Cum ingrijesc o orhidee?
Raspunsuri - Pagina 3
andacos spune:
Nicoleta,orhideele nu se replanteaza decit in perioada de repaus cind n-au flori!Deci las-o asa daca n-ai plantat-o inca...daca da...sa speram ca va fi ok!
eu tot la stadiul de mare admiratoare ...fara noroc!Nu tzin si pace orhideele la mine!Acunm am una ...nici moarta ,nici vie!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
NicoletaB spune:
am replantat-o pe cea fara flori
pe cea cu flori am lasat-o in ghiveciul de platic maro
Christel spune:
Si eu sunt o mare iubitoare de orhidee.
In legatura cu schimbatul pamantului special pentru ele, eu am citit ca se schimba pamantul o data la 2 ani.
Cristina_OR spune:
buna fetelor, intru si eu in clubul "orhideistelor"
eu sunt o mare iubitoare de plante de apartament, insa orhidee nu am avut curaj sa tin pana acum.de Craciun, mi-am autocadorisit o orhidee alba.imi doream de mult, am vrut chiar sa-mi aduc din italia, insa cea mai ieftina am gasit la 25 de euro.asa ca mi-am cumparat una la un pret rezonabil, cu o singura floare, din Auchan.problema este ca s-a ofilit cam la doua saptamani dupa ce am adus-o in casa.am pus-o pe seama schimbarii frecvente a locului si udarii prea dese.
apoi am descoperit acest topic, am mai citit pe la voi, apucasem sa-i tai de tot tija florala, si era , vorba lui andacos, nici moarta nici vie.n-am mutat-o din ghiveci, doar am presarat deasupra putin pamant fin(din cel pt violete), o scufund in apa calduta o data pe saptamana, si am pozitionat-o pe pervazul de la bucatarie (orientat sud), deasupra caloriferului.nu o mut decat cand spal geamul.vad ca a dat o frunzulita noua, si doi muguri, care nu imi dau seama ce sunt, tije florale sau radacini aeriene????poate ma luminati careva care aveti experienta cu orhideele
in orice caz, eu ma bucur mult ca vad un semn de viata la ea
va doresc o primavara frumoasa si bogata in flori
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)