rasul cu lama pe cap, are efect sau nu?
Raspunsuri - Pagina 2
mirela0521 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emilia.m Pe mine ai mei nu m-au ras in cap. Nici macar cu masina de tuns, daramite cu lama. ...................................................... Macar sa fi incercat. Nu mergea - nu mergea si gata. Ce-ar fi avut de pierdut ca oricum eram mica si n-as fi tinut minte. Acum insa... daca m-ar rade in cap as fi privita tare straniu. Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai. |
sincer imi pare rau pt tine si pt experienta prin care treci. te inteleg perfect si tocmai de asta ma gandeam daca daca ar avea rezultate as incerca si asta. pt ca nu vreau ca atunci cand va fi mare sa imi reproseze ca nu am incercat. mai ales ca e fetita si pt noi, femeile, conteaza enorm mai mult decat pt barbati. barbati cheii de tineri mai vezi si nu te ingrozesti de ei pe cand de femei....
Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)
FlyLady74 spune:
Pe fica-mea abea o conving sa-i tund farfurile. Cred ca daca as rade-o in cap ar fi chiar traumatizata.
Dar e alegerea fiecarei mamici.
nikkibaciu spune:
Nu stiu de ce este un asa mit ca parul sa fie ras cat esti mic pt a avea o podoaba capilara mai tarziu.. Cert este ca eu am fost unul dintre copiii "chinuiti" cu astfel de tratamente in copilarie, fara efectul dorit de catre parintii mei, din pacate. Am un par rar, cu un fir moale si fin, noroc ca este ondulat..Deci sfatul meu, nu incercati astfel de proceduri pt copilasi, nu merita efortul!
Numai bine!
toanca spune:
Tunsul asta la 0 nu are nici un efect..nu mai tundeti copilasii degeaba .. va bateti joc de ei!
Voua v-ar placea sa fiti rase in cap?
Natasa spune:
Pe parintii care isi rad copiii in cap convinsi ca dupa aceea vor avea parul des i-as intreba de ce nu se rad si ei :) Ce, in sfaturile babesti exista si o mentiune gen: rasul in cap functioneaza pina la 10 ani (sau pina iti zice copilul vreo doua)???
bobocel_07 spune:
Sora mea cand era mai mica avea parul foarte ondulat.Si cum toata lumea ii dadea sfaturi mamei sa o tunda la chelie sa ii creasca parul mai des asa a facut, iar cand parul surioarei mele a crescut nu a mai crescut ondulat ci drept si tot asa de rar.Asa ca nu are nici un efect tunsul asta la chelie cand esti mic.
alexia_07
kikineata spune:
La noi a avut efect f bun. O imbunatatire de 50% sa zic poate mai bine. Era ca o pisica plouata acum are par frumos, nu Ileana Cosanzeana dar e tare dragutza. Si a ramas si nitel ondulat la varfuri. Tuns cu masina, apoi ras de 3 ori consecutiv la diferenta de o saptamana. Am purces dupa ce am vazut efecte vizibile la alta fetita. Bafta sa iei decizia care o consideri buna pt. voi.
anya spune:
Pe mine nu m-au tuns ai mei la chelie - si acum am parul des.
Pe fratele meu l-au tuns si acum are chelie .
Eu nu mi-am chelit baietii. I-am tuns cu masina cat sa nu le fie cald, sa nu transpire, dar nu mi-am batut joc de ei. Sunt foarte mandri sa mearga la frizerie si sa comande ei cum sa fie tunsi si evident sa-si capete jucaria la sfarsit.
sdcristian spune:
eu am tot fost rasa in cap si vai de parul meu
sotul meu a avut toata copilaria parul lung, rar tuns vreun pic, si are ditamai coama
6+
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kikineata La noi a avut efect f bun. O imbunatatire de 50% sa zic poate mai bine. Era ca o pisica plouata acum are par frumos, nu Ileana Cosanzeana dar e tare dragutza. Si a ramas si nitel ondulat la varfuri. Tuns cu masina, apoi ras de 3 ori consecutiv la diferenta de o saptamana. Am purces dupa ce am vazut efecte vizibile la alta fetita. Bafta sa iei decizia care o consideri buna pt. voi. |
Acelasi rezultat il obtineai si daca o tundeai normal, de 2-3 ori.
Numarul de foliculi de par nu se schimba indiferent de metoda . In mod normal cresterea firului de par din fiecare folicul pilos urmeaza un ciclu evolutiv. Parul ce creste dupa "puful" de bebe indiferent daca e ras sau tuns e par de copil, mai viguros. De aici aspectul de "indesire".
De fapt este fix acelasi nr de "fire de par".