Mamici si bebici din Pitesti (7)
Raspunsuri - Pagina 15
mirela0521 spune:
probabil ca nu este nimic. si rares se mai plange de ochisori ca il dor si ca nu vede. dar el sta si f multe ore la desene si se apropie f tare de tv. daca vrei sa te linistesti si sa o duci la un control iti recomand pe dr diaconu, are cabinet pe partea stg vizavi de muzeul judetean cum urci pe straduta. este o cladire f mare, este imposibil sa o ratezi. iti dau si adresa si nr de tel: Clinica de Oftalmologie Doctor Diaconu - Pitesti, Str. Primaverii nr. 6
0348 807 890 - 0348 807 891. poti sa intri si pe site sa citesti despre el http://www.clinicadiaconu.ro/oftalmologie-1-Echipa_de_Medici-30-Dr._EMANOIL_DIACONU.html
probabil ii va pune niste picaturi in chi pt dilatarea pupilei, asa se pune la copii, si o va pune cu ochii intr-un aparat sa-i faca niste masuratori, apoi se va uita la ochisorii ei. eu acolo merg si sunt f multumita de el. am vazut si bebelusi la usa la el. daca iti recomanda ochelari te poti intelege cu el sa iti recomanda ceva mai ieftin. el are expuse niste rame suuuper scumpe, insa intr-o camera alaturi are si rame incepand cu 40lei pana pe la 100lei. eu mi-am ales niste rame ieftine de 50lei, i-am spus clar ca nu ma intereseaza rame de fitze, vreau ceva de plastic, usoare si ieftine, ca pe mine ma intereseaza lentila sa fie buna, nu rama! a fost tare de treaba si el si asistentele.
Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)
ank999 spune:
Multumesc mult Mirela. La el ma gandisem si eu si intrasem si pe site. O vecina zicea ca el nu se ocupa de copii ca a fost ea cu fetita si cica a fost super jale cu atropina in ochi, iar Erica e o plangacioasa dc o deranjaza ceva
. Ochiul de care se plange e cel la care a avut canalul infundat si am operat-o la 6 luni. Cat e consultatia?
A...cred ca i-ai facut lui Rares vaccinul de 4 ani. In ce parte a corpului il fac? Sincer mi-e groaza si de asta 
Maya Thea nu e pe listuta.
Feteloooor mai povestiti si voi cate ceva.
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
mirela0521 spune:
anca din ce am vazut eu cat am stat in cabinet sa-mi astept randul au venit si bebelusi de 4-5 luni si copii. e adevarat ca bebelusului nu am vazut sa-i puna picaturi in ochi, insa copiilor le punea asistenta picaturi, nu stiu exact anume ce erau, cate o picatura in fiecare ochi, la interval de 10min, 3 serii de picaturi. asta iti spun sigur pt ca am vazut cu ochii mei. dr doar ii controla, de picaturi se ocupau asistentele.
cat despre vaccinul de 4 ani nu l-am facut, nici macar nu stiam ca se face asa ceva!!!! o sa caut pe net sa ma documentez si o sa o sun si pe dr lor sa vad care e treaba cu el. daca se facea asa ceva nu ne anunta dr?
mirela0521 spune:
am dat o cautare pe net si uite ce am gasit:
Ministerul Sanatatii a introdus o noua schema de vaccinare in acest an inlocuind o schema care s-a aplicat timp de 10 ani.Conform acestei scheme se introduce vaccinarea fetitelor de 10 ani contra cancerului de col uterin (vaccinare pentru HPV, virusul papiloma uman) si se inlocuieste vaccinarea orala anti poliomielita cu vaccin injectabil inclus intr-un vaccin polivalent. Vaccinul DTPa se va face la varsta de 4 ani, apoi dT la 14 ani, urmand rapeluri la intervale de 10 ani.
Vaccinuri obligatorii pentru copii:
A) In maternitate:in prima zi de viata HB-VAX DNA (pentru hepatita B), din a patra zi pana la a saptea BCG (bacil Calmette-Guerin, pentru tuberculoza) ; vaccinarea in maternitate se face numai la nou-nascutii cu o greutate de peste 2500 grame.
B) La varsta de doua luni se vaccineaza DTPa (difterie, tetanos, pertusis acelular), IPV (vaccin injectabil pentru poliomielita) si AHB (pentru hepatita B).
Varianta in schema de la stat TETRAXIM (DTPa si IPV) si HB-VAX DNA, deci doua intepaturi.
La aceasta varsta se poate vaccina optional pentru Haemophilus Influenzae tip B, vaccinul ActHIB fiind oarecum subventionat de stat, avand un pret de numai 100 RON. ActHIB se poate amesteca in TETRAXIM. Alte variante sunt : INFANRIX-HEXA (contine cele sase vaccinuri pentru aceasta varsta, deci necesita o singura intepatura) sau PENTAXIM/PENTACTHIB (DTPa, IPV, HIB) si HB- VAX DNA, deci doua intepaturi.
C) La varsta de patru luni se vaccineaza DTPa si IPV, prin TETRAXIM. Daca se vaccineaza si anti-HIB (optional) se poate opta pentru PENTAXIM/PENTACTHIB sau INFANRIX (DTPa, IPV, HIB).
D) La varsta de sase luni se vaccineaza DTPa, IPV si AHB, deci TETRAXIM si HB- VAX DNA (doua intepaturi) sau, daca se inlude si HIB, PENTAXIM/PENTACTHIB si HB-VAX DNA (doua intepaturi) sau INFANRIX-HEXA (o singura intepatura).
E) La varsta de un an se vaccineaza DTPa si IPV prin TETRAXIM. Daca se include si anti-HIB, se poate asocia Act-HIB (doua intepaturi) sau, cu o singura intepatura, PENTAXIM/PENTACTHIB sau INFANRIX.
La varsta de un an se face prima doza de ROR VAX (pentru rubeola, rujeola si oreion) sau se poate opta pentru PRIORIX, sau se va face la varsta de 13 luni. Pentru copiii care traiesc in colectivitati se poate vaccina incepand cu varsta de noua luni.
F) La varsta de patru ani se vaccineaza DTPa (pentru difterie, tetanos, pertusis acelular). Se va continua cu rapel la fiecare 10 ani cu dT incepand de la varsta de 14 ani.
nu stiu ce naiba sa mai zic, o sa o sun pe dr lor sa vad daca se poate face si cu intarziere.
mersi ca m-ai luminat si pe mine. nu cred ca as fi aflat vre-o data de asa ceva daca nu ma intrebai tu.
ank999 spune:
Multumesc Mirela. Stiam ca s-a mutat vaccinul de 2.5 ani la 4 da altceva despre el nu. Cum aflii ceva dai si tu de veste
Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,
ank999 spune:
Fetelor ce faceti? Planuri pt week-end?
Si va doresc un sfarsit de saptamana super!
Anca cu
mirela0521 spune:
pana la urma, dupa multe insistente si tel, am aflat ca rares nu a facut vaccinul la 2,6 ani, asa ca il va face maine sau zilele urmatoare. unul dat de stat, desi el le facuse pe cele cu plata. nu stiu exact ce este, dar cum aflu vin si scriu. mai multe nu mi-a zis dr prin tel.
noi am fost in weekend la o nunta, cu tot cu copii cu tot, plus am avut vizite si sambata si dumin. asa ca treaba si curatenie nonstop.
ank999 spune:
MIRELA NU STIU DE UNDE MAI POTI. CUM A FOST LA NUNTA?
PUI SI TU NISTE POZE CU VOI.
PT VACCIN COPILUL TREBUIE SA FIE SANATOS TUN. I-A TRECUT RACEALA? VREAU DETALII CA MIE MI-E GROAZA
A MEA IAR A INCEPUT SA TUSEASCA SEC DE IERI, ASA CA BIFEZ NOAPTE ALBA.
Cum e cu vacanta de la gradi? Doar nu fac lectii, sau ii strange din mai multe gruoe si stau doar cu ingrijitoare?
Anca cu
mirela0521 spune:
anca nu am incotro si trebuie sa rezist. mai ales ca de 3 saptamani sunt cam singura: soacra a plecat la tara ca tatal ei (este pe moarte si nu cred ca o mai duce mult...), al meu cu serv, mama e si ea cu serv si cu ale ei (nu prea vine pe la noi decat daca este al meu schimb 2), cumnata e plecata din tara, sora-mea cu viata ei la buc, tata si socru sunt ca si lipsa. cui sa cer ajutorul?!? ma descurc si eu cum pot, mai tip, mai urlu, mai ma supar, dar imi trece, ce pot sa fac...
sunt copii, ce poti sa le ceri!?! nu stiu decat joaca nostop. acum adun jucariile din living, le asez pe fiecare la locul lor in biblioteca, depinde ale cui sunt, ale rebecai sau ale lui rares, iar peste 10-15min iar gasesc jucarii imprastiate care pe unde. le explic frumos de 20 de ori ca trebuie sa tina camerele ordonate, ca asa sunt copii cuminti, ca altfel nu mai vine mos nicolae si nici mos craciun si le aduce numai nuieluse (
noi deja asteptam sarbatorile), sau ca vin musafiri peste 2-3 ore, dar ei ce stiu tot aia fac. ce-i drept am si eu o "boala" in privinta curateniei si nu suport mizeria cu tot ce presupune ea. dar nu iti inchipui ca am o casa curata si ordonata, ca nu pot sa tin asa ceva. de cand am copii nu mai am cum. doar in weekend dau cu aspiratorul temeinic peste tot, scutur, aerisesc, ordonez absolut tot ca o maniaca. in rest, in cursul saptamanii, dumnezeu cu mila... fac ce pot si niciodata nu e de ajuns.
ca sa nu mai zic ca spal in prostie la haine: pijamale peste pijamale pt ca transpira extrem de mult noaptea (nu le usuc sa le refolosesc, am pitici pe creier ca au acarieni pe ele) vreau sa fie perfect curate, sa nu aibe pete, sa nu miroasa a mancare, a transpiratie, a nimic... al meu chiar imi zice ca sunt obsedata cu spalatul hainelor si ca o sa le nenorocesc de atatea spalari. ii schimb zilnic la gradinita si acasa pe pitici de la chiloti si maieu pana la plover si pantaloni. pt ca mereu pun cate ceva pe ei!!! am vazut copii care vin patati la gradi, cu acelasi trening o saptamana la rand. eu una nu pot si pace sa ii trimit asa. ei sunt emblema mea, ca femeie/gospodina, si daca eu ma schimb zilnic cu alte haine pe ei de ce sa nu ii schimb?!? ca sa nu mai zic ca nici ei nu vor aceleasi haine 2 zile la rand. cateodata mai "salvez" pantalonii daca nu sunt patati si le dau alta bluza si imediat observa si imi repsoseaza:"tot pantalonii astia? i-am avut si ieri!!!"
mirela0521 spune:
la nunta a fost super, a fost la victoria. ei au fost tare incantati. i-am imbracat pe rares la costum si pe beki la rochie lunga de catifea, rares a alergat toata noaptea cu niste baietei pe acolo, a transpirat si l-am tot schimbat, rebeca se tinea si ea dupa ei, dar era mai inceata. ea are si un stil de a alerga de zici ca topaie pe varfuri!!! dar de fapt arunca picioarele in laterale ca rata. razi de mori de ea! rares a stat pana la 3 noaptea, iar pe beki am dus-o pe la 12.30 si am culcat-o. a ramas cu socra-meu, dar oricum nu s-a trezit deloc pana am venit noi acasa. din pacate nu cred ca am poze de la nunta. cine a avut timp de asa ceva! am stat numai dupa ei pe acolo. alte poze in afara de cele de vara asta de pe contul de facebook nu am. nu le-ai vazut pe acelea?
nu prea mai tusesc, o sa ii controleze dr astazi si ea stabileste daca merge facut acum sau nu. nici nu l-am pregatit psihic pt vaccin. am deja emotii!!! rebeca mai tuseste doar cand alearga f mult sau noaptea cand transpira, e semn ca trebuie schimbata. o sa te anunt maine ce vom face astazi.
eu ii voi duce la gradi obligatoriu, chiar daca e vacanta pt ca nu are cine sa stea cu ei acasa. mai ales ca soacra e la tara. dar cred ca si asa tot ii duceam, ca sa nu isi iasa din ritm. abia s-au obisnuit ca au program de gardi. o sa ii tin acasa in vacanta de craciun, e de ajuns atat. eu stiu ca atunci cand e vacanta asta scurta educatoarele vin cu randul, ii strange de la 2 grupe, chipurile nu fac ore, doar joaca, dar tot mai repeta diversele cantece/poezii, tot mai coloreaza, deseneaza etc pt ca altfel nu au cum sa umple timpul.