Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***233***
Raspunsuri - Pagina 16
Bianca2503 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anaan Bianca, daca esti prin zona, zi-mi, te rog, cum ii zice solutiei aleia de urechi, sa nu mai caut prin postarile anterioare. Ana, mama lui Andrei (14.03.2009) |
Alcool boricat 3%. cate 3 picaturi in fiecare ureche si freci
uali spune:
adrisimo..multumesc
asadaar...recomand gura portitei cu caldura! e mai greu cu copii mici-mici, dar nu imposibil. problema cea mai mare o constituie tantarii, chiar daca imprastie zilnic prin tufe substante anti, totusi nu fac fata avalansei...eu sunt ciuruita de intepaturi cu tot autanul si offul folosite...
am zis ca mai merg o data acolo si cu fata, dar cred ca o sa iau o camera cu baie....astea is cam scumpe 60 euro, dar au toate facilitatile, pastrand insa look-ul traditional.
ei, n-am apucat sa citesc prea mult din urma, doar asa pe sarite...si nu stiu daca mai apuc sa recuperez ca am multa treaba la birou.
Inapreda...te-ai hotarat cu vacanta? ramane italia?
cand aveti timp, dati-mi va rog si mie "calea" catre poze :)))
Ayla...vreau si eu parola de la noul site :))
uali spune:
Olishka: apropos de nunta de moldoveni...noi am fost nasi aku o sapt la nunta de moldoveni...el din republica. a fost superb, ce-am mai dansat...de nu stiam de noi, am rupt opincile pe melodii moldovenesti, inafara de zdob si zdub nu stiam mai nimic despre muzica lor...dar am aflat acum:)))
hore de-alea indracite, batute aprige...astia stiu sa se distreze dom'ne!!!!
Anaan spune:
Uali, cred ca a fost faina vacanta.....vrem si niste dovezi fotografice
.
Olishkaaaaaaaaaaa

, mi-a fost dor de tine....dar ti-am motivat absenta, ca ne-a zis Novus ca esti la distractie!
Gia, sus moralul!
( zic si eu, dar vedea-m-as pe mine in postura asta
)
Eu am fost cu Gulia in parc, m-a fugarit pe acolo fara mila
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
uali spune:
Anaan...sper sa apuc zilele astea sa descarc ceva poze...in care apare mai mult sotzu
...cred ca am si eu vreo doua-trei...o sa le caut pe alea sa le incarc primele :))
Ela78 spune:
Georgiana, felicitari pentru prima zi de cresa!
Si mie mi se strange inima cand imi aduc aminte ca se apropie sfarsitul CIC-ului, nu mi-e atat de intoarcerea la servici cat de cresa
Sunt convinsa ca eu voi suferi mai mult decat Ianis, el daca se afla printre copii e cel mai fericit.
Multa sanatate lui Calin sa treaca rosu-n gat
si Gazilor sa le treaca raceala 
Foarte frumoasa povestea revederii cu Gaza mica...
Am vazut pozele cu Vladimir
si filmuletele cu Injineru'
La facutul patului Ianis mai mult ma incurca
, ridica cearsaful si face valuri, si-l pune in cap si face "Bau!", chiuie si rade zgomotos, deci tot ce asternusem e la loc in 5 min![]()
Multi pupici vorbaretei Alexandra
Si Ianis turuie toata ziua in bebeluseasca lui, cateodata imita intonatia/silabele cuvintelor reale si le reproduce nu foarte clar, daunazi ma intreba "Unde? Unde? Unde?", aseara imi zicea "Hai da pupu!"
Pisik, nu stiu ce sa zic cu adormitul...;( E clar ca ceva nu-i convine, de vreme ce e obosita si semiadormita, iar in momentul in care o pui in patut sare ca pe ace. Poate nu-i mai place salteluta, sau patutul, pune-o in patul mare, ia-o langa tine, inchide muzica si lumina, fa cat mai intuneric si liniste si racoare in camera. Sau muta ora de culcare mai tarziu, alearg-o seara in parc sa oboseasca si fa-i un ritual: cereale/masaj/baita/laptic si nani
, ca ea sa stie ce urmeaza si sa se astepte la asta...
Cu Ianis n-am avut niciodata problema asta
, el e si mai somnoros din fire
, de mic titi dupa aceea il puneam in patut si gata!, n-am stat niciodata sa-l legan/plimb/dansez etc Acum el ne da semnalul cand e obosit, incepe sa-si arunce jucariile in cos, scoate dopul la cada cand s-a plictisit de jucat, se duce langa patut si pune capul pe patul mare cu degetele in gura.
Mai vroiam sa-ti zic: Ana e nascuta in februarie? e Varsator? E o fire mai independenta? Incearca s-o lasi mai in voie, mai "de capul ei" sa faca ce vrea ea si incurajeaz-o/laud-o cand face ceva bine si ignora cand face crize, astfel ea va vedea ca nu obtine nimic prin manipulare. Si inca ceva: e foarte adevarat ce spuneau Monnvas si Mihaela, daca tu esti relaxata si-i acorzi destula atentie si te joci cu ea, si ea face mai putine chestii interzise si crize de plans. Si eu am observat, daca eu sint relaxata atunci si el e happy
, daca eu sint obo si incordata si nervoasa, atunci si el face pozne si protesteaza.
Sa nu superi pe mine ca ma bag cu sfaturi...
Intalneala: noua ne convine oricand, numai sa stabilim mai repede perioada ca sa-si programeze sotul week-endul respectiv liber de la servici. Zona Baile Tusnad/Harghita/Tirgu Mures/ Mures (Joanna
) e foarte bine, si echitabil pentru toata lumea
Anaan, abia astept sa ne cunoastem la munte
Ilinca, sa stii ca te-am visat azi noapte
, dar nu mai stiu in ce context.. Anamariane, trenul sau avionul pica din start, spuneai ca avionul costa 750 RON, motorina 150, avionul te lasa la Suceava si de acolo cum ajungi la pensiune?, bagajele cine le cara? + asteptatul prin gara/aeroport
Cativ, felicitari pentru casa noua!
Poate reusim sa ne revedem la munte
Elena,
fericita de
Ianis Cezar (04.04.2009)
Ela78 spune:
Olishka, sa va fie de bine distractia la nuntile moldovenesti!

Elena,
fericita de
Ianis Cezar (04.04.2009)
inapreda spune:
Hola tucucuiete,
Noi am fost de simbata pe duminica la Praid (cu ocazia asta am aflat si eu ca e in Harghita, ca eu stiam ca e in jud. Mures
). Nu a fost programata din vreme, d' aia n-am anuntat. S-a dus sor' mea cu gasca si 4 copilasi (cel mai mare avea 3 ani!) si, mai mult pentru Ian, ne-am hotarit sa mergem si noi.
Ian s-o comportat IMPECABIL!!!!! 
S-a jucat, a alergat, s-a bagat in seama pe linga ceilalti copii, a agatat o fetitza (da' numa' in joaca, sa-si verifice talentele, Ilinca!
), a mincat de numa' numa, a dansat, ce mai, a fost lumea lui!
Si acum partea proasta: noaptea nu a dormit de la 2 la 6.30
fara un motiv aparent. 
Ieri, dupa ce am mincat o pizza pe post de mic-dejun, ne-am dus la Gradina Zoologica la Mures si apoi in...Mall
A fost super in ambele ![]()
Desi sor' mea l-a dus pe Mark (nepotelu') la salina, noi am preferat sa nu mergem. Sor' mea zice ca-i super distractie acolo si ca toti copiii au fost mega incintati
Este si strand, da' nu mi-a inspirat prea mare incredere, asa ca am zis pas si la asta, desi ii pusesem si lui Ian slipu' ![]()
Zona e ok, o statiune balneara tipic romaneasca; initial, am crezut ca e, asa, mai pentru virsta a 3-a dar seara am vazut ca e plin la max' de copilasi! E ok sa mergi o data dar eu nu m-am mai intoarce! Decit in eventualitatea in care Intilneala va avea loc acolo, ofcorz! ![]()
Preturile sint mici: 14 lei pizza, si 3 lei cafeaua 
Am gasit o inghetata MOR-TA-LA, ca-n Italia! 
Sint numai 2 "localuri" mai acatarii, in rest, e cam...jalnic si prafuit.
Si am vazut o pensiune draguta "Praid": 4 stele si dotata cu jacuzzzi, sauna si alte cele, da' nu stiu preturi.
Trimit si revin la...cafea ![]()
Gina lu' Ian
Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata. - Tom Stoppard
Ian are 1 an!
Ian 1 an +
mihaelacg spune:
salutare.
cam tarziu pt cafea, dar o gurita tot merge acolo.
olga, ma bucur pt voi ca aveti mereu iesiri la munte, mare, botezuri, nunti....o tineti tot intr-o distractie.
pt tine si david si asteptam poze.
uali, sa va fie de bine nasitul si concediul.
mie mi-e groaza s-o duc pe maria in loc cu tantari multi. la ce fel i se fac piscaturile, mai bine o tin ascunsa.se pare ca la noi nici calamina nu da rezultate. ori pt ca ajunge la ele si se scarpina. le rupe.eu am 30 gr in casa si pe ea am imbracat-o mititica cu pantaloni lungi sa nu mai aiba acces la guguloaie.
am dat putin drumul la aer, n-oi saraci de tot pt asta.
va ziceam ca si noi avem bubite mici pe piep, burtica si spate. ei bine nu mai avem. au disparut si n-am dat-o cu nimic.doar dusuri.
gia, te inteleg perfect prin ce treci.si eu is daramata la gandul ca o sa trebuiasca sa stau despartita de maria cand incep munca indiferent unde o sa stea.
la mine la munca s-a facut odata un proiect pt un loc unde sa stea copiii angajatilor.cei pana in gradinita.numai ca nu a fost aprobat.
ar fi fost super.
georgiana310 spune:
Multumesc fetelor pentru incurajari!
Se pare ca fata mea a trecut cu brio de ziua de cresa - prima, de fapt. Cand m-am intors dupa ea, era in patut (primul somn - si la ea singururl, ca e la programul scurt!) il au pe saltelute (saltelute care stau pe jos una langa alta. Ei, am gasit-o in patut, cu educatoarea langa ea, umblandu-i in par si ea cu funfuletul in sus, gata-gata sa adoarma! Cand m-a vazut a zis... "ani-ani". Adica, o cam deranjam, ca ei ii era somn! A iesit una din ingrijitoare cu noi si cand am plecat Bris ii facea foarte energic tai-tai.
Mi s-a zis ca de dimineata nu a vrut sa manance (oricum ii dadusem eu de dimineata, ca ma gandeam ca va fi reticienta) dar ca la pranza, a mancat foarte bine! La o ora dupa micul dejun au ora de fresh - primesc suc de fructe stoarse si fructe solide. Fructele se pare ca le-a refuzat insa suc a baut tare mult - cam 210 ml. Mie mi s-a parut MULT!
In rest, pare-se ca a fost incantata de copii, a fost energica afara si cica "foarte cuminte" - whatever that means!
Ca sa raspund fetelor care au postat sau s-au gandit la noi:
- nu am fost trista ca o duc la cresa pt ca din toate alternativele mele asta e de departe o solutie buna si in plus, sunt foarte multumita de cresa!!!
- am fost "melancolica" - a se citi
- de cat de repede trece vremea.
- de vazut pot sa o vad cand vreau - nu am o "interdictie" in acest sens dar, dupa cele pe care le stiu eu, nu e ok in perioada de acomodare sa ma duc acolo de mai multe ori pe zi pt ca ii dau mesaje confuze! Copilul va intelege ca acolo este activitatea ei fara mama sau tata, ci cu "familia" de peste zi! Ala este "lucrul" ei, avand in vedere cat este de importanta joaca si activitatea la varsta asta!
Pupici multi
Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009