Cat si ce fac taticii acasa ?
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mcoca/mcoca.jpg)
mcoca spune:
Natasa, nici vorba de cocolosire materna la noi. Iar eu am fost tot timpul pentru impartzirea sarcinilor. DAr cand eu zic ca am nevoie de o ceapa acum, el zice imediat, o face peste juma de ora, dar mie imi trebuie acum. Asa ca mai bine face el ce poate face independent de mine si cu asta basta.
Deci teoria e buna, dar nu toti suntem la fel, trebuie aplicata la ce avem in ograda.
Alina, frumoase cadouri.
Vicky si Printzesone
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Alina Maria spune:
Mcoca asa e si la mine ii cer ajutarul si el zice imendiat sau stai asa si pot sa astept eu mult si bine .
Eu am de gand sa pun ceva reguli de exemplu sambata te scoli tu la copii duminica eu . Gatesc eu toata saptamana duminica tu .
Eu fac baita la un copil tu la alalalt .
Si tot asa .
Acum sa vedem si ce zice luni terapeutul asta la care mergem .
Da frumoase cadouri insa ieri nu a facut nimic in afara ca s-a jucat cu copii .Si chiar mi-a spus seara , iar nu facu-i nimic , ce ai fii vrut sa fi facut . I-am spus ca putea sa stranga masa sau sa de-a cu matura .
La el in casa parinteasca cam tot mama facea tot si sotu servici si atat , ea era casnica , a murit cand sotul avea 21 ani .
Acu socru ii spune sa ma ajute dar na ... vom vedea .
mcoca spune:
Alina, am avut si noi un planning din asta cu sculatul in wk. Dar eu acum prefer sa ma scol cu Maya, ca acum avem tabieturile noastre : mergem la piscina sambata, in piatza duminica. Acum e clar, cu un copil e simplu, cu 2 iti trebuie o super organizare.
Vicky si Printzesone
danutz spune:
Asta chiar e un subiect foarte bun, prinde bine sa vezi cum se organizeaza altii
Alina, eu chiar sunt curioasa ce o sa va zica nenea psiholog...daca nu-i cu suparare sa ne impartasesti si noua!
Al meu a fost cocolosit de maica-sa, asa ca in momentul in care ne-am mutat impreuna nu facea nik. Dar fiindca subsemnata a ramas gravida in cateva luni de la mutat si fiindca am avut o sarcina oribila care m-a tinut in pat fara sa pot face nika, a trebuit d-lui sa invete sa faca de toate: si mancare si curatenie si cumparaturi.
Si fiindca si-a intrat asa de bine in mana, a continuat si dupa ce am nascut!
Cand bebe avea 2 luni, pe mine m-au apucat pandaliile de la atata stat in casa si i-am zis ca daca nu ies in oras cu fetele eu inebunesc. Asa ca alaptam si plecam si ma intorceam dupa 2-3 ore la urmatorul alaptat...asta o data pe saptamana, pana am iesit din depresie. Si s-a descurcat de minune singur cu bebe, iar eu l-am iubit si mai mult fiindca m-a inteles atat de bine.
Acum ne impartim: eu fac mancare, fiindca el nu prea reuseste sa o potriveasca, el face cumparaturile. Eu sterg praful, el da cu aspiratorul si cu mop-ul. Eu bag rufele la spalat, el le scoate si le intinde. Eu ma ocup de plata facturi/asigurari/economisiri, el calca.
Eu sunt responsabila cu ales vacante, el e responsabil cu service-ul masinii.
El duce si ia copilul de la gradinita, iese cu el afara daca eu gatesc, eu imi petrec serile cu el.
Si e bine...
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca Natasa, nici vorba de cocolosire materna la noi. Iar eu am fost tot timpul pentru impartzirea sarcinilor. DAr cand eu zic ca am nevoie de o ceapa acum, el zice imediat, o face peste juma de ora, dar mie imi trebuie acum. Asa ca mai bine face el ce poate face independent de mine si cu asta basta. Deci teoria e buna, dar nu toti suntem la fel, trebuie aplicata la ce avem in ograda. Alina, frumoase cadouri. Vicky si Printzesone |
Ok, am emis o terorie care funtioneaza in unele case :D
![](floare.gif)
mcoca spune:
Natasa eu sunt de acord cu teoria aia la 100%, crede-ma :). Dar na, stii cum e cu exceptiile.
Eu sunt verde de invidie cand citesc de chestii "facem impreuna".
Cand a fost ziua fetitzei mele, intr-o duminica, noi veniseram sambata noaptea din vacantza, pe la 1h. Ii zic la al meu sotz, nu am nevoie decat sa faci 2-3 cumparaturi maine dimineatza, atat. El zice bine. Buuun. Ma scol duminica pe la 9, cu pitica, ma apuc de treaba, imi dau seama ca blatul facut cu o saptamana inainte se stricase, si nu mai am oua sa fac altu. Cel mai rapid a fost sa iau fata in carutz (ca puteam sa car diverse in carutz) si sa cobor sa imi fac cumparaturile (la 5 min de casa e un supermarket). Vin acasa, termin pregatirile, domnul se scoala pe la 12. Am avut niste ganduri negre, ca el doarme si eu muncesc, dar le-am alungat, ca nu avem chef sa-mi stric ziua (in plus la bucatarie imi place sa fac singura, dar ma enerva ca el doarme). Cand s-a trezit a dorit sa mearga la cumparaturi, mi-a zis de ce nu l-am sculat, i-am spus ca mi-a fost mai rapid sa ma duc singura decat sa-l trezesc si gata. Pregatirile terminate, eu nu am mai facut nimic : el a strans, a pregatit tot pentru primirea musafirilor, a pregatit gratarele, a strans totul dupa musafiri. Dar cu toate astea m-a enervat ca el dormea si eu munceam.
Vicky si Printzesone
Alina Maria spune:
Iaca in seara asta a venit sotul cam altfel , cica e super obosit si ca e stresat ca ce trebuie sa faca acum , ce treaba are ?
Azi e cam pe dos tot exagereaza in tot ce spune si face ca sa ma enerveze pe mine . Asa simt eu , e un fel de da da cum spui , tu cum vrei tu , merge pe spini sa imi demonstreze mie ca ideea nu e buna si ca pana la urma ce vreau eu nu e bine .
Ma enerveaza cum se comporta sa imi intre in voie dar asa aiurea ca nu il mai recunosca de imi vine sa o las balta .
I-am si spus sa lasam treburile cum sunt pana luni .
Va tin la curent .
Mcoca asta ma dispera si pe mine ca eu fac si el sta , daca stau si eu o.k. stam impreuna dar asa ?
Amina_Marina spune:
Ce sa zic, al meu face de toate-n casa, inclusiv schimbat pamersului la fetita, cind iesim afara mai mult el are grija de copii, duminica trecuta am fost la piscina si mai mult el a stat cu fata, s-a jucat cu ea, bine si eu cu ei, eu am avut grija de ea doar cind s-a dus el la taoleta sau sa ne cumpare mancare de la resturantele din resort, maine iar ne duce, pentru mine e o bucurie sa ies cu el ca ma relaxeaza.
El nu merge pe deviza ca daca femeia e nevasta sau mama trebuie sa faca tot.
Ma ajuta la curatenie seara,el spala copiii, eu curat dupa ce-au mancat ei, eu culc copiii si el pune vasele in masina , baga un un rind de rufe la spalat si le intinde. Dimineata el spala baia cind isi face dus.
Seara daca nu am chef sa gatesc cind vine de la munca ne scoate sa mancam la resturant. In seara asta am cumparat de la departament 4 feluri de mancare gatita, am pus-o in farfurii si gata.
Pot sa-l las si o saptamana cu copiii singur ca stiu ca-i dadaceste mai bine decit mine.
De ce ma ocroteste asa? Eu sunt firava rau si ii este frica sa nu ma imbolnavesc.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_satena/alina_satena.jpg)
alina_satena spune:
fetele sper sa mearga si la mine lucrurile care le faceti voi,app Alina-Maria sa ma tii si pe mine la curent cum a mers la nenea psihologul ca poate merge si la mine pupici si bafta
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ingridnen/ingridnen.jpg)
ingridnen spune:
fetelor, incet-incet ma inverzesc si eu de invidie ca mcoca
Mai ales ca eu in jurul meu vad numai femei care muncesc si barbati care stau... de fapt asta este situatia la mai toate prietenele si cunostintele mele. Numai ca ele au avantajul ca mai au o mama sau o soacra care le ajuta... pe cand eu nu am pe nimeni (doar bona)
Ingrid si Cristi 7 ani