Mamici de sept-oct'10-Bun venit, Sebastian! (124)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Fetelor, Ionela, Puiuta, Alynta, contractul de munca se suspenta si pe perioada concediului de sarcina si lauzie (concediul de maternitate) , conform codului muncii : Art. 50. - Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:

a) concediu de maternitate;

b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;

c) carantina;

d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;

" e) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;" (Legea nr. 480/2003)

f) indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;

g) forta majora;

h) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;

i) in alte cazuri expres prevazute de lege.

Eu cererea pentru concediu de crestere copil o sa o fac dupa nastere, nu semnez nimic in alb. Concediul de maternitate este platit de angajator care isi recupereaza banii de la stat. Acum fiecare interpreteaza cum vrea, dar codul muncii e destul de clar.

mamica de Maria Lavinia si 31+ cu Elena Elisa

Mergi la inceput

Iar concediul de crestere copil suspenda contractul de munca tot conf codului muncii dar art. urmator: Art. 51. – (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;

b) concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;

c) concediu paternal;

d) concediu pentru formare profesionala;

e) exercitarea unor functii elective in cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toata durata mandatului;

f) participarea la greva;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiutza spune:

Tanamera - cu placere - e undeva parca 130 ron dar merita.

Mari-paun mersi mult pt. link- foarte faine materialele - lui Bobi i-am facut pat de 120X200 si nu prea gasesc lenjerii pe dimensiunea asta.

Va pup si va doresc o zi cat buna!

Mai merg la ceva shopping si apoi trebuie sa facem papa! Ne auzim mai pe seara!

Dana 34+ cu si mami de Bobi (06.03.2006)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oramona

Fetelor, Ionela, Puiuta, Alynta, contractul de munca se suspenta si pe perioada concediului de sarcina si lauzie (concediul de maternitate) , conform codului muncii : Art. 50. - Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:

a) concediu de maternitate;

b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;

c) carantina;

d) efectuarea serviciului militar obligatoriu;

" e) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;" (Legea nr. 480/2003)

f) indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;

g) forta majora;

h) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;

i) in alte cazuri expres prevazute de lege.

Eu cererea pentru concediu de crestere copil o sa o fac dupa nastere, nu semnez nimic in alb. Concediul de maternitate este platit de angajator care isi recupereaza banii de la stat. Acum fiecare interpreteaza cum vrea, dar codul muncii e destul de clar.

Oramona - concediu de maternitate inseamna concediu de crestere a copilului si nu prenatal-postnatal!!!!

Mergi la inceput

Ba nu Puitza, concediu de maternitate inseamna concediu de sarcina si lauzie, adica pre si postnatal. Asta suspenda contractul de munca de drept si cel de crestere copil este facultativ, vrea mamica sau nu.
Nu vreau sa ne contrazicem, dar stiu ce vorbesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fistiq spune:

Ma bucur sa vad ca sunt vesti incurajatoare despre Nike si bebitul ei. Chiar ma gindeam dimineata cit a suferit si ce pacat ca inca mai sunt problemute. Dar cred ca sunt pe calea ce buna, sper!

Ionela, latimea finetului e 1,5 m. Apropo, nu mai stiu sigur cui trebuie sa multumesc pt pont. Soranei daca ma mai ajuta bruma de memorie

Pity, ce nume frumos va avea cuculetzul tau!
La fel ne-am gindit si noi (adica mai mult eu) sa-i punem, pe linga Tudor care s-a votat in unanimitate si Stefan, ca-mi place mie si e frumos!

----------------------------------------------

cu BB Tudor intr-o burticuta de 32+

Mergi la inceput

Concediu pre si postnatal il plateste asiguratorul care intr-adevar isi deduce banii din darile catre CAS-plateste mai putin cu atata catre CAS.

Dar atunci daca s-ar suspenda contractul de munca pe per. concediului pre-postnatal, de ce ar mai fi nevoie de duci CM de la MF?????? De ce mai trebuie sa te justifici in fata angajatorului?

Si la primul bb si acuma angajatorul are externalizat serviciul de resure umane catre o firma specializata si in nici una din situatii nu mi-a cerut cerere pt. suspendarea contractului de munca in per. concediului pre si postnatal.

Ma rog la mine asa s-a intamplat...acuma cum fac altii nu stiu.....vroiam doar sa atrag atentia ca mai ales acuma cu criza asta.....sunt o gramada de angajatori care dauta diverse modalitati de a scapa de plata diverselor atributii si sa aveti grija ce semnati...nu luati de buna doar ce va zice angajatorul. Informati-va intai! Parerea mea. Nu dati cu pietre....era doar un sfat prietenesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana_23 spune:

Concediu de maternitate = concediu de sarcina si lehuzie = concediu prenatal si postantal

Orice concediu medical (chiar si unul de 2-3 zile) suspenda contractul de munca, doar ca nu se face cerere. Cerere de suspendare se face doar la intrarea in concediul de crestere a copilului.

sorana 27+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana_23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fistiq

Ionela, latimea finetului e 1,5 m. Apropo, nu mai stiu sigur cui trebuie sa multumesc pt pont. Soranei daca ma mai ajuta bruma de memorie

----------------------------------------------
cu BB Tudor intr-o burticuta de 32+

Cu placere, ma bucur ca ai nimerit !

sorana 27+ cu

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oramona

Ba nu Puitza, concediu de maternitate inseamna concediu de sarcina si lauzie, adica pre si postnatal. Asta suspenda contractul de munca de drept si cel de crestere copil este facultativ, vrea mamica sau nu.
Nu vreau sa ne contrazicem, dar stiu ce vorbesc

Asa sa fie cum zici tu!

Mergi la inceput