Prietene la bine si la greu 41

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Neata,

Matei de mami Coque!

Lumi:multumesc de intrebare.Suntem bine,stam cam mult in casa din cauza caldurii asa ca toata ziua sunt animatoare pt fiica-mea,apropape toata ziua. E tare frumos dar seara sunt rupta de oboseala si nu visez decat...
Dozz:sanatate multa tie.Mai aveti un pic si mergeti la control cu Ana ,nu-i asa?Asteptam vesti bune.
Cred ca ai putea sa introduci masa 3 ,asa cum zicea si Monis.
Lavi:bafta!
Laura:2 sa apara repede si sa fie sanatos!
Cum mai stati cu amenajarea baii?Ati gasit mesteri?
Legat de AC:noi il lasam deschis pe 22 grade toata ziua,se fac cam 26-27 grade in casa dar uneori l-am deschis si noaptea.Cred ca fara AC ,am fi turbat de caldura.
Andre:ai fost mortala ieri!
Dankutza:Cezarica e tare dulcica si finuta!Tati i-a cumparat un costum de baie tare frumusel.Cum se mai simte?

toti si mamicile lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

salut...noi suntem varza de racite...Sabina isi tuseste si plamanii din ea ...ma iertati dar nu am chef de scris, vroiam sa-i spun Laviniei ca are PM

va

_
Anca mamica fericita de Sabina Ioana (03.11.2009)
Comoara mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

Buna amiaza, fete cucuiete

Multumim de urari, sa creasca toata fulgulosimea mare, sanatoasa si voinica!

Matei da de baut si de mancat cu draga inima, pe el nu il intereseaza nevoile astea pamantesti.

Vorbiti de trezit de 2 ori pe noapte? How about de 7 ori ?
Si ca toate sunt de foame?
Caci da, Matei nu mananca NIMIC de 3 saptamani, dar se trezeste, in mod evident de foame noaptea.Vrea numai lapte.

Nu stiu ce sa mai incerc, nu stiu unde gresesc, nu stiu de ce se simte presat la masa. Daca vede lingurita, strange gura. DE inteles, pentru ca am avut cateva zile cand incercam sa ii introduc lingurita in gura cand protesta sau pacalit.
Acum era mort de foame, evident am culminat prin tzatza.
Incercat si finger food insa nu mananaca semnificativ, ci doar exploreaza. Singura chestie pe care o mai vrea este un strop de suc de portocala/grep, nu prea bea orice suc. Evident, d-asta nu ii dau eu mai mult de 10-20 ml.
Mai roade din orez expandat pentru bb-usi de la organix, dar nu mananca o rondea decat foarte rar.

Nu stiu ce sa mai incerc, i-am dat intr-o zi niste cereale foarte diluate la cana, dar arunca repede cana.

Mie imi e clar ca aversiunea este legata de procedura, de tehnica nu de gust. Gustul ii place, insa nu tehnica de hranire.

Singura solutie la care ma gandesc este lingura d-aia de self feeding, dar parca o vad si pe aia pe podea.

Domnu' Berry Brazelton zice ca este mult mai importanat sa nu simta presiunea fata de hrana si hranire si ca daca nu mananca, mai bine apelezi la multivitamine o perioada decat sa pui presiune pe el, presiune care ramane cu urmari, pare-se. Nu sunt de acord cu asta, insa spun serios ca mi-a trecut prin cap la un moment dat. (el spune si ca un copil alaptat are nevoie de vitamina D si de fier (!) - asta via scoala americana de pediatrie mai vechiuta)
Nu am crezut ca ma va stresa atat de rau. IN TEORIE, daca e vesel , sanatos, il las in pace. In practica, nu-i chiar asa, nu pot crede ca unui copil de 9 luni ii sunt suficiente minim 6-10 mese de san pe zi.
Si el, care se uita in ochii mei sa vada cum trebuie sa abordeze o situatie, cum ii interpretez eu lumea, vede stres si tensiune disimulate intr-un zambet larg inghetat pe fata (nici p-asta nu-l mai afisez de la o vreme).
Hai ca poate pare amuzant pentru fetele care au trecut prin probleme grave cu piticii, vin si eu cu problemele mele filozofice.

LicurixRechinasa cum s-a dat pe brazda?

A- propos de trezirile foarte dese de noapte, tot nea Berry Brazelton zice ca de acum trezirile foarte dese se vor intenti. Acum precuparea majora a lor este sa se ridice, sa mearga, sa busileze. Ei pastreaza starea asta de actiune si in somn, de aceea vor avea tot mai multe cicluri de somn superficial, asadar se vor trezi mai des.
Descoperirea asta ca pot merge, se pot ridica este atat de coplesitoare incat uita si de somn si de foame si principalul interes al lor este asta.
Se aplica la Matei, Capisonelul se trezeste direct pe burta si incepe sa se taraie.(nu merge in 4 labe dar se ridica de 2 zile in picioare in carut iesind din centuri)

Cam atat de la madam Capisoana cea stresata ca o bunicuta ca nepotul nu a sters farfuria cu paine.

Sa curga sfaturile![nealergeni]

mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Mai madam Capisones, da de asta stateai tu pitita??Uoff...

La noi stam mai bine de vro saptamana cu haleala(dupa vro luna in care nu prea a vrut), in sensu ca papa si piure-supa ametita de legume in care pun strategic neaparat 2 cupe de cereale cu lp cu gris si banane, si doar asa halimoseste mandra
Cand am tras-o cu boleala, am tras-o Abia halea ceva fructe, de piure de legume nici vorba. S-a dat treptat treptat la brazda, si acum nu reusesc sa o hranesc decat cu teatru, plimbat de enspe taspe jucarii pe sub bot, pe care ea tacticoasa le arunca pe jos, eu le culeg si cica rad,i le dau inapoi ca pasha sa le arunce, si ea printre rasete primeste hop lingurita plina in gurita, si uite asa decurge masa de pranz.
Nu vrei sa stii ca terminam amandoua fleoasca de transpirate operatiunea, cu chiu cu vai. Daca ne lungim prea mult deja isi pierde rabdarea si transpira, si se agita si refuza, deci tre sa ma misc repede sa ii dau haleala, undeva intre 15-25 min tot pranzul.
Dar mai sunt zile cand ba plecam de acasa dupa diverse cand pur si simplu sar masa de legume(ca tot mi-i oroare de ea cand vine ora sa ii dau) si o vad ca se satura cu san.
Deci tind sa cred ca inca tatzi e bun si fara diversificare. Nu e o solutie, dar...bine macar ca mai e tatzi!!
Si, o vad ca conteaza foarte mult cum vorbesc cu ea cand ii dau sa pape, daca ridic tonul sau o cert ca se joaca cu lingurita, ca imi scuipa, sau ca bolboroseste si face clabuci in lingura mea cu mancare(caci si astea is sportu ei favorit), deja se enerveaza, si refuza sa mai manance. Deci tre sa fiu vesela, fresh, sa o amuz, sa ii cant, sa bla bla bla..ca sa imi manance.
Si iote asa decurg zilele la noi.

Nah..sa curga sfaturile si de la restu lumii

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

MATEI! Sa cresti mare si voinic (fara multivitamine)
Capisoneasco, eu zau de-s buna la sfaturi de astea...

Lavi spor la interviu

incerc sa bag un somn

Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)

Mergi la inceput

Off ,Ancutza , voi o trageti fix in toiu caniculei cu raceala. Va pup, sper sa va reveniti repede amandoua!! Ce tratament ii dai Sabinutei?

Mami Ilinca asa stam si noi sechestrati in casa, din cauza caldurii. Abia iesim seara putin dupa ora 7, cand deja e obosita nu mai are stare in carut, si nu ne tihneste deloc plimbarea.
Cu baia stam asa si asa, aveam mesteri(noi nu aveam bani sa o facem, ca mesterii erau deja vorbiti). Au inceput sa puna gresia si faianta, care e la limita cu bucatile. Stam cu telefonu pe langa noi, sa ne anunte daca tre sa mai tragem o fuga la capitala-constanta dupa vro 2 bucati de brau/faianta. Abia astept sa vad finalul, sper sa nu arate prea nasol...

Mergi la inceput

rechinasa se hlizeste in oglinda (mai multe pozici)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Hello fete!

Gata delusorul .
Ma asteapta un Everest de spalat..si cand ma gandesc la ala de calcat, ma apuca toate cele....
Ma mai asteapta si o curatenie...da' macar la asta o sa am ajutor
Ah, si unde mai pui ca tre' sa mai fac si d'ale gurii....

Anyway, una peste alta, frumos tare in capitala noastra...racorica, aer curat..liniste...ce mai, reteta perfecta!...in my dreams

Rares se apropie sa cantareasca cat un sac de cartofi (ma rog, mai are vreo 400 de grame pana sa ajunga de 10 kg ), in continuare, uneori, face mofturele la masa, dar reusim sa trecem peste...vocabularul lui bogat contine "cuvintzele" precum ma-ma (cel mai des), da-da, ta-ta, pfff, psss, ba-ba, aba, abu, ga-ga sau ga-ga-ia.....si nu-mi mai vin acu' in minte... Mers de-a busilea la greu, se opreste in fundulet cand oboseste, mers in picioare tinut de manute (uneori numai cand vrea), nu-si mai tine biberonul singurel, ieri a facut un soi de bravo, dupa ce ne-a vazut pe noi, batand din palme...eh, si nu mai stiu ....ah, in continuare e certat cu apa, dar i-o ofer in combinatie cu sucul de mandarine, la biberon...si vad ca e ok.

Iar pe noi, ne paste cutitul ...eu cu problema mea..inca...nerezolvata, iar al meu hazband cu o problema ivita de curand. Dar inca nu se stie cand ne paste. Ceea ce ne mai lasa un pic sa "zburdam"

Piua ca s-aud fosnete din patut ....ne mai "citim".

Va pup si sper sa mai apuc a intra curand.
Sa fiti sanatoase, copilutii la fel, si sa va mearga struna!

La multe lunite sarbatoritilor pe care i-am ratat!

Multumesc fetelor pt urarile catre Albastrel

_
Krelia, mami de tzutzupid Rares-Mihai 05.11.2009

"Children make you want to start life over."
Muhammad Ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Din intamplare stie cineva un kinetoterapeut pentru bebeii care ar veni acasa?

Dana, mami fericita de Cezara

Mergi la inceput

Dankutza, ti-a intrat tare cuiu cu statul in curulet?

Mergi la inceput