MESAJE ERONATE CATRE COPIII NOSTRI

MESAJE ERONATE CATRE COPIII NOSTRI | Autor: IRA_LIZA

Link direct la acest mesaj

Uneori, din graba, din nestiinta, pt ca asa ne invata cei mai in varsta sau pur si simplu pt ca vedem la acestia si ii imitam fara sa ne dam seama sau din toate aceste motive la un loc, ajungem sa le spunem copiilor nostri unele fraze care contin mesaje gresite. Iata:

"DACA MAI FACI POZNE, TE DAU POLITIEI!"
Gresit! in mod normal, copilul ar trebui sa ii perceapa pe reprezentantii ordinii publice ca pe niste oameni in care, la nevoie, ar trebui sa aiba incredere. Inchipuiti-va urmatoarea intamplare: copilul se pierde in parc si, in loc sa apeleze la politist - pt ca i s-a inoculat teama de el - apeleaza exact la cine nu trebuie.

"DACA NU DORMI, VINE BABAU DE SUB PAT SI TE MANANCA!"
Gresit! in timp, copilul poate sa inceapa sa se teama de intuneric, de aici posibile probleme (si mai) grave cu somnul.

"DACA NU O ASCULTI PE MAMA, VINE NENEA DOCTORU' SI ITI FACE INJECTIE!"
Gresit! ulterior, vizitele la medic vor fi (si mai) dificile, cat despre tratamentul injectabil - un cosmar.

"TE-AI LOVIT DE DULAP? VINO SI DA-I NA-NA-NA DULAPULUI!"
Gresit! obiectul nu are nici o vina, in plus, in timp, copilul se poate obisnui cu ideea ca, orice/oricine il loveste trebuie sa-si ia poirtia de bataie. Mi se pare mult mai eficient ca parintele sa alinte locul cu lovitura si atat.

Exemple cred ca sunt mult mai multe, va invit sa le semnalati!

Ira, mamica Elizei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui IRA_LIZA

Uneori, din graba, din nestiinta, pt k asa ne invata cei mai in varsta sau pur si simplu pt k vedem la acestia si ii imitam fara sa ne dam seama sau din toate aceste motive la un loc, ajungem sa le spunem copiilor nostri unele fraze care contin mesaje gresite. Iata:

"DACA NU DORMI, VINE BABAU DE SUB PAT SI TE MANANCA!"
Gresit! in timp, copilul poate sa inceapa sa se teama de intuneric, de aici posibile probleme (si mai) grave cu somnul.

Gresit! ulterior, vizitele la medic vor fi (si mai) dificile, cat despre tratamentul injectabil - un cosmar.

Gresit! obiectul nu are nici o vina, in plus, in timp, copilul se poate obisnui cu ideea k, orice/oricine il loveste trebuie sa-si ia poirtia de bataie. Mi se pare mult mai eficient k parintele sa alinte locul cu lovitura si atat.

Exemple cred k sunt mult mai multe, va invit sa le semnalati!

Ira, mamica Elizei

ma bucur ca se dicuta despre asta.

Cam cu asa ceva ne-am mai lovit si noi

+"daca esti cuminte/asculti iti dau ciocolata/bomboane"

sau si mai frumosul raspuns al adultului la o intrebare incuietoare a copilului "D'aia" fara explicatii.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Exista greseli si cand vorbim despre copii mai mari: "Nu trebuie / nu-ti cer sa faci nimic altceva, decat sa inveti!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Citat:
citat din mesajul lui IRA_LIZA

Uneori, din graba, din nestiinta, pt ca asa ne invata cei mai in varsta sau pur si simplu pt ca vedem la acestia si ii imitam fara sa ne dam seama sau din toate aceste motive la un loc, ajungem sa le spunem copiilor nostri unele fraze care contin mesaje gresite. Iata:

"DACA MAI FACI POZNE, TE DAU POLITIEI!"
"DACA NU DORMI, VINE BABAU DE SUB PAT SI TE MANANCA!.

Ira, mamica Elizei

Pe mine cand eram mica ma amentintau ca daca nu dorm ..VINE TIGANUL CARE IA COPIII NEASCULTATORI, MA BAGA IN SAC SI MA VINDE muream de frica numai cand vedeam un tigan!

Nu am "amenintat-o" niciodata pe fata mea cu fraze de genu'..si nici nu am lasat pe nimeni.
Cel mai tare m-au deranjat oamenii mai invarsta de pe strada ( asta in Ro ) care considera ca pot fi de ajutor si intervin atunci cand te astepti mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Eu nu suport faza cu "DACA NU MANANCI/DORMI etc ESTI UN RAU !" Duc batalii intense cu bunicii sa nu mai spuna asa, avem "noroc" ca sunt departe si ne vedem mai rar. Insa cand ma duc in tara woow, numai din astea aud.

La fel, fazele cu batutul obiectelor de care se loveste copilul accidental

Cu atentionarile - la fel. Eu una insist pe consecinte: daca tzopai pe masa s-ar putea sa cazi si sa te lovesti si o sa te doara etc etc. Cam sa incerc sa abordez problemele, in nici un ncaz cu amenintari gen "vine si te ia x". Oricum, daca al meu nu a auzit pana acum asa ceva nici nu ar intelege :d La noi doctorul (de care ne era foaarte frica) este BUN, ne face bine; politistul are rolul lui; de tigani nici nu mi-a trecut prin cap sa "ii folosesc", desi eu cand eram mica mai auzeam din astea.

Am remarcat ca bunicii fac lucrurile astea, toate cele mentionate in primul post, si inca altele; uneori le spun doar asa, ca ii amuza reactia copilului. De multe ori am impresia ca baietelul meu este un fel de jucarie pentru adulti Si eu recunosc ca am gresit uneori, mai ales la faze de genul: "DACA VREI SA ITI DAU x DA-MI UN PUPIC" Incerc sa evit la maxim, mi se pare ca nu esta "fair" pentru copil sa il "santajezi" asa.

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Nu fi rau, da-i si lui ... ca el ii mai mic.

Uite ce urat esti cand plangi! Numai tu plangi, niciun alt copil nu plange...

Vaaaai, asa baiat mare si la mami in brate....ce rusine....

Nu te duce acolo ca vine bau-bau!

Nu face cutare lucru ca te papa catelul!

Daca nu mananci tot n-o sa cresti mare!

Daca nu mananci tot nu primesti desert/desene/samd...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

"Daca nu asculti/faci curatenie/mananci etc,vin la tine si nu stiu ce-ti fac!" acompaniata de o privire pe masura sunt de-a dreptul distrugatoare de incredere a copilului in parinte.Copilul poate sa capete asa o frica de mami sau tati,pentru ca pot deveni imprevizibil de amenintatori cand ii superi cumva.

cu Anne 39+ ,iar Sarah(2007) si Mark(2008) abia asteapta sa fie bebe gata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AVoogt

Ira, mamica Elizei

Cel mai tare m-au deranjat oameni mai invarsta de pe strada ( asta in Ro ) care considera ca pot fi de ajutor si intervin atunci cand te astepti mai putin.

de

Alina

[/quote]
Da, si noua ni se intampla des, pe strada: lumea (necunoscuta) se baga in seama cu chestii de genul "te iau cu mine daca nu asculti" sau "vaiii, ce rusine! Baiat mare in brate!" Eu nici macar nu-i bag in seama.

Nepotica mea era terorizata anul trecut de politie. Cand auzea de politie innebunea, efectiv.
Anul asta, fratele ei, de 3 ani, il speria pe fiu-meu cu babaul. Numai ca daca al meu nu mai auzise de babau (decat la jocul cu cucu-bau) a luat totul ca pe o joaca si a fost motiv de amuzament. dar pot spune ca mi-a fost tare teama ca nu cumva sa inceapa sa-i fie frica.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Faza cumplita ieri pe plaja - fi-mea il pocnise pe fi-miu si bineinteles ca am stat cu ea la explicatii, tocmai cand plecam. Prin urmare o incepe urlatul (jumatate din cauza ca s-a simtit certata, jumatate din cauza ca-i parea rau de gest). Cum treceam cu totii in sir indian spre masina (ea incheia coloana maraindu-se) se gaseste un nene sa-i spuna ca daca plange o ia el la el acasa - Dumnezeule! - nu mai stiam cum s-o calmez, intrase intr-o panica uriasa, (sincer, mie nu mi-a trecut niciodata prin cap ca s-ar putea speria asa de ceva ce-a zis un neica-nimeni de pe plaja sau ca i-ar putea trece prin cap ca in vreo situatie as putea s-o abandonez).
Noah, ziua de ieri am petrecut-o dand asigurari .

URASC NENII ASTIA SI TANTILE ASTEA DE SE BAGA IN DISCUTIE

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Deci n-am nimic cu nimeni, insa batranii,batranele dp strada ma scot din minti !
Merge sirul indian de copii cu role / sau trotinete / sau biciclete, mereu, dar mereu se gaseste cate unul sa le comenteze ceva.
Eu imi es din minti si le strig sa nu uite ca nu vorbim cu strainii

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=3" target="_blank">Avem foto in concurs si acum ne laudam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

scuzati poate sunt off -topic...

eu si acum am frica de politisti..indiferent daca fac sau nu ceva rau..
mereu sunt atenta cand trec pe langa ei..

la examenul de la scoala de soferi am picat doar ca l'am vazut imbracat in politist langa mine.. tremuram si nu puteam sa conduc, sincer...
a doua oara i-am explicat de la inceput ca am fobia asta ..(asa s'o fi chemand)
cred ca mi'a intrat in subconstient de cand eram mica
si cu noroc ca am dat peste o persoana care m-a inteles(si a incercat sa ma faca sa ma simt "normala"...atunci mi-am aratat calitatile de soferita...

acum sunt foarte atenta cu fii'mea ce si cum se spune in jur..si incerc sa-i corectez unele "frici" ca sa-i spun asa.. si sa nu primeasca astfel de mesaje...

Mergi la inceput