Adoptia... partiala/ de weekend?

Adoptia... partiala/ de weekend? | Autor: Roxana01

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Sunt mama a doi copii minunati, care-mi umplu sufletul de fericire. Intrebarea mea este: exista o varianta legala pentru a lua pe perioada weekendurilor un copil de la o Casa de Copii si a-l integra in familia mea? Imi doresc cumva ca aceasta fericire pe care o am avand doi copii minunati s-o intorc catre un suflet amarat, dar cum timpul , banii, conditiile in general nu-mi permit mai mult, as vrea sa stiu daca la noi exista varianta de a lua un copil in weekend si a-i oferi dragostea noastra si prietenia copiilor nostri.

Va multumesc pentru raspuns!

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

sunt convinsa ca ai avut cele mai bune intentii cand ai luat aceasta varianta in calcul

insa, iarta-ma ca te intreb, te-ai gandit un pic ce va fi in sufletul acelui copilas ? 2 zile intr-o familie si o casa normale, restul de 5 in orfelinat, unde conditiile sunt asa cum se stie...daca e mai marisor, poate isi va face sperante desarte ca il veti adopta candva

nu stiu, cred ca il vei bulversa mai mult decat e cazul...

fac o paranteza si iti povestesc ceva : fata nasilor mei este de vreo 20 de ani educatoare la o gradinita pentru copii orfani; la inceputul carierei, mamoasa si entuziasta din fire, atata si-a batut parintii la cap, s-o lase sa aduca acasa, in fiecare duminica, un baietel de care se atasase foarte mult; urmarea ? copilul a inceput sa se "desprinda" din ce in ce mai greu de familia adoptiva de wknd, cu plansete, cu promisiuni din partea lor ca il vor aduce si duminica viitoare, etc.

asa ca eu, daca as fi in locul tau, oricat de bune mi-ar fi intentiile, nu m-as risca sa ma joc cu un mic sufletel, sa-i dau sperante desarte, sau sa-l fac sa-si dea seama cat de mare e prapastia dintre casa de copii si o familie adevarata...si aici nu ma refer neaparat la conditiile materiale...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Corina, ai foarte mare dreptate. nu stiu care-i varianta mai buna pentru micuti, ma astept ca psihologul Casei de Copii sau pedagogii de acolo sa ma indrume. Daca ei vor spune ca nu este un lucru bun pentru copil voi renunta. Deocamdata nu stiu daca exista baza legala pentru asa ceva, pentru a merge mai departe la o Casa de Copii sa vorbesc. Si e adevarat ca m-am gandit numai la partile bune ce ar rezulta dintr-o astfel de abordare, cu siguranta exista si parti rele, cele povestite de tine. Nu-mi doresc deocamdata sa renunt, fara a vorbi cu un psiholog care sa cunoasca acesti copii si problemele lor.

Multumesc de raspuns!

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet

Mergi la inceput