Autorizatie de constructie

Autorizatie de constructie | Autor: inbox

Link direct la acest mesaj

Trebuie sa obtin autorizatia de constructie a unei locuinte, am tot dosarul complet cu avize si tot ce au cerut cei de la Primarie prin Certificatul de urbanism, problema este ca primarul si viceprimarul cred ca sunt suspendati din functie ( s-au emis mandate de arestare pe 29 de zile pe numele lor), activitatea in primarie este blocata din cate am inteles, se tot intruneste Consiliul local si nu reusesc sa ajunga la o intelegere, deciziile luate fiind contestate de Consiliul Judetean in instanta, termenele fiind in toamna dupa vacanta judecatoreasca...ideea este, in cazul de fata cine imi elibereaza autorizatia, pot cei de la primarie sa-mi refuze inregistrarea dosarului pe motiv ca nu au primar si mai stiu eu ce nu au? ( telefonic asa mi s-a spus desi mi se pare absurd)
Vreau cand ma prezit la primarie sa stiu ce drepturi si ce obligatii am, fiindca deja am pierdut foarte mult timp cu obtinerea avizeleor si sunt cu rabdarea la limita :) !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Ar fi culmea sa nu poti tu sa construiesti pt ca e primarul in puscarie. Eu zic sa insisti. Trebuie sa poata semna altcineva.

In alta ordine de idei (adica off-topic), ma uit in jurul meu prin minunatul Bucuresti si vad destule cladiri stranii, in mod evident ridicate fara autorizatie... si stiu din surse sigure (adica de la patronul unei firme de constructii) ca e posibil sa obtii autorizatia de constructie dupa ce cladirea e finalizata, cu o spaga mica pe ici pe colo... si ma minunez cat de "sublima" poate fi legea tarii in care traim.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Da Emilia, asa este, in jurul nostru au construit toti fara autorizatie, cred ca suntem singurii "prosti" care ne-am pus mintea sa alergam dupa avize, am senzatia ca unii nici proiecte facute de arhitecti nu au, vecinii mei au balcon si geamuri care dau fix spre curtea mea si nu au distanta legala...ma gandeam cu sotul sa facem si noi un balcon spre ei sa ne bem dimineata cafeaua impreuna...asta e, am zis si noi ca plecam de la nebunia de la bloc, la casa la liniste...daca nici la curte nu ne gasim linistea am zis ca plecam din tara sau ne apucam de reclamat in stanga si-n dreapta ...
Ca sa nu mai zic, ca discutam cu diversi constructori despre preturi si multi faceau :" Bine , bine, asta e proiectul da constructia cum vreti sa fie?, sa-mi faceti o schita de mana" si multe altele...

Oricum, multi cred ca se apuca de construit fara autorizatie si datorita birocratiei, fara exagerare, am facut pe putin 12 dosare cu acte pe care le-am depus pe la diverse institutii, taxe , termene...nervi... pentru o simpla locuinta de 140mp fara vreun regim special...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Chiar e absurd! In primul rand primaria nu are voie sa nu iti inregistreze cererea. Tu o depui si ceri numar de inregistrare. In al doilea rand argumentul cu "nu avem primar si nici viceprimar" cade. Uite ce zice legea nr.215 (Legea administra#355;iei publice locale)

Art. 82. - (3) In situatia in care sunt suspendati din functie, in acelasi timp, atat primarul, cat si viceprimarul, consiliul local deleaga un consilier care va indeplini atat atributiile primarului, cat si pe cele ale viceprimarului, pana la incetarea suspendarii.

Deci exista o persoana care e obligata sa semneze actele. Activitatea primariei nu se poate sista pana la finalizarea dosarelor in instanta si nici tu nu poti astepta pentru ca unele avize au o perioada de valabilitate de 12 luni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ligia1112

Chiar e absurd! In primul rand primaria nu are voie sa nu iti inregistreze cererea. Tu o depui si ceri numar de inregistrare. In al doilea rand argumentul cu "nu avem primar si nici viceprimar" cade. Uite ce zice legea nr.215 (Legea administra#355;iei publice locale)

Art. 82. - (3) In situatia in care sunt suspendati din functie, in acelasi timp, atat primarul, cat si viceprimarul, consiliul local deleaga un consilier care va indeplini atat atributiile primarului, cat si pe cele ale viceprimarului, pana la incetarea suspendarii.

Deci exista o persoana care e obligata sa semneze actele. Activitatea primariei nu se poate sista pana la finalizarea dosarelor in instanta si nici tu nu poti astepta pentru ca unele avize au o perioada de valabilitate de 12 luni.

Da ligia, consiliul local s-a intrunit de doua ori si a desemnat un consilier cu care prefectura nu a fost de acord si au cerut anularea in instanta...acum secretarul de primarie are anumite atributii, telefonic insa ni s-a spus ca nu putem face nimic deocamdata privind autorizatia de constructie...
http://www.bitpress.ro/articole/administratie/6907/prefectul-davidescu-a-atacat-in-instanta-desemnarea-unui-nou-viceprimar-la-maracineni.html de doua ori s-a intamplat chestia asta...astia numesc un consilier, ceilalti se opun, iar noi asteptam...pe mine nu ma intereseaza decat sa primesc numar de inregistrare ca sa treaca cele 30 de zile de raspuns...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Inbox, am inteles. Am citit si articolul asta http://www.proarges.ro/actualitate/administratie/1647-valerica-bucuroiu-realeasa-viceprimar-la-maracineni si acolo se spune ca luni, 9 august, s-a convocat o sedinta ordinara, ocazie cu care se va stabili organigrama. Sper sa se puna totul in miscare atunci.

Si sa raspund punctual la intrebarea ta:

Citat:
citat din mesajul lui inbox

[...] in cazul de fata cine imi elibereaza autorizatia, pot cei de la primarie sa-mi refuze inregistrarea dosarului pe motiv ca nu au primar si mai stiu eu ce nu au?

NU, nu au voie sa nu iti dea numar de inregistrare.

Mergi la inceput

Multumesc, maine ma duc cu dosarul si sper sa nu mai dureze mult pana obtin autorizatia!

Mergi la inceput