Ce sa mai vizitam? Unde sa mai facem excursii cu c
Dragi parinti, dupa cum stiti, activitatile extracurriculare sunt foarte importante intrucat sunt complementare activitatilor obligatorii desfasurate in cadrul gradinitei. Tipuri de activitati extracurriculare sunt: plimbarile, excursiile, taberele, spectacolele, concursurile.
De exemplu, in cadrul temei "Cum ne organizam timpul", putem vizita Muzeul ceasurilor din Ploiesti, in cadrul temei "Traditii si mestesuguri romanesti" putem vizita ateliere de olarit din Curtea de Arges (aici au sansa de a "olari" ei insisi!), etc.
Ce locuri frumoase sau interesante mai cunoasteti unde putem merge cu kinderii? Atentie: cu copii de varsta mica!
Raspunsuri
anya spune:
Tu te referi la excursii facute de gradinita, presupun.
Copiii mei au fost unul cu gradinita, celalalt cu scoala la Horezu respectiv Curtea de Arges, la olarit. Au venit acasa cu cate un blidut de lut, dar nu sunt facute de ei. Acolo se face o prezentare, fiecare isi primeste ulceaua si gata...hai la restaurant. Copiii s-au distrat in excursie dar asta nu inseamna ca au invatat prea multe.
Nu am auzit de excursii la Antipa sau la Muzeul de Geologie - cred ca ar fi prea ieftine
.
Daca e vorba de Traditii si mestesuguri - exista Muzeul Satului sau Muzeul Taranului Roman. Daca vorbim de meserii - exista Muzeul CFR, sau al Aviatiei, sau la o fabrica (copiii de la gradinita noastra au fost la fabrica de ciocolata si la cea de paine), daca vorbim de orasul nostru - exista Muzeul Bucurestiului (gradinita ta e in Buc.), daca discuti de arta ii duci la o expozitie de pictura, la o piesa de teatru pt copii, dac adiscutati de animale - domestice: mergeti la Ferma, salbatice- la zoo.
E de preferat ca marea majoritate a activitatilor sa se faca mai aproape de casa pt ca sunt mici si obosesc usor, pe de o parte iar pe de alta parte nici parintii nu pot/vor sa cotizeze sume prea mari pe langa costul gradinitei. Asta nu inseamna ca de 2 ori pe an nu e ok si o excursie in afara orasului. La salina de la Slanic se poate merge indiferent de vreme. Copiii sunt mai fericiti de un pic-nic pe iarba decat de o masa simandicoasa la restaurant
.
emistanciu spune:
Noi am fost la Curtea de Arges saptamana aceasta si ne-au lasat sa “olarim” noi. Cred ca trebuie sa insisti un pic si te lasa. ![]()
Da, pentru copiii de gradinita trebuie alese trasee scurte, se plictisesc. Pe mine ma intreba un kider de zor: "Emiiiii, mai avem mult pana in excursie?"
Am vrut sa mergem la Antipa dar am inteles ca e in reconstructie. Trebuie sa mai verific.
Ideile cu Muzeul CFR si cel al Aviatiei mi se par exceptionale!
Marturisesc cinstit ca la acestea nu m-am gandit. Multumesc!
La Ferma Animalelor mi se pare ok, am serbat acolo chiar si zile de nastere ale copiilor. In cerdac. ![]()
Si eu sunt pentru iesiri in aer liber, daca ar dupa mine…...as sta cu cei mici numai afara, in aer liber. Preferabil in afara Bucurestiului dar nu putem asta in fiecare zi ![]()
sorana spune:
Se poate merge la "ferma animalelor" in com. Pantelimon.
Fi-mea a fost cu gradinita la Mogosoaia.
Verifica la Muzeul de arta (dar in august sunt din concediu, reiau activitatea in septembrie) ca au un program special pentru gradinite (o data pe luna, taxa e 5 ron de copil). Sunt foarte frumoase programele lor, noi mergem la "programul pentru familii".
Sorana si Monica (7 ani)
babyshness spune:
mogosoaia,campina(iulia hasdeu),peles/pelisor,ploiesti,tabara de sculptura-buzau,manastirea ghighiu(unde au o frumoasa poienita pt picnic/jocuri),salina unirea...
si muzee...antipa e inchis....ferma animalelor,taranului roman(nota 10),muzeul satului unde au si ateliere de cratie,mulzeu aviatic(superbbb),muzeul de geologie.
de asemenea puteti face vizite de exemplu la doctor,la politie,la fabrica de paine,etc...depinde de ceea ce v-ati propus sa faceti...
o vara frumoasa!
emistanciu spune:
Multumesc, mamici, pentru sugestii!
Ap propos de vizita la doctor, am organizat recent cu gradinita un proiect care s-a numit “Prietenul meu, stomatologul”, proiect care a avut ca scop tocmai “neasocierea” senzatiei de durere si sentimentului de frica cu cabinetul stomatologic. Mai devreme sau mai tarziu tot la asta ajungem….dar…..in fine….![]()
Proiectul a avut la baza parteneriatul cu cabinetul stomatologic pentru copii DentEstet la care am facut o vizita de acomodare, numita “Happy visit”. Nu fac reclama nici nu comentez preturile ( aceasta prima vizita a fost gratuita), dar de ce o recomand parintilor si altor gradinite? Pentru ca intreaga cladire este amenajata ca o gradinita de copii, cu curte de joaca, acvarii, colivii cu pasari, jucarii, medicii stomatologi -“doctoritele” sunt imbricate in Zana Maseluta, etc. Ceea ce mi-a placut foarte mult a fost prezentarea facuta de psihologul lor: ce inseamna un periaj corect; intelegerea necesitatii sp#259;l#259;rii din#355;ilor dup#259; fiecare mas#259;; faptul nu este bine ca pasta de dinti sa fie inghitita deoarece aceasta este periculoasa intrucat con#355;ine bacteriile acumulate în gura;faptul ca nu trebuie sa-si imprumute periu#355;a de din#355;i nim#259;nui aceasta fiind de uz personal; periu#355;a de din#355;i trebuie schimbat#259; la trei luni; necesitatea cur#259;#355;eniei din#355;ilor pentru a avea întotdeauna un zâmbet frumos; cunoasterea alimentelor care mentin sanatatea din#355;ilor, diferen#355;iidu-le pe cele d#259;un#259;toare; denumirile din#355;ilor; intelegerea faptului c#259; este bine s#259; mergem la cabinetul stomatologic pentru control sau atunci când avem probleme cu din#355;ii.
Copiii s-au imbracat chiar in halat de doctor (croit pe masura lor) si s-au jucat cu “trusa de stomatolog”(pentru copii!)
Sunt convinsa ca mai exista astfel de cabinete stomatologice in Bucuresti si in tara, si chiar este util sa facem cu cei mici astfel de vizite.
papanash spune:
weekendul trecut am descoperit gradina zoologica din Bucov, langa Ploiesti. Este intr-un parc frumos, mare, curat, cu multe locuri de joaca pentru copii, leagane, topogane.mi-a placut, nici nu se compara cu cea din Baneasa.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
alicia_new spune:
Buna seara!
Recunosc ca intrebarea este foarte buna si pentru ca am ce sa-ti povestesc m-am grabit sa devin membru al site-ului ...
Printr-o conjunctura favorabila mi-a fost recomandat sa merg in apropiere de Bucuresti pentru ca 'nu voi regreta'.
Trebuie sa-ti spun ca am un baietel si o problema...nu reusesc sa-l dezlipesc din fata calculatorului !!!
Am incercat o multime de strategii: plaja, piscina, sporturi 'de baieti', totul era ok pana la intoarcerea acasa, cand sarea din nou in fata calculatorului....
Asa ca am dat curs sfatului primit si am vizitat acest loc, un loc splendid, cu oameni minunati si un loc de care baietelul meu s-a indragostit...da, si de caii de aici!
Ei bine, da, baietelul meu asteapta acum fiecare sfarsit de saptamana ca sa mergem sa calareasca - are o prietena, o cheama Liberta si este o frumusete de cal!
Poti incerca, intra pe pagina lor pentru a te familiariza cu locul - nanafarnville se numeste si incearca!
E diferit! Ai o senzatie de 'inapoi la casa bunicilor'...
alicia
Rufus spune:
Cautam alt subiect, de unde am aflat eu de Fabrica de ciocolata, dar nu l-am gasit.
Oricum, e bun si asta. Astazi am fost cu toata gasca in vizita. Interesant, dragut. Am vizitat liniile de fabricatie, am degustat (pe saturate!) ciocolate de toate neamurile, ne-am informat si am plecat si cu pachetel. Ne-a placut tuturor, de la mic la mare.
Trebuie, insa, sa va programati, e pe sezoane, vara nu se fac vizite, asa ca mi-e teama ca de-abea la toamna. Merita, insa, sa tineti minte.
http://www.fabricadeciocolata.ro/
Bafta!
Rufus, Tora si iadele
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Mik spune:
Daca grupul e mic, se poate merge la o posta, la o agentie de banca, chestii din astea pratice si interesante pentru toata lumea.