Ce fructe si legume papa bebelusul?

Ce fructe si legume papa bebelusul? | Autor: liliana2010

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamici
Copilasul meu de 8 luni jumate adora fructele si cateva legume, chiar din cele interzise sub 1 an. I-am dat pentru ca m-am gandit ca e pacat ca trece sezonul cu fructe romanesti( eu sunt adepta fructelor si legumelor de sezon) si vine iarna cand nu pot sa-i dau decat fructe din import...
Vazand ca mananca cu asa pofta i-am dat chiar si capsuni, fragi, piersici si nu am vazut vreo reactie alergica...
Chiar si pepene rosu si galben,care cica nu e recomandat copiilor sub 3 ani, mananca cu deosebita placere... Bebeii vostri ce fructe si legume papa?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Capsuni si fragi nu i-am dat pana acum nici copilului mai mare (face 4 anisori).
Cel de 6 luni papa mar si persica (fara coaja si clatita bine in apa rece) Pe la 8-9 luni ii voi da banana.
De ce nu e recomandat pepenele galben sub 3 ani?
Legume: morcov, dovlecel, pastranac, radacina de patrunjel, cartof, cartof dulce, ardei gras, telina, avocado (asta nu stiu unde sa-l incadrez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Fetei mele i-am dat mar, para, kiwi, clementine,, piersici, prune, banane(dar ii provoca "alergie", asa ca nu i-am mai dat), pepene galben de pe la 6-8 luni.
Dupa 11 luni i-am dat capsuni care i-au produs alergie...si nu i-am mai dat de atunci, mango, fragi si mure care nu ii plac si apoi dupa 1 anisor i-a dat pe langa celalate si fructe de sezon: cirese, struguri fara samburi, albi si negri(care ii plac la nebunie), banane(si nu-i mai provoaca alergie), nectarine, pepene rosu, mandarine, portocale(suc sau bucatele).. Ananas, avocado.. nu am incercat inca...

Legume: cartof, conopida, brocoli, morcov, rosie, ardei de pe la 10 luni ceapa dupa 1 an, castravete (doar in supe...acum il papa bucatele), dovlecel, dovleac, vanata, telina...spanac (rar), patrunjel verde.

Mami de printesuca mica si iubita... in asteptarea surprizei
Buburuza mea
Povestea Stefaniei

Mergi la inceput