Tiganii cu pasaport romanesc

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Stiti ce ma amuza cel mai tare?
Ca cei care se bat cel mai aprig cu caramida-n piept ca trebuiesc ocrotiti tiganii, mangaiati parinteste pe cap si indrumati pe calea ce dreapta... locuiesc, in majoritate, in afara tarii. Evident, este infinit mai usor sa clampanim din gura/tastatura ca dumnealor (tiganii) sunt discriminati in Romania sau in restul Europei, ca tiganii sunt pusi constant la stalpul infamiei si tratati ca cetateni de ultima clasa, insa, daca acei vajnici partizani ai egalitatii sociale ar fi pusi in situatia de a conlocui permanent cu respectivii tigani, ma tem ca si-ar schimba brusc perspectiva asta "egalitarista".
... Multa, multa ipocrizie, din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama

AB_AC, nu cred ca e foarte important pentru cineva unde traiesc eu, deci va fi stegulet romanesc.
Ca platesc impozite statului roman... de notiunea de expat ai auzit? Oricum nu se compara la capitolul cinste cu cei ce se sustrag taxelor prin munca la negru....
Si vezi ca dupa tine a scris cineva din Franta, adica de la fata locului....

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Pentru tine se pare ca-i important steguletul. Eu sunt in Franta la fata locului ... dar tu nu citesti. Intamplarea face sa fiu un cetatean francez de origine romana care locuieste o jumatate de an in Franta si o jumatate in US. Ok? In plus stam si pe aproape cait si cu mine.

Faptul ca nu-s de acord cu tine nu-mi face parerea neavizata . Asta-i tehnica de comunicare totalitara. Nu combati ce spun ci incerci sa ma desfiintezi ca "dadatator cu parerea". Aceeasi remarca si pentru anca74.

Eu merg in centrul orasului meu frumos medieval si foarte turistic si da am tigani la cersit la biserica, la locurile de parking si uneori la mieunat la luna si la furat in magazine. Eu nu incerc sa va conving de nimic. Voi sunteti revoltate cum ca as fi ipocrita sau "iubitoare" de tigani. Eu mi-am spus civilizat parerea. O repet: daca tot se duc banii mei pentru ei, prefer sa se duca nu pentru a ii reprima ci pentru a-i educa.

Cat despre chestia cu expat-ul si impozitele catre .ro miriama ... intereseaza-te ca exista si acorduri ca sa nu fii dublu impozitat. Tarile lumii a treia poate nu au, dar cu EU, US, Canada, Australia, Japonia are pana si Romania acorduri de acest gen.

--------------------------------------------------------------------
Off-topic.

Am tot refuzat sa-ti aud tonul "superior". E inutil sa subliniezi cum muncesti cu "capul", cat platesti pentru asigurare, cum nu tai iarba, nu culegi capsuni, nu faci nimic "injositor", nu ,nu .... E normal sa nu lucrezi la negru si sa respecti legile, deci nu astepta vreo coronita (sau vreo compatimire ca esti silita sa fii cinstita).

Nu toti care cersesc pe strada sau spala vasele in restaurante or fi plecat de la Eton si or fi Eric Blair, mai cunoscut ca George Orwell, dar nu stii niciodata! Asa ca daca nu ai deja sansa ta de nemurire, putina modestie nu strica. Eu nu-s viitorul premiu Nobel, au Fields, nici vreun literar celebru ... asa ca nu ma socot superioara uman celor care-mi taie iarba. De fapt chiar imi place sa gradinaresc cu copiii. Prunca fiind adormeam de amiaza pe camp printre flori, greieri si fan proaspat cosit. Mai mare mai coseam cu elan de scolar in vacanta pana nu reuseam sa ma mai indrept de sale. Capsuni n-am cules, dar cirese, struguri, dovleci ... cu multa placere. Ce mi-ar placea sa merg o data la cules de trufe! Trebuie sa fie foarte fain sa tii porcul in lesa ca sa le gaseasca.
In general atitudinea asta de a-i dispretui pe altii nu dovedeste nimic. Orice ai face pe lumea asta merita sa-l faci bine si cu mandrie. Munca pentru mine poate fi o pasiune sau un mijloc, dar nu e un ideal de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Daca Franta a mai dat deja de cateva ori bani sa plece si tiganii totusi au reusit sa se reintoarca , e de rau.Pentru francezi nu pentru romani. Daca au invatat drumul nu se vor mai opri.Pe orice cale se vor reintoarce .Cand spun drum nu ma refer neaparat la sensul propriu al cuvintului ci mai ales la modul in care pot "ocoli" oprelistile birocratice.Probabil au "mirosit" deja cam cum se misca Franta in anumite perioade specifice din punct de vedere social si sa vina si sa accepte plecarea de asemeni luind banii ,la fix. La fel, stiu deja locurile in care trag, timpii de care dispun in fiecare loc , etc. Au retele deja acolo.
E bine pentru tarile din jur. Problema este cumva la altul in cotet.
Deci, este adevart ceea ce spune ABC .S-au dat bani si se vor mai da.Cu aceeasi bai ii poti educa .
Franta ii poate investi in educarea lor.Da, dar este o problema. ii fixezi acolo.In Franta .Ei se vor integra dupa 5-6 generatii.Nu mai repede. Nu stiu deci daca majoritatea contribuabililor Frantei este de acord ca generatia lor , a copiilor si a nepotilor lor sa suporte ceea ce suporta acum Romania din partea tiganilor doar in ideea complet fondata din punct de vedere moral ca fac ceea ce este corect politic sa faca.Doar in speranta ca peste o suta de ani, Miranda ii va multumi Frantei.

Mergi la inceput

Ioanadara exact. Prima oara au capatat bani in 2005 cred. Ii gaseai in Ile de France si cam atat. Atunci erau cativa. Apoi i-am vazut in Sud la cersit si parcat masini. Acum doi ani erau si in metroul din Marseille. Cantau. Anul trecut a incercat unul pe strada sa ma abordeze cu scheme romanesti cum ca a gasit un inel de aur si mi-l da mie.
Deci sunt ca sa zic asa in cucerire de piete de desfacere.
Asa ca din .ro aici e deja drum de transhumanta. In plus toata zona de Nimes, Arles, Camargue si evident in Catalonia franceza sunt tigani francezi.

Dar sumele de la buget pentru adunare, deportare si cei 300 resp. 100 sunt estimate in fata Senatului francez la 200-250 milioane euro. Este enorm. Cu asta le faci scoli si case in .ro (merci sunt aici Pirande si le dam si lor ajutoare de somaj). Ok? Aceeasi bani pot fi folositi si in educatie nu doar in ore suplimentare pentru politisti si chartere. Dar asta inseamna pentru Franta ca nu poti deporta voluntar, ca trebuie sa analizezi caz de caz ceea ce ei nu vor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Aaaa, stai asa : un amanunt(esential).Nu in Ro.Bani pentru educarea lor in Franta.
Daca iti faci iluzii ca banii in Ro vor ajunge acolo unde le e destinatia, gresesti. Doar daca se ocupa Franta de educarea lor acolo(si asa cum am explicat impamantenirea lor) nu se duc banii astia pe apa sambetei pentru ca daca iar se dau bani in Romania nu se face iar nimic asa ca ii pierdeti degeaba si tiganii se reintorc la voi. Deci, calculeaza iar, punand de data asta la socoteala si banii ce vor fi dati in Ro pentru educarea lor dar vor intra in buzunare mari de politicieni si banii pe care ii vor lua iar rromii in mana pentru periodicele reintoarceri in tara mama. Pentru ca si presupunand ca Franta va controla mai bine decat a facut-o UE banii dati Romaniei si se va reusi ceva, rromii care deja au gustat Parisul nu mai stau in banca in Ferentari nici daca-i platesti..
Uite, vom trai si vom vedea.Sa-mi spui tu mie peste 20 de ani:" mamaie ai vazut ca n-ai avut dreptate?" Au stat ei acasa si au invatat desi aveau reteaua pe Franta formata...Sa dea Dumnezeu sa fie asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Faptul ca nu-s de acord cu tine nu-mi face parerea neavizata .

Cat despre chestia cu expat-ul si impozitele catre .ro miriama ... intereseaza-te ca exista si acorduri ca sa nu fii dublu impozitat. Tarile lumii a treia poate nu au, dar cu EU, US, Canada, Australia, Japonia are pana si Romania acorduri de acest gen.

OspitalitateaGaiei

Complet off-topic: nu ti-am cerut nici o secunda sa fii de acord cu parerea mea. Libertatea de exprimare este garantata.

Ca sa fii linistita, in nici un caz nu-i vorba de dubla impozitare si nici de lumea a treia. Ba poate ca si conditii de trai e mai bine decat in Franta. Dar n-am sa-ti satisfac curiozitatea dezvaluind.

Inca o data, scuze de off-topic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miriama

AB_AC ...
Si vezi ca dupa tine a scris cineva din Franta, adica de la fata locului....

........

Complet off-topic: nu ti-am cerut nici o secunda sa fii de acord cu parerea mea. Libertatea de exprimare este garantata.

Libertatea de exprimare evident o am ... ca si tine. Ai tu dreptul si la manipulare :)) si la insinuare:). Dar si eu am dretul sa te citez, nu?

Cat despre unde stai. Putin ma pasa.

Citat:

Ba poate ca si conditii de trai e mai bine decat in Franta. Dar n-am sa-ti satisfac curiozitatea dezvaluind.

In mod cert stai "mai" bine ca-n Franta.:)) Esti "mai" orice ai face, oriunde ai fi.

Din punctul meu de vedere Franta nu e cea "mai", dar e frumoasa. US mi-e aproape de suflet. Romania copilariei mele e cea "mai" cu toate defectele si calitatile ei. Nu si cea de acum.

Ioanadara ce-o patimit si tara asta mey sa-i educe pe toti?:) Stii chestia cu s-a dus la Paris .. si s-a intors ...

Acum sa stii ca pomana au primit initial ca-i simpatiza lumea, acum nu prea. De aceea bandele au devenit mai fomiste si mai agresive si au intrat in vizorul electoral. Parerea mea e ca daca nu primesc nimic si-n plus din ce gasesc la ei le imputa pagubele se vor plictisi si tiganii. Exista multi tigani care au facut copii aici. Prin legea pamantului copiii lor sunt francezi. Ne ocupam de aceia si banii in .ro nu-i dadeam nimanui. Trimiteam niste legionari in .ro la construit in loc de Afghanistan. Ah nu ... oi fi eu utopica, dar eu incredere in politicienii romani n-am deloc. Cred ca fata de ei am asa o tendinta de epurare profesionala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Aaaa, stai asa : un amanunt(esential).Nu in Ro.Bani pentru educarea lor in Franta.
Daca iti faci iluzii ca banii in Ro vor ajunge acolo unde le e destinatia, gresesti. Doar daca se ocupa Franta de educarea lor acolo(si asa cum am explicat impamantenirea lor) nu se duc banii astia pe apa sambetei pentru ca daca iar se dau bani in Romania nu se face iar nimic asa ca ii pierdeti degeaba si tiganii se reintorc la voi. Deci, calculeaza iar, punand de data asta la socoteala si banii ce vor fi dati in Ro pentru educarea lor dar vor intra in buzunare mari de politicieni si banii pe care ii vor lua iar rromii in mana pentru periodicele reintoarceri in tara mama. Pentru ca si presupunand ca Franta va controla mai bine decat a facut-o UE banii dati Romaniei si se va reusi ceva, rromii care deja au gustat Parisul nu mai stau in banca in Ferentari nici daca-i platesti..
Uite, vom trai si vom vedea.Sa-mi spui tu mie peste 20 de ani:" mamaie ai vazut ca n-ai avut dreptate?" Au stat ei acasa si au invatat desi aveau reteaua pe Franta formata...Sa dea Dumnezeu sa fie asa.

Sigur ca se vor intoarce; trebuie sa fii naiv sa crezi ca se vor apuca de civilizatie si cinstenie cand le e mai pe plac si pot sa fie cum VOR ei, iar cineva ii mai si ocroteste. Prosti ar fi sa nu mulga bani daca tot li se ofera....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

http://stirileprotv.ro/video/nasterea-maicii-domnului-sarbatorita-cu-fast-de-romi-in-poiana-costesti/60444449

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dllc_mell spune:

da...cineva a spus aici ca tiganii nu au loc de noi!
Ai imaginatie...nu cumva o fi invers situatia?

Mergi la inceput