rasul cu lama pe cap, are efect sau nu?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Cand am intrebat pediatrul daca recomanda tunsul 0 (recunosc, de rasul in cap eu personal am auzit abia la acest topic)raspunsul acestuia mi-a intarit 100% convingerea ca genetica e raspunzatoare pt firul de par. Tunsul 0 nu face decat sa grabeasca un pic procesul...in sensul ca firul de par va arata dupa un tuns 0 survenit la varsta de 1 an cum ar arata la 4 ani, daca nu am tunde copilul. Plus ca la 1 an copilasul mai are acel pufulet...perisor foarte foarte fin, normal ca acel par , dupa ce ar fi tuns, ar creste putin mai gros ...insa la fel ar creste si daca nu am tunde copilul 0, in mod natural, spre 4-5 ani.
E ca si cum am spune ca daca mancam nu stiu ce ...ramane copilul cu ochii albastri! (tot genetica e vinovata si de culoarea ochilor).
Pe de alta parte le inteleg pe mamicile care au avut probleme legate de caderea parului ca vor sa nu treca puiutii lor prin aceleasi probleme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Tu Deus, puseshi pozele ca sa admiram buclele baietului sau cat de bine iti sta in costumul de baie ?
Ca io una (n-am nici tendinte si nici apucaturi inverse, ma jur ), nu stiu la ce sa ma uit mai intai ... la doamna mama sau la donsoru buclat.
Si acu, mai in gluma, mai in serios ... poi cand ai asa buclute, cred si io ca nu-ti pui problema de lama ... ti-o pui cand ai un pufuletz si ala anemic de te bronzezi la scafarlie si in luna mai.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

al meu are 5 ani jumate si are parutul lung si este dulce foc...baietii sunt dragalasi cu putine plete, fetitele nu transpira? pe ele de ce nu le tundem scurt ca-i vara?
la gradi copilasii tunsi f scurt par mai maturi, mai seriosi..
uite ce bine arata bucle la baieti http://forum.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48423&cid=34505

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

la asa bucle si podoaba nici eu nu mi-as face probleme si nu mi-ar trece prin cap sa ii tund pe nici unul, dar cand ai mei au 3 fire rare de nici pieptanul nu are prin ce trece si le vezi permanent pielea scalpului indiferent de lungimea parului, atunci te mai gandesti de 2-3 ori daca o fi cu efect sau nu "barbieritul".
mie dr copiilor mei imi recomandase un tratament babesc: masatul scalpului cu suc de ceapa. spalat capul in prealabil cu sampon, dat cu suc de ceapa proaspat stors, stai 5 min minim, dupa care doar clatit cu apa calduta. recunosc ca nu l-am testat inca de frica sa nu le intre in ochisori si sa ii usture mai ales ca sunt atat de micuti si de neastamparati.

Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

un alt tratament babesc pe care bunica mea il aplica la toata familia: galbenus de ou, apa de ploaie (avea butoi special in care colecta), ulei de ricin, petrol si putin balsam de par

recunosc ca al meu ma mosteneste si are claie sanatoasa dar pana la un an a avut si el un par ca si pufuletul de elefantel

sanatate multa

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

La noi a avut efect
Am tuns-o cu masina, nu 0, aproape zero.
efect considerabil

so, eu sunt pro tunsului, la 1 an, cum a fost la noi.
acum, la 1 an jumate nu as mai tunde-o. e suficient. am tuns-o de 2 ori, la 1 an si 2 luni si la 1 an si 3 luni.

avea 3 fire.
acum are un par frumos si mult mai bogat.
si nu vad de ce sa astept pana la 4 ani sa aiba parul asta, cand poate sa-l aiba de acum si categoric nu m-ar bucura sa aiba parul lung, 3 fire, decat mai scurtut si mai uniform si mai gros ca textura

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinuza spune:

BUNA
Eu sunt sigura ca un singur tuns O nu are ca efect decat faptul ca toate firele vor avea aceeasi lungime si poate va fi un pic mai gros deci va parea mai des. In schimb finetea de neegalat a parului de bb vor fi pierdute, e o caracteristica clar limitata in timp. In plus, ca parere pur personala mie nu-mi plac copiii rasi, mi se pare ca e ceva ce aduce a lagar de concentrare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Merge, nu merge, are efect sau nu eu l-am tuns pe fi-miu la 1 an si la 2 ani. Si cu masina si cu lama.
Macar sa scape de pufuletul ala urit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Pe vreama cand facea tatal meu scoala (ha-ha...cu muuuuult timp inainte ca marea majoritate de pe acest forum sa se fi nascut- ori unii sa fi fost in plan) era o moda sa fie baietii tunsi 0. Se considera ''igienic'' si probabil si profilactic. Toata viata a avut parul tuns 0, iar la varsta de 23 de ani a inceput sa piarda parul, ca la 30 sa fie chel.
Regretul saU? Ca nu a avut niciodata par, nu a fost lasat nici in copilarie sa aiba ceva podoaba capilara, iar mai tarziu oricum nu a mai fost posibil. Acum la 60 de ani ai sai, imi dau seama ca nu il stiu altfel pe tata- decat chel.
De aceea niciodata nu am acceptat sa tund copilul atat de scurt, ba il tin ca si Deus cu oarece plete- macar sa stie ca in copilarie avea par.

Asta ca sa infirm mitul cu indesitul parului...s-a indesit pana a cazut de tot...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Nu, nu, nu E vina mea ca nu am mentionat. A fost tunsa 2 veri de-a randul doar cu masina si total fara efect. A treia vara am decis faza cu rasul cu lama. Ce sa fac dc la noi chiar a avut efecte vizibile? Ma bucur. Si nu am spus-o doar eu, au vazut si cei din jurul nostru, toti

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:
citat din mesajul lui kikineata

La noi a avut efect f bun. O imbunatatire de 50% sa zic poate mai bine. Era ca o pisica plouata acum are par frumos, nu Ileana Cosanzeana dar e tare dragutza. Si a ramas si nitel ondulat la varfuri. Tuns cu masina, apoi ras de 3 ori consecutiv la diferenta de o saptamana. Am purces dupa ce am vazut efecte vizibile la alta fetita. Bafta sa iei decizia care o consideri buna pt. voi.

Acelasi rezultat il obtineai si daca o tundeai normal, de 2-3 ori.
Numarul de foliculi de par nu se schimba indiferent de metoda . In mod normal cresterea firului de par din fiecare folicul pilos urmeaza un ciclu evolutiv. Parul ce creste dupa "puful" de bebe indiferent daca e ras sau tuns e par de copil, mai viguros. De aici aspectul de "indesire".
De fapt este fix acelasi nr de "fire de par".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

No hai pe bune acum, ti se pare ca am recomandat cuiva sa faca asta?. Am zis clar sa ia decizia care i se pare ei de cuviinta. Am raspuns la o intrebare nimic mai mult.

Citat:
citat din mesajul lui Deus

Citat:
citat din mesajul lui kikineata

La noi a avut efect f bun. O imbunatatire de 50% sa zic poate mai bine. Era ca o pisica plouata acum are par frumos, nu Ileana Cosanzeana dar e tare dragutza. Si a ramas si nitel ondulat la varfuri. Tuns cu masina, apoi ras de 3 ori consecutiv la diferenta de o saptamana. Am purces dupa ce am vazut efecte vizibile la alta fetita. Bafta sa iei decizia care o consideri buna pt. voi.

nu de la ras a crescut frumos ci atunci a venit randul unui alt fir de par cu o alta structura in functie de varsta/hormonii/dezvoltarea copilului! nu recomanda la nimeni sa faca ce ai facut fiindca este apa de ploaie, efect 0

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput