dr Catalin Haiduc (5)
Raspunsuri - Pagina 16
ionela.n spune:
Mai vine cineva cu sotul?
Lore, noi am luat sapt asta carucior si patut si bagajul de spital e aproape gata
Alinushca, am notat cu ce vei fi imbracata
--------------------------------------------------
Sunt o cu Raisa Nicoleta de 35+
Minunea noastra
alinushca spune:
Nu am sa ascund ca am fost foarte dezamagita de ce am auzit la curs.
Cumva ma asteptam sa se spuna exact ce s-a spus, si totusi sa aud efectiv a fost o cu totul alta poveste...
Practic s-a expus cosmetizata ideea ca o femeie nu poate sa nasca, e incapabila, si are nevoie de o cascada de interventii si poceduri medicale ca sa nasca "la timp" si dupa convenientele personalului...
Toata expunerea m-a facut sa imi doresc sa sa fac tot posibilul sa nasc la privat cu o moasha adevarata. O moasha adevarata este aceea care practica meseria de moasha si nu doar o asistenta care se ocupa de medicamente, taieturi si alte preoceduri de genul. Meseria de moasha inseamna ajutarea mamei sa nasca conform ritmului corpului ei si nu sa o fortzeze medicamentos sa se incadreze pe un tipar bine stabilit.
Daca nu merge "suficient de repede" dilatatia, bagam oxitocina, daca am bagat oxitocina doare al dracului asa ca obligatoriu bagam peridurala, daca am bagat peridurala bagam si mai multa oxitocina ca sa nu incetineasca nasterea, daca avem dilatatie completa bagam xilina si taiem ca sa iasa repede copilul. O si cate alte interventii din astea nu s-au povestit la curs! A da, s-a mentionat ruperea artificiala a membranelor o data cu montarea periduralei. O moasha adevarata nu face nimic din toate astea.
Culmea tampeniei mi s-a parut faptul ca pe langa ca (spre deosebire de alte spitale de stat mai evoluate) femeia petrece expulzia intinsa pe spate, lucrand practic in contra gavitatiei, departe de a putea participa direct, cu propriile ei maini si cu proprii ei ochi la nasterea copilului, i se leaga fedelesh picioarele de la genunchi si pana in varful degetului de picioarele mesei gincologice Chipurile pentru a nu deranja cumva cu picioarele "campul steril". Tampenie mai mare nu am auzit in viata mea si sunt socata ca la un spital care se vrea modern se practica asa o tortura aberanta.
Epiziotomia "profilactica"este iar o aberatie greu de inghitit. Adica cum isi permit sa te minta in fatza ca nu se poate fara? Sau ca femeile romance au cumva carnea mai proasta decat in strainatate unde rata epiziotomiilor este mica si exista o cu totul alta abordare a subiectului. Da, dupa ce ti-au administrat tot "profilactic" oxitocina, ca vezi Doamne daca nasti mai repede e mai bine (not!), si ti-au hiperstimulat uterul si nu au lasat tesuturile corpului sa se adapteze in ritmul lor la pocesul nasterii... probabil ca e mai mare nevoie de epiziotomie, dar nici atunci nu este necesara in 100% din cazuri cum se practica la ei.
Sper sa nu fiu nevoita sa ajung pe mana acestor neanderthali ca sa nasc, pentru ca realmente nu ma simt in siguranta stiind implicatiile felului in care abordeaza ei cu atata "naturaletze" nasterea.
Iar daca vreo femeie vine cu idei putin diferite despre cum se naste de fapt va dati seama ce crater creeaza in mandria unor oameni care au impins nasterea pe marginea bisturiului.
Mami de (28.10.2008) si bb2 s 31
felix76 spune:
Alinushca, sunt dezamagita ce ceea ce scrii. Cum sa nu fim capabile sa nastem? Bunicele noastre, multe dintre ele au nascut acasa, fara ace, bisturie sau altfel de ajutoare... Chiar asa am ajuns? Sa fim desconsiderate mai tare ca niste animale care nasc natural, fara interventii chirurgicale??? Offf, sunt tare suparata. Eu tocmai de aia alesesem Filantropia, ma gandeam ca odata cu renovarea spitalului si cu atata personal tanar in zona, s-au schimbat mult mentalitatile... Si datorita lui Haiduc care, intelesesem ca e adeptul nasterilor naturale, si nu ma gandisem deloc la cezariana chit ca puiul meu e obtinut cu atata greutate... Din pacate nu... Ce pretentii sa am eu, care incerc sa-mi gasesc un homeopat care sa ma ajute sa nasc? Cred ca nici nu ar accepta asa ceva cei de la Filantropia... Cum sa ma lege de picioare??? Ce camp steril? Pentru ce e nevoie de el? Poate pentru epiziotomia "profilactica" care pe mine ma ingrozeste... Nu au auzit si ei de exercitii Kegel si de masaj inainte de nastere???
Daca va fi sa aleg totusi Filantropia, cred ca voi ajunge acolo dupa ce contractiile vor avea o anumita ritmicitate. Il vreau in travaliu pe sotul meu cu mine, sa ma sprijine, sa ma ajute sa ma plimb, nu sa zac intinsa pe un pat, pozitie care nu ajuta deloc colul sa se dilate.
Am o mare rugaminte la tine, daca gasesti o maternitate in Bucuresti, fie ea si privata, care sa te "ajute" cat mai putin la nastere, zi-mi si mie. E de-a dreptul barbar ceea ce au spus la curs ca se practica la Filantropia... Poate ma mut in orasul Victoria unde am inteles ca se poate naste in apa...
Felix 17+
Eseea spune:
fetelor, m-a abordat pe mess Alina. va spun si voua aici ceea ce am discutat si cu ea : eu nu am auzit/trait aceste politici la Filantropia. Am nascut normal de 2 ori, ultima data dupa renovare- am nascut in pat de ala care se ridica, nu m-a legat nimeni de nimic, nu am avut nicio perfuzie cu nimic ( eiii, sunt sigura ca m-au mai "ajutat" moasele si chiar si dr cu mana, dar nu am avut niciun medicament bagat in nimic)...deci ori au inebunit de tot ori moasele alea fabuleaza la greu. Cel mai simplu e sa-l intrebati DIRECT pe dr Haiduc si daca e asa, sa va reorientati. Cum sa va lege de picioare???? chiar nu cred, eu zic sa intrebati!!
am amintiri frumoase de la ambele nasteri ( pt Romania, evident, normal ca era loc si de mai bine dar chiar nu am pus la suflet micile nimicuri si nu mai tin minte nimic), nu am ramas traumatizata cu nimic.
reiau aici un sfat dat mai demult : NUUUUUUUUU dati nici un ban la nici o moasa INAINTE de nastere!!! nu ignorati acest sfat, va rog. colega mea de travaliu e patita : a dat cand era in travaliu jumatate din suma la fiecare moasa ( cu gandul ca restul va da la sfarsit) si apoi jumatate de noapte nu a mai trecut nici o moasa pe la ea, au venit cand era dilatata maxim, a ratat si epidurala. Si la mine a fost la fel : dupa ce le-am dat banii, nici nu au mai trecut pe la mine. Numai ca eu le-am dat la vreo ora dupa ce nascusem , asa ca practic nu am pierdut nimic. Fiti atente! Nu va lasati duse de val, se vor comporta ff frumos stiind ca vor primi in functie de asta banii de la pacienta.
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
ionela.n spune:
Si mie mi s-a parut cam ciudat legarea picioarelor de masa
Nu stiu ce sa zic...
--------------------------------------------------
Sunt o cu Raisa Nicoleta de 35+
Minunea noastra
felix76 spune:
XIO, eu cred ca teoria e una si practica e cu totul alta. Ar fi frumos sa fie asa cum spui tu.
Mi-ar placea sa citesc experientele fetelor care au nascut la Filantropia.
Eseea
Felix 17+
alinushca spune:
nu mai e nevoie de vreun comentariu in plus. mi-a confirmat dl dr ca asa se face cu legarea picioarelor. si nu numai la filantropia ci si la euroclinic. eu nu mai stiu ce am sa fac de aici inainte.
xio, uite chiar depasesti orice limita. cum poti tu o studenta din timisoara care vrea sa debarcheze din tara asta imediat ce ai sa poti, sa stii ce se intampla in toate spitalele din romania ??
edit: rata de epi la filantropia este de 100%. ordinul sefului de sectie.
alinushca spune:
stii f bine ca esti arhiprezenta la toare subiectele legate de nastere si mereu contrazici lumea ca tu in TM nu ai vazut/auzit asa ceva si se subintelege ca daca nu ai vazut nu iezista. scuza-ma daca am fost agresiva, e drept ca este o perioada f dificila pentru mine si stiu ca am o problema cu agresivitatea din cauza asta. este f greu sa stii cum trebuie sa fie nasterea dar sa stii si ca nu vei primi asa ceva acolo unde te duci sa nasti, din lipsa de personal, de instruire, etc.
felix76 spune:
XIO, esti gravi si te urmareste Haiduc sau vrei sa nasti la Filantropia???
Eu cred ca e un subiect delicat pentru noi astea cu burta la gura care ne-am cam orientat pe unde sa nastem. Ma gandesc ca ar fi bine sa pastrezi parerile despre spitalele din Romania, noi vb aici despre un spital anume si despre ceea ce s-a discutat la un curs tinut la acel spital, nu despre spitale in general... Daca ai informatii concrete despre ceea ce se discuta aici e ok, daca nu, cred ca nu e cazul sa facem polemici si discutii de amorul artei.
Felix 17+
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui felix76 XIO, esti gravi si te urmareste Haiduc sau vrei sa nasti la Filantropia??? Eu cred ca e un subiect delicat pentru noi astea cu burta la gura care ne-am cam orientat pe unde sa nastem. Ma gandesc ca ar fi bine sa pastrezi parerile despre spitalele din Romania, noi vb aici despre un spital anume si despre ceea ce s-a discutat la un curs tinut la acel spital, nu despre spitale in general... Daca ai informatii concrete despre ceea ce se discuta aici e ok, daca nu, cred ca nu e cazul sa facem polemici si discutii de amorul artei. Felix 17+ mutatie A1298C homozigota tratament in sarcina arefam 200 mg 3/zi, duphaston 2/zi, aspenter 1/zi, magneB6 2/zi, folowise 1/zi, clexane 0,4 1/zi, acifol 1/zi, femibion 1/zi If you smile,through your fear and sorrow Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile... That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying? You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile |
M-am gandit sa va spun oleaca despre motivele pt. care se fac anumite manevre ce va ingrozesc/oripileaza/ridica semne de intrebare.
dar daca nu va intereseaza e ok, imi pare rau ca v-am deranjat cu explicatii medicale si nu cu pareri personale de "gravida cu burta la gura".
Motivele pt. care sunt arhiprezenta sunt mai multe, printre ele numarandu-se si faptul ca fac garzi la ginecologie, ca ma pasioneaza domeniul asta si ca vroiam sa va dau informatii medicale, nu pareri auzite de la vecini sau interpretate gresit.i nu in utlimul rand pt. ca si eu si colegele aveam aceleasi intrebari despre epizio/perineo, cezariana, nastere naturala, pozitii de nastere samd , si a fost lamurite in timp ce invatam ginecologia la spital. M-am gandit ca poate vreti sa aflati si voi , asa cum am vrut si noi.
Din nou, imi cer scuze.
Am sters informatiile date, din pacate vor citi ce scrieti aici alte femei care nu au terminat medicina sau care nu lucreaza in domeniu si care vor prelua infomatiile gresite.
dar asta e viata.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com