regim hipocaloric la copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ale_ro spune:

Nu ma supar pentru raspunsuri ci de usurinta cu care se fac supozitii..Pentru a cataloga un copil "obez" i se calculeaza IMC.Valoarea medie a greutatii la 2 ani si 7 luni este de 14,4 kg.Dulciuri mananca ca orice copil ...sunt altii care mananca in loc de mancare...oricum ms de sfaturi o sa merg cu ea la endocrinolog sa vedem ce zice..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ale, ai dreptate se calculeaza IMC, dar ... graficele copiilor nu sunt aceleasi cu ale adultzilor. Un copil de nici 3 ani cu un IMC de 21.5 wow, inseamna obezitate de gradul 2, in timp ce pentru un adult, acelasi IMC, inseamna ca e OK. UIte www.imc.fr/f,v2h4q" target="_blank">aici unde se situeaza fetitza ta (punctul pic si albastru). Eu zic sa nu te culci pe urechea bleaga si sa te superi pe noi, fara motiv, si sa iei masuri radicale. Situatzia nu e roz deloc .

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

asa da. sunt de acord cu MCOCA. daca calculezi IMC la copil il interpretezi dupa varsta si integrat in tabel.

----------------------------------------------
O mamica fericita!
(M.A. 21.06.2006)
----------------------------------------------

http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/115/5/1360
http://www.fabresearch.org/view_item.aspx?item_id=103

http://www.omega3forchildren.co.uk/default/default.aspx
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=266
http://www.omega3forchildren.co.uk/articles/article_details.aspx?id=250

http://www.equazen.co.uk/default.aspx?pid=116

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Noua ni s-a intamplat ca in primele luni de gradinita in grupa mijlocie, fetita mea cea mica sa ia in greutate 1.5 Kg. Asta era la momentul respectiv 10% din greutatea ei. Enorm! Ca atare am intervenit in alimentatie, am scos dulciurile de dupa-amiaza, am scos painea/cartofii de la cina (incet, treptat, sa nu observe) si am vorbit la gradinita sa nu-i mai dea a 2-a portie de mancare daca o cere sau sa nu insiste sa termine tot din farfurie. Plus ca am analizat meniul oferit de gradinita, am discutat cu ei si l-au mai modificat.

S-a rezolvat in 2-3 luni, acum are 5 ani si 4 luni si 18.5 Kg.

17 Kg la 2 ani si 7 luni e enorm si f periculos pt sanatate.

Din experienta spun ca cel mai probabil bunicii sunt f generosi cu dulciurile/sucurile si asta este motivul pt care copilul s-a ingrasat...

Eu cred ca trebuie sa-i scoti complet sucurile si orice fel de zahar rafinat din alimentatie. Daca vrea desert, poate manca niste stafide sau o placinta cu mere, de ex, facuta cu faina integrala si putina fructoza.

De asemenea, mancarurile cu sosuri, cu cartofi, ca si clasicele sandwichuri cu paine, unt si mezeluri/cascaval trebuie scoase complet.

Masa la ore fixe, 3 mese si 2 gustari usoare pe zi. Fara rontait intre mese, fara pufuleti, sticks, biscuiti etc etc etc

Si progresele vor fi fantastice, de la o saptamana la alta. Fara chin, fara frustrare. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Ce fel de sucuri ii dai ? Din comert ? La 2 ani si 7 luni, eu ci ca nu ae nevoie de sucuri ... Da-i doar fructe, si incearca sa eviti bananele.

La fel te sfatuiesc si eu ca fetele, elimina gustarile de gen pufuleti, sticksuri, biscuiti etc. Nu au nici un aport nutritiv, nu fac decat sa-i umfle burtica cu faina si s-o ingrase. Plus ca ii creaza obiceiul nesanatos de a rontai tot timpul ceva.

Dulciuri mananca ca orice copil ...sunt altii care mananca in loc de mancare...

Nu te uita la alti copii, fiecare are propriul metabolism si alti copii poate nu se vor ingrasa la fel de repede. Si ce inseamna pentru tine "ca orice copil" ? Cate pe zi, de care, la ce ore ?

Noi avem o fetita slabuta si nemancacioasa, de-aia ne permitem sa-i dam dulciuri, dar suntem tot timpul atenti, pentru ca noi suntem grasuti amandoi si nu vrem sa aiba aceleasi probleme pe care le-am avut noi.

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Dulciurile nu sunt sanatoase in nicio circumstanta, indiferent ca un copil e slab sau nu.
Carbohidratii sunt foarte ok, dar depinde in ce combinatii se dau. Daca vorbim de carbs cu proteina, nu e ok in cazul asta.

Varianta buna pentru dieta hipocalorica este sa scoti cu totul grasimile animale (inclusiv unt, mezeluri, carne altfel decat pui fara piele si peste) si sa imbogatesti varietatea de legume la toate mesele. Gustarile pot fi castraveti cruzi, rosii, felii de gulie, varza..etc etc.
Nu as scoate cerealele dar as incerca sa le fac sa fie in proportie mare integrale si necombinate cu proteine si grasimi. (Deci nu cereale cu lapte, ca laptele exact asta este : proteina si grasime). Exista nenumarate snaksuri din cereale integrale pe la supermarketuri si plafar si magazine naturiste.
Copilul are nevoie de proteine si grasimi bune, dar in nicun caz in proportia in care astea se ofera in romania in general. Deci cateva portii (trei-patru) de ou/lapte/carne cum spuneam mai sus, pe saptamana e ok. Mai mult e prea mult.
Nu as exagera cu fructele avand in vedere ca au totusi zahar. Daca e musai, sa alegem dintre cele mai putin"satioase" si cu continut mai mic de zahar. De suc nu are nevoie deloc, apa e ok. Daca e musai sa bea ceva colorat, incearca diverse ceaiuri de plante sau zeama de compot.
Mentinerea unei greutati sanatoase este un stil de viata si de alimentatie, nu e o dieta. Care stil de viata e bine sa fie inceput inca din copilarie.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

mcoca am calculat IMC dupa site-ul indicat de tine si tot la 2 ani si 7 luni dar baiat are IMC 14.1 adica insuficienta ponderala... 17kg e mult dar si 11.4kg e tare putin la 91cm. Al meu mananca preponderent fructe si legume, insist cu lactate si carnita dar asta e cu toane.

acum pt Ale, renuntati la sucuri si dulciuri si insistati pe fructe dulci, chiar fructe confiate - 2-3 ca desert. Poti face papanasi "la gratar" in tigaia TEflon fara a trebui sa-i prajesti, compot ii poti da si daca tu controlezi asta vei avea o gladiola indata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Gratiela, fetitza mea a fost tot timpul pe curba de jos in primul an de viatza. Aici se completeaza curbele astea la fiecare vizita la pediatru (IMC-ul dupa 1an, dar inainte sunt curbe de greutate si inaltzime) si el mi-a spus, ca atata vreme cat este pe curba ei, si nu face yo-yo este foarte bine. DAca baietzelul tau a fost intotdeauna slabutz, nu trebuie sa te ingrijorezi, asa este el. DA-i la fiecare masa un feculent (cartofi, orez, paste) pentru energie si totul o sa fie ok.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput