dr Catalin Haiduc (5)
Raspunsuri - Pagina 18
alinushca spune:
Pe site-ul asta http://www.nastecumsimti.org/2010/02/05/ini%C8%9Biativa-pentru-na%C8%99tere-mother-friendly/ este doar o mica parte despre ce inseamna o nastere naturala. E clar ca in sistemul nostru medical nu se respecta nimic de acolo.
O mamica legata la pat, tratata cu spatele de moashe, intepata cu diverse, singura, si cu povesti horor despre nasterile altora dinaintea ei in cap, are toate sansele sa nasca natural la pastele cailor, desigur.
Pentru ca sa nasti inseamna sa te poti concentra la propria ta persoana, la travaliu, sa fii linistita si relaxata, increzatoare in corpul tau, astfel incat corpul sa poata sa secrete hormonii necesari si substantele necesare ca sa se produca dilatatia si o oarecare ameliorare naturala a durerii. Nimic mai departe de adevar intr-un spital romanesc totusi...
Mami de (28.10.2008) si bb2 s 31
BraveGirl spune:
Ma ingrozesc ...ma speriati, zau asa...eu am asa o amintire frumoasa despre nastere si acum mi-e frica de mor. Cum adica nu era o epiziotomie, ci o gaura in fund?
Help!!! Deja mi-e groaza de nastere ...data trecuta a fost asa usor, cu toatte ca am avut perfuzii, epidurala si epiziotomie (e drept ca recuperarea n-a fost deloc usoara, asa ca avum NU VREAU epiziotomie)
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 30+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
ionela.n spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BraveGirl Ma ingrozesc ...ma speriati, zau asa...eu am asa o amintire frumoasa despre nastere si acum mi-e frica de mor. Cum adica nu era o epiziotomie, ci o gaura in fund? Help!!! Deja mi-e groaza de nastere ...data trecuta a fost asa usor, cu toatte ca am avut perfuzii, epidurala si epiziotomie (e drept ca recuperarea n-a fost deloc usoara, asa ca avum NU VREAU epiziotomie) ========== Corina Mamica de Arianna Maria si 30+ POZE CU PRINTESA BEBE2 |
Adica i se cam vedea fundul cand i-a facut epidurala. Ca epidurala tot in spate era facuta, doar ca filmarea era cam aiurea
--------------------------------------------------
Sunt o cu Raisa Nicoleta de 35+
Minunea noastra
XIO spune:
la epiziotomie depinde ce tehnica de sutura folosesti si cat de mult trebuie sa tai. Sunt tehnici la care nici asistenta nu isi da seama daca o pacienta are sau nu epizio/perineo, deci depinde de doctorul care o face.Si daca nu face sutura bine pe langa o cicatrice inestetica mai poate apare dispareunie spre exemplu.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
alinushca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BraveGirl Cum adica nu era o epiziotomie, ci o gaura in fund? |
adica era imensa epiziotomia. puteai sa te uiti in uterul femeii fara sa mai pui departatoare...
Mami de (28.10.2008) si bb2 s 31
Lore1983 spune:
Felicitari pentru fetita, draguta 23! Multumim ca ne-ai impartasit experienta ta.
Brave Girl eu cred ca nu ar trebui sa te sperii, tu deja ai mai trecut printr-o nastere. Daca ai nelinisti, nelamuriri cred ca ar trebui sa discuti cu dl. dr.
Ionela
25+ viitoare mami de
ionela.n spune:
Eu miercuri dimineata merg la spital la control. Abia astept sa-mi vad micuta si sa ne zica cat a mai crescut.Sigur imi va da sa fac si ceva analize.
Mai vine cineva la curs miercuri de la 5?
Minunea noastra
ionela.n spune:
Fetelor, voi ati facut contractul pt celule stem? si daca da, cu cine?
Minunea noastra
alinushca spune:
ionela eu nu mai vin la curs. partea care m-a interesat a fost saptamana trecuta. iar la drept vorbind, de acolo de unde au iesit ideile alea barbare despre nastere probabil vor iesi altele si altele. no thank you. celule stem nu recoltez. succes maine la ecografie! sa ne spui cum a fost si daca ti-a mai dat analize.
Mami de (28.10.2008) si bb2 s 32