explicati-mi si mie

explicati-mi si mie | Autor: ramona_b

Link direct la acest mesaj

Eu sunt noua pe acest site si am aflat de la oprietena de-a mea de existenta voastra si de lucrurile minunate pe care le faceti.

Acuma am si eu cateva intrebari caci tot aud pareri si pareri si nu stiu ce sa cred, iar termenii legislativi sunt pentru mine destul de grei si nu-i inteleg. Situatia mea e urmatoarea: eu am un copilas de 1.8 ani si sunt in concediu de ingrijirea copilulu de pina la 2 ani si mai nou sunt iar insarcinata de 2 luni (ieri am aflat si ma bucura asta !). Intrebarea este: pot sa mai beneficiez de 2 ani sa stau cu copilasul cel mic care va veni sau trebuie sa lucrez 10 luni.
Va rog frumos explicati-mi si mie asa ca pentru omul simplu (eu nu ma laud cu studii ...) ce as putea face in cazul meu,

Cu multumiri
Ramona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nela spune:

In primul rind FELICITARI si SARCINA USOARA!

Da.
Vei putea beneficia de concediul de crestere si pentru al doilea copil. Nu trebuie sa lucrezi obligatoriu 10 luni deoarece perioada in care ai fost in concediu de crestere cu primul copil se considera perioada asimilata ( adica stagiu de contributie) si sumele luate vor intra in baza de calcul pentru cele 10 luni necesare pentru al doilea concediu.
Ca si observatie insa trebuie sa spun ca va trebui sa lucrezi sau sa ai stagiu de contributie dupa expirarea primului concediu cel putin pina vei intra in prenatal cu cel de al doilea bebe.

S-auzim de bine!
Nela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pe scurt copilul are 1 an si 8 luni deci mai ai 4 luni. Cand se vor termina vei merge la serviciu tu vei fi in 6 luni. Ai sa lucrezi 1,5-2 luni si intri iar in concediu prenatal si o iei de la capat. Daca nu ai chef poti sa iei medical pe alea 1,5-2 luni.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput