de sa'. Abu Sa'id al-Khudri a relatat : "In timpul vietii Profetului (Pacea si binecuvantarea lui Allah sa fie asupra sa !) noi obisnuiam sa oferim drept zakat ul-fitr fie o sa' de mancare, fie o sa' de branza uscata de vaci, orz, curmale sau stafide, in numele fiecarui copil, varstnic, om liber (n.t., care anterior fusese sclav) sau sclav. Si am continuat sa facem astfel pana cand Mu'awiyyah a sosit la noi sa faca pelerinajul (hajj) si s-a adresat multimii de la amvon, spunandu-le : 'Am observat ca doua mudd [2] de grau in Siria echivaleaza cu o sa' de curmale.' [Si] oamenii au acceptat acest lucru." In ciuda acestui lucru, Abu Sa'id a afirmat : "Am continuat sa ofer asa cum eram obisnuit sa o fac, adica o sa', toata viata mea." Aceasta relatare este retinuta de majoritatea relatatorilor de hadisuri. At-Tirmidhi a remarcat : "Unii savanti au oferit o sa' din fiecare aliment [acceptat ca practica autentica]." Ash-Shaf'i si Ishaq au sustinut acest punct de vedere, insa alti invatati au oferit cate o sa' din fiecare aliment, cu exceptia graului, pentru care este suficienta o jumatate de sa'. Aceasta este opinia lui Sufyan, Ibn al-Mubarak si a invatatilor din Hufah.

Cand trebuie platit Zakat ul-Fitr

Juristii au cazut de acord ca zakat ul-fitr trebuie platit la sfarsitul Ramadanului. In orice caz, ei difera in ceea ce priveste momentul exact.

Ath-Thauri, Ahmad, Ishaq si ash-Shaf'i (in ultima sa opinie), precum si Malik (intro documentatie a sa) sustin ca timpul cand trebuie oferit este apusul Soarelui din noaptea in care se termina postul, deoarece acesta este momentul cand se termina postul lunii Ramadan. Abu Hanifah, al-Layth, ash-Shafi'i (in opinia sa de baza) si cea de-a doua documentatie a lui Malik sustin ca zakat ul-fitr trebuie oferit la inceputul diminetii (fajr) zilei de sarbatoare ('id). Aceste doua opinii diferite capata relevanta daca un bebelus este nascut dupa apusul Soarelui sau inainte de rasaritul zilei de sarbatoare, caz in care s-ar pune intrebarea daca zakat ul-fitr este obligatorie sau nu pentru nou-nascut. Conform primului punct de vedere, nu este, din moment ce nasterea s-a produs dupa timpul recomandat, insa in conformitate cu ce-a de-a doua opinie nasterea a avut loc in intervalul respectiv de timp.

Mergi la inceput

Ramadanul se apropie cu pasi grabiti de sfirsit!Inca o zi,sau poate nu.Pina la miezul noptii (azi 08/09/2010) inca nu vom sti daca maine este a 30-a zi de post sau prima zi a lunii Shawal.
Asadar este posibil ca maine sa postim sau sa sarbatorim Eid-ul.Daca maine este zi de post,Eid-ul va fi poimaine.

Happy,sper ca ai rezistat cu bine si fie ca Allah sa`ti accepte postul,truda, rugaciunile si dua.Fie ca din acest syam sa iesi numai cu fapte bune,cu sufletul linistit si cu balanta grea ,plina de sadaqa.
Eu personal iti multumesc pt. ajutorul tau,pt. cuvintele si povestile frumoase ale copilariei.mi-ai fost un real sprijin iar efortul tau m-a intarit si mai mult.
Allah fie multumit de tine si faca drumul tau catre El ,usor!

Daca nu reusesc aa mai scriu ,iti zic in avans "EID MUBARAK" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karis spune:

Eid Mubarak va spun si eu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Karis

Eid Mubarak va spun si eu.

multumim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crili spune:

Va doresc voua si tuturor musulmanilor, toate cele bune si doresc pentru noi toti o lume in care sa intelegem ca Dumnezeu e numai unul si ca ar tyrebiui sa eliminam ideile preconcepute despre musulmani, sau pe cele pe care interese meschine ni le inoculeaza. Cine nu a cunoscut sau nu a trait intr-o comunitate de musulmani, nu are dreptul sa ii judece. Si nici atunci. Eu am fost nevoita sa accept cu umulinta ca da, musulmanii sunt niste oameni mai buni si mai drepti decat noi, crestinii. Poate si pebtru ca in Coran Isus este recunoscut, pe cand cartile de invatatura crestina, scrise dupa aparitia Coranului, nu contin minima decenta si toleranta care sa fi determinat sa il recunoastem si noi pe profetul Mahomed.
Sa aveti parte de pace si liniste si sa ne ajute puterea divina si pe noi, crestinii, sa invatam cate ceva de la musulmani. Daca am reusi, lumea ar fi mai buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

Vreau sa transmit o urare pentru sarbatoarea musulmana unui partener de afaceri turc. Da' nu stiu cum. Nu pot sa-i adresez o urare musulmana, pentru ca eu sunt crestina (cum ar fi sa-mi ureze mie "Hristos a inviat" un musulman de Pasti - clar mi-as da seama ca nu stie ce spune) dar si "sarbatori fericite" mi se pare prea generala. Imi puteti da o sugestie, please, in engleza.

Voua va urez sarbatoar fericita, ca intelegeti voi ce vreau sa zic

Mergi la inceput