Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (117)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanamera spune:

Citat:
citat din mesajul lui oramona

Aaaa, azi am schimbat si noi semnatura, tare ne place asa cu 30+ .

mamica de Maria Lavinia si 30+ cu Elena Elisa

Felicitari!!!

http://lbdf.lilypie.com/QU3kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Chichi, eu nu am avut inainte probleme cu glicemia.Nu sunt supraponderala, cu acumularea de greutate stau binisor (10 kg in sapt.28+)
Chiar si acum, glicemia imi iese bine inainte de masa, insa la o ora dupa e prea ridicata. De aici si ideea ca e vorba de o toleranta redusa la glucosa (adica sunt cam lenesa la metabolizat glucoza), existand insa riscul sa dau in diabet daca nu imi controlez alimentatia.

Diabetul gestational este o forma de diabet care afecteaza din pacate destule gravide (5% in Germania). Riscul de a face diabet se datoreaza productiei mari a anumitor hormoni in sarcina, care duce la o crestere a glicemiei in sange pe de o parte, pe de alta multi receptori pt insulina sunt blocati, motiv pt care insulina nu mai ajunge la "locatie" (in anumite celule ale corpului) si nu mai poate metaboliza glucidele. Drept urmare corpul depune aceste glucide sub forma de rezerve de grasime, intram cum se spune pe programul "facem rezerve pt mai tarziu" (pt alaptare).Alta cauza e si alimentatia, care in sarcina e de multe ori nu chiar optimala, sau daca persoana era inainte diabetica, sau supraponderala.

Aici in Germania se insista sa se faca testul de toleranta, tocmai pt a depista acest diabet, care e asimptomatic. Diabetul trece se pare dupa sarcina, insa afecteaza bebeul si nasterea. Glicemia mare la mine e si la bebica (prin sange) si poate duce la depuneri mari de grasime la bebe (Macrosomie- copil gras si urias), totodata bebe produce cica multa urina, volumul de lichid amniotic creste si poate cauza avort spontan.

...scuze, m-am lungit cu trancaneala. Ma gandesc, poate ca aceste info sunt utile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguta28 spune:

Heia!

Ma mandresc ca nu am crapat de la atata efort depus. Stam bine la capitolul burtica, mai putin maini si picioare care sunt umflate de la tinut trafaletul in mana si stat in picioare. Dar am o casa frumoasa si curata. Uraaa!!

A venit si patutul pt bebelina! Abia astept sa-l montez.

Imediat ma dreg si eu cu o pizza " papanasi de la "cuptorul cu lemne" ca nu mai pot de pofta. Numa' ca intarzie baiatul ala cu livrarea.

V-am citit de fiecare data si am remarcat ca este foame mare p-aci. O sa fim niste pufoase!

Va pup si mai pove!

uta28 este 29+ cu Mara Elena
------------------------------------------------
http://micaevents.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuza spune:

Buna ziua burtici
Astazi am avut zi plina , am fost la dr unde ne-a zis ca totul este super , dar din pat tot nu ma lasa sa ma ridic , a zis ca ea crede ca o sa nasc pe la 39 sapt . , sa vedem acum . Dupa ce am venit de la dr am chemat-o pe coafeza sa ma tunda si ce s-a mai chinuit saraca sa ma tunda in pat , dupa aia 5 min . pe un scaun de birou cu picioarele in pat , a durat o ora si ceva
Acum stau si ma odihnesc ca mi-am cam facut de cap .

Burtica de 34 + EMMA ANTONIA
MAMI TE ROAGA SA MAI STAI LA CALDURICA SI SA FACI FALCUTE , CA SA TE TOATA ZIUA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpatricia spune:

Buna gravidutelor uite si noi putin pe aici,ne plictism toata ziua, desi stam la amre plaja am facut doar putin ca sa nu ne afecteze tare soarele, vroiam sa av intreb ce analize ati facut in acest ultim trimestru de sarcina, noi suntem in sapt 29, cred ca pe al 33 vom face un ultim eco sa vedem cum stam dar analize nustiu ce trebuei sa mai fac, va pupacesc burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina-s spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexuza

Buna ziua burtici
Astazi am avut zi plina , am fost la dr unde ne-a zis ca totul este super , dar din pat tot nu ma lasa sa ma ridic , a zis ca ea crede ca o sa nasc pe la 39 sapt . , sa vedem acum . Dupa ce am venit de la dr am chemat-o pe coafeza sa ma tunda si ce s-a mai chinuit saraca sa ma tunda in pat , dupa aia 5 min . pe un scaun de birou cu picioarele in pat , a durat o ora si ceva
Acum stau si ma odihnesc ca mi-am cam facut de cap .

Alexuta ma bucur ca e bebeina bine si o sa nasti la termen. Ce bine ca te-ai tuns, chiar daca te-ai chinuit ceva....
Stai in patut si fi cumintica!

31+

crina cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina-s spune:

Tanamera
Kiti

Patricia eu mi-am facut in acest ultim trimestru analize uzuale gen: Ca, mg, glicemie, fe, hemograma si in afara de astea dozarea de anticorpi Rh pentru ca eu am rh negativ si sotul rh pozitiv. Mai intreab-o si tu pe doctora ta ce-ti recomanda.

Ana felicitari pentru steluta. Acum esti de trei stele

Pupici pe burtici!
31+

crina cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuza spune:

FELICITARI FETELOR CARE AU SCHIMBAT SEMNATURA
ANA felicitari pentru steluta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanamera spune:

Alexuza felicitari pentru vestile bune.Eu nu cred ca te-ai tuns pana nu vad o pozica.

Fulguta harnicuta.

Bpatricia iti va spune medicul care iti urmareste sarcina ce analize trebuie sa faci.

Noi iesim la o plimbare,o seara frumoasa gagici!

http://lbdf.lilypie.com/QU3kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguta28 spune:

Chichi, vin sa te ajut sa pui parchetul ca tot sunt in forma maxima dupa zugravit!
Tanamera, pupici!

Gata, am bagat ca un purcel in mine dar tot as mai manca o portie de papanasi. Bun, bun!

uta28 este 29+ cu Mara Elena
------------------------------------------------
http://micaevents.ro

Mergi la inceput